Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνος Καμμένος - Το Grande Colpo του Αντώνη Σαμαρά ή μία ευκαιριακή πολιτική εμφάνιση;


  • Ο «δούρειος ίππος» του Σαμαρά για να μπορέσει να κυβερνήσει ή μήπως κάποιος που βρήκε την ευκαιρία να μπει στο «φως»;
  • Μήπως ο Καμμένος αποτελεί μία επιλεγμένη από την διαπλοκή έλευση – τοποθέτηση ενός νέου «Καραμανλή», τύπου ’74;
Η πολιτική κατρακύλα στην Ελλάδα, μετά και τον τελευταίο συνασπισμό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περάσει το μνημόνιο και ουσιαστικά η μετατροπή της Ελλάδας από χώρα σε… αποικία. Με τον Γιώργο Παπανδρέου οριστικά έξω από το «κάδρο» και το ΠΑΣΟΚ να παλεύει για την διάδοχη –μετά ΓΑΠ- κατάσταση, με τον Κουβέλη να γίνεται χώρος συγκομιδής των απογοητευμένων πράσινων ψηφοφόρων, τον Τσίπρα να ανεβαίνει αργά και σταθερά λόγω του αντιμνημονιακού του λόγου, ο μόνος ζημιωμένος βρίσκεται να είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, που ενώ ήταν «καθαρά» απέναντι από το μνημόνιο, αίφνης έγιναν οι κύριοι υποστηρικτές του. Και αυτό, ως φυσικό επακόλουθο, είχε την πτώση της ΝΔ η οποία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αγγίξει τα θλιβερά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα που τίθεται στη Νέα Δημοκρατία –και ιδιαίτερα στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται να επιφορτίζεται ολόκληρο το βάρος της ευθύνης αλλαγής πλεύσης και στήριξης του μνημονίου- είναι πως θα μπορέσει να κυβερνήσει με ποσοστά απελπιστικά μικρά, απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ που μπορεί μετεκλογικά να «συνεταιρισθεί» άνετα με τον δεκανίκι που λέγεται Κουβέλης και με έναν Τσίπρα που μπορεί να συγκεντρώσει αντιμνημονιακές δυνάμεις που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, αλλά αναμένονται να βρεθούν μέσα σε αυτό, οψόποτε γίνουν εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς, παρατηρώντας την τακτική των αριστερών –και όχι μόνο- κομμάτων, διαπίστωσε την τάση «εξάπλωσης» που αυτά έχουν. Συγκεκριμένα, παρατήρησε πως στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, αποκόπτονται από τον «κορμό» και δημιουργούν (με την κατάλληλη υποβοήθηση) «πόλους» συγκέντρωσης απογοητευμένων ψηφοφόρων διαφόρων κομμάτων. Ουσιαστικά, δηλαδή, δημιουργούν «πολιτικούς χώρους» και «κινήματα» με τα οποία είναι εύκολη η μελλοντική συνεργασία (φυσικά, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη). Αυτή η «πολιτική λογική», της δια-«σποράς», έδειξε πως μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μέχρι τώρα γνώριζε μόνο αποσχίσεις και όχι συνενώσεις. Αυτή η «αριστερή» πρακτική, έδειξε τον δρόμο για το αύριο και την διάσωση της ΝΔ ό,ποιες και αν είναι οι εξελίξεις. Με αυτήν ακριβώς την λογική δημιουργήθηκε και η «αντίδραση» του Πάνου Καμμένου, ο οποίος εγκατέλειψε τον φίλο του αλλά και το «σπίτι» του και έστησε τον δικό του πολιτικό χώρο.

Ο Πάνος Καμμένος και ο Αντώνης Σαμαράς είναι δύο πολιτικοί που συνεργάστηκαν άψογα, που αλληλοστηρίχθηκαν και που –ίσως ποτέ- δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι. Σήμερα, όμως, ο Πάνος Καμμένος δημιουργεί τον δικό του αντιμνημονιακό πόλο και προσφέρει την δυνατότητα μελλοντικής –μετεκλογικής- συνεργασίας με τη ΝΔ, για την οποία μάλιστα ίσως καταστεί και «λύτρωση», προσφέροντάς της την δυνατότητα να επανακάμψει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, σε μία προσπάθειά της να διασωθεί σε ένα μελλοντικό πολιτικό κολαστήριο. Ο Πάνος Καμμένος λειτουργεί ως «βαλβίδα ασφαλείας», η οποία θα συγκρατήσει τους αγανακτισμένους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, θα συγκεντρώσει – συλλέξει ψηφοφόρους και από άλλες πολιτικές δυνάμεις και τέλος θα τους προσφέρει στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλει να κυβερνήσει τη χώρα.

Αν και το “Grande Colpo” του Σαμαρά φαίνεται πως ονομάζεται «Πάνος Καμμένος», το ζητούμενο, μέσα από όλα αυτά είναι, ο Ελληνικός λαός, ο οποίος θα βρεθεί και πάλι να χρησιμοποιείται προκειμένου το πολιτικό σύστημα να μπορέσει να διατηρήσει τους βασικούς του πυλώνες. Και ναι μεν ο Αντώνης Σαμαράς μέσω του νέου πολιτικού πόλου του Πάνου Καμμένου θα αποδείξει την πολιτική του οξυδέρκεια, όμως τι θα γίνει στην χώρα η οποία θα πρέπει ή να περιμένει υπομονετικά την αργή και ολοσχερή καταστροφή της έως ότου ξαναγίνουν εκλογές ή θα πρέπει οι πολίτες να βγούνε στους δρόμους και να σπείρουν την οργή τους βυθίζοντας ακόμη πιο βαθιά την ήδη γεμάτη προβλήματα Ελλάδα;

Γιατί η πολιτική κίνηση Καμμένου είναι προσωποκεντρική;

Η μέγιστη απόδειξη των παραπάνω, βρίσκεται στην ίδια την στάση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επέλεξε να δημιουργήσει έναν δικό του πολιτικό χώρο, παρά τις οχλήσεις που είχε δεχθεί από ήδη υπάρχοντα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Αυτή του η εμμονή (αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι συνδημιουργός και όχι δημιουργός), δημιουργεί ένα ακόμη προσωποκεντρικό κόμμα, το οποίο προσβλέπει στον εμπλουτισμό του από απογοητευμένους ή διωγμένους βουλευτές και στην λειτουργία του ως κέντρου συσπείρωσης του γενικότερου αντιμνημονιακού «δεξιού» χώρου.

Εν κατακλείδι, ο Πάνος Καμμένος θα ήταν περισσότερο πειστικός εάν αποφάσιζε να γίνει «στρατιώτης» στον αντιμνημονιακό –και απελευθερωτικό- αγώνα που δίνει η Ελλάδα. Με την -δεδομένη κατά πολλούς- φιλοπατρία του, θα αναδεικνυόταν πολύ εύκολα σε «αξιωματικό» ή και «στρατηγό», συμπαρατασσόμενος σε κάποιο λαϊκό πατριωτικό κίνημα. Γιατί, αντί αυτού, επέλεξε την δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος; Με δεδομένο, όμως και το πολιτικό του παρελθόν, υπάρχουν εγγυήσεις για μία μη μελλοντική συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά; Ή, υπάρχουν εγγυήσεις για την πολιτική του σταθερότητα;

Μήπως ο Καμμένος απλά «είδε φως και μπήκε»;

Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν το σκεπτικό που ήδη αναπτύχθηκε είναι "βρώμικο". Γνωρίζουμε όμως πως από ανθρώπους αξιόπιστους ο Αντώνης Σαμαράς είχε πληροφορηθεί σε ανύποπτο χρόνο πως ο Καμμένος είναι απολύτως αναξιόπιστος ("κάθαρμα" ήταν ακριβώς η λέξη που είχαν χρησιμοποιήσει, αλλά δεν θέλουμε να την ενστερνισθούμε).

Πάντοτε λοιπόν υπήρχε –για τους γνώστες- μία καχυποψία σχετικά με τις κινήσεις του Καμμένου και ακόμη μεγαλύτερη καχυποψία σχετικά με τις πηγές των όσων αποκάλυπτε. Μαθαίνουμε πως ο Σαμαράς δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ. Γενικά, όμως, ο Σαμαράς είναι τρομερά ανασφαλής (και αυτό του το χαρακτηριστικό πιστεύουμε ακράδαντα ότι τον κατέστρεψε πολιτικά και τον οδήγησε στην αποφράδα 11η Νοεμβρίου), διότι αυτή του ακριβώς η ανασφάλεια τον εξώθησε να κάνει καταστροφικές γι' αυτόν συμφωνίες με τη διαπλοκή (ελληνική και ξένη).

Ο Καμμένος κινήθηκε όπως κινήθηκε και έκανε τελικά ένα κόμμα καθαρά τυχοδιωκτικά, αφού μελέτησε τις δημοσκοπήσεις και την φθορά του γενικότερου πολιτικού συστήματος, αλλά ιδιαίτερα των μετεχόντων στην συγκυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Να το πούμε απλά… "είδε φως και μπήκε".

Ευτυχώς ή δυστυχώς φέρεται να μην έχει το ανάστημα που απαιτείται για να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ κόσμο μαζί του και μετά από μια εντυπωσιακή είσοδο (ίσως ένα 10% που πάρει στις επόμενες εκλογές), οι γνωρίζοντες θεωρούν δεδομένο πως θα «ξεφουσκώσει».

Ταυτόχρονα, δεν έχει την πονηριά του Καρατζαφέρη, ούτε το μέγεθος των παλιών πολιτικών (Καραμανλής θείος, Ανδρέας κλπ.), ώστε να κάνει κάτι με διάρκεια. Οι γύρω του πιθανότατα θα διαπιστώσουν σύντομα την πολιτική του ασυνέπεια και θα απομακρυνθούν, ενώ τα παπαγαλάκια του στο διαδίκτυο θα σταματήσουν το μπλα-μπλα λόγω των εξελίξεων.

Ο Σαμαράς αυτοχειριάστηκε πολιτικά

Ο Σαμαράς είναι (και το κυριότερο, αισθάνεται) τρομερά στριμωγμένος αυτή τη στιγμή και εάν ο Καμμένος ήταν δικής του κατασκευής «δούρειος ίππος», απλά δεν θα έβγαζε αυτό το τρομακτικό στρίμωγμα στους γύρω του. Βρίσκεται σε πραγματικό αδιέξοδο. Έχει καταλάβει την ανοησία που έκανε με την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά τώρα πια, μετά την ψήφιση του PSI, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι πλέον εγκλωβισμένος στις επιλογές του.

Δεν πρέπει να τον λυπόμαστε, επειδή δεν στηρίχθηκε σε εμάς, τους πολίτες, για να τον βοηθήσουμε, αλλά προτίμησε την διαπλοκή. Καλά να πάθει, λοιπόν. Δεν θα μιλούσα έτσι αν μπορούσε να αντιπροσωπεύσει κάποια ελπίδα για τον κόσμο, αλλά μετά από τόσες κωλοτούμπες, ποιά ελπίδα να αντιπροσωπεύσει;

Το βάρος τελικά στον λαό;

Η επίσημη ανακοίνωση των εκλογών –η οποία αναμένεται πριν την 25η Μαρτίου, για να μπορέσει να περάσει εύκολα για την κυβέρνηση Παπαδήμου την συγκεκριμένη ημερομηνία σταθμό- θα είναι η γραμμή εκκίνησης για το δικαίωμα στην δημιουργία μίας νέας Ελλάδας. Εάν, λοιπόν, ανακοινωθούν (αλλά και πραγματοποιηθούν) αυτές οι εκλογές, θα είναι ταυτόχρονα και μία πρόκληση για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κάλπη με την δέουσα προσοχή και την σοφία που ήδη απέκτησαν, προκειμένου να μην επιτρέψουν μέσω της ψήφου τους την διαιώνιση της κατοχής της πατρίδας μας από τις δάνειες δυνάμεις, τους οικονομικούς δολοφόνους και –φυσικά- από τους Ελληνόγλωσσους υπηρέτες τους, οι οποίοι παίζουν πολλά παιχνίδια με το Σύνταγμα, ενώ προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να διατηρήσουν το υπάρχον σύστημα, αλλά κυρίως προκειμένου να αποφύγουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν. Και οι ποικίλου περιεχομένου πολιτικοί «ελιγμοί» του Αντώνη Σαμαρά, αποτελούν την απόδειξη για τις πολιτικές κινήσεις που πρόκειται να δούμε και τα αποτελέσματα των οποίων μπορεί και να βιώσουμε στο πετσί μας.

Επειδή, λοιπόν, οι καιροί είναι παραπάνω από πονηροί κι επειδή οι εκλογές είναι περισσότερο από απαιτητές, το βάρος που πρόκειται να σηκώσουν οι πολίτες είναι πολύ μεγαλύτερο από το διαφαινόμενο, αφού όταν και όποτε γίνουν αυτές οι εκλογές θα πρέπει με την δική του ψήφο ο πολίτης να αποφασίσει και να διακινδυνεύσει -μέσα από ένα ομιχλώδες πολιτικό τοπίο- το σύνολο των δικαιωμάτων του. Το ερώτημα που προκύπτει, μέσα από όλα αυτά, είναι σαφές: Είμαστε σε θέση να «τζογάρουμε» την χώρα και τους εαυτούς μας, με σοβαρή την πιθανότητα απώλειας περισσότερων ελευθεριών μας και κυρίως του σπουδαιότατου παράγοντα που λέγεται χρόνος;

Οι επερχόμενες εξελίξεις στο πολιτικό και στο οικονομικό πεδίο, θα αποκαλύψουν πάρα πολλά, άκρως διευκρινιστικά, κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Έχουμε όμως την πολυτέλεια να περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε τα όσα μας ετοιμάζουν;


ΥΓ: Ως υπογράφων, θέλω να παραθέσω ένα περιστατικό, που συνέβη πριν έναν περίπου χρόνο, όταν απέστειλα ερωτηματολόγιο στον κύριο Καμμένο και του ζητούσα να τοποθετηθεί μέσα από τις απαντήσεις του στα όσα συμβαίνουν στην Θράκη. Απάντηση δεν πήρα ποτέ. Δεν γνωρίζω εάν δεν είχε απαντήσεις ο κύριος Καμμένος, δεν γνωρίζω εάν δεν ήθελε να απαντήσει ή δεν γνώριζε τι να απαντήσει. Όμως, εάν δεν θέλει να τοποθετηθεί ή δεν γνωρίζει για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη, τότε μάλλον ο λόγος του στα εθνικά είναι... περιορισμένος
Τέλος, για να προλάβω κάποιες τοποθετήσεις, υπενθυμίζω πως πρέπει να δίνουμε απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις και όχι σε όσα συμφωνούμε. Μόνο τότε και αφού καλύψουμε ικανοποιητικά τα δύσκολα μέρη ενός θέματος, θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη άποψη για το ζητούμενο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

68 σχόλια :

  1. Αγαπητέ, προφανώς δεν κατάλαβες ούτε μία γραμμή από τα όσα έγραψα. και... κυρίως από τα όσα στο τέλος πρόσθεσα. Θα σε παρακαλούσα τον χαρακτηρισμό να τον απευθύνεις εκεί που πρέπει και όχι σε εμένα. Αν δεν ξέρεις το που, ψάξε και θα το βρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλες φορες δεν συμφωνω μαζι σου, ομως εδω βλεπω πολλα και σωστα επιχειρηματα. καπως ετσι πρεπει να ειναι. αυτος που σε ειπε λαμογιο ας μας εξηγηση με επειχειρηματα γιατι? η χωρα μας παρεδοθη με προδοσια στον εχθρο, γιατι υποστηριζει τον συμμετεχοντα στην προδοσια?
      Παντως, στις επομενες εκλογες, μαλλον, παλι χαμενο παιγνιδι θα παιξουμε. ΔΕΝ υπαρχει κανενα νεο κομμα,σχεδιο, δυναμις για να λειτουργησει η χωρα. Δυστυχως χανομαστε...

      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  2. Όχι, δεν είναι Δούρειος Ίππος της ΝΔ.
    Η ΝΔ θα μπορούσε να διατηρεί άνετα 21 τέτοιους Ίππους αντί ενός χωρίς τέτοιο "ειδικό σχέδιο επιχειρήσεων" . Τώρα, κάποιοι εκ των 21 διεγραμμένων για να εξευμενίσουν το θυμωμένο "ΔΙΑ", θα πρέπει μάλλον να προβούν σε .... ανθρωποθυσίες....σχέδιο καθόλου έμπνευσμένο, έτη φωτός μακράν από αυτό του Οδυσσέα.

    Όχι, δεν είδε φως και μπήκε.
    Είδε σκοτάδι και γύρισε αποφασιστικά το διακόπτη διότι, όσο υπήρχε λίγο φως εκείνος άναβε τους προβολείς....για να βλέπω ακόμη καλύτερα.
    Εκβιάστηκε και μυνήθηκε για αυτό.

    Όχι δεν είναι προσωποκεντρική η κίνηση του Καμμένου, διότι δεν είχε προσχεδιασθεί....αλλά προέκυψε εξ' ανάγκης.
    Ο άνθρωπος ΉΤΑΝ στρατιώτης στον αντιμνημονιακό αγώνα μέχρι τέλους. Προφανώς έπρεπε επαξίως να προαχθεί και να μπει μπροστά , διότι είδε ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ που είτε ενέδωσαν στον εχθρό ένεκεν των "νέων δεδομένων", είτε έκαμαν τέτοιους ΕΛΙΓΜΟΥΣ, που όμοιους τους δεν κάνει ούτε μεθυσμένος πιλότος αεροπλάνου επεδείξεων σε τρελλαμένα πιτσιρίκια......
    Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεργασθεί και με άλλους "καθαρούς".

    ΝΑΙ το βάρος πάντα εναπόκειται στο λαό.
    Εναπόκειται στους εξαθλιωμένους Έλληνες.
    Εναπόκειται σε εκείνους που περίμεναν από το πολιτικό σύστημα, να μην επιτρέψει σε κανέναν να ασκήσει βία στους Έλληνες εν καιρώ ειρήνης και σε πολιτικό επίπεδο.
    Αντ' αυτού, κρατάνε ανήμπορα το φανάρι στους ξένους βιαστές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε τέτοιους πονηρούς καιρούς, σε όλα πρέπει να πηγαίνει ο νους μας. Πάνω στις κρίσεις και τις "μεταβατικές περιόδους" (όπως το '74, που με πολλή ακρίβεια θυμάται ο Κωνσταντίνος) γίνονται πάντα προσπάθειες να βρεθεί επειγόντως ένας "από μηχανής θεός". Αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι κανένα κομματικό σχήμα σήμερα δεν θα ξεπερνούσε το 15% αν έστηναν κάλπες αύριο, τότε ο "από μηχανής θεός" πρέπει να βρεθεί και να "σμιλευθεί" πολύ σύντομα.

    Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις καλές προθέσεις και την ηθική ακεραιότητα του Πάνου Καμμένου, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται η δημοτικότητά του αυτή τη στιγμή, χωρίς ο ίδιος να έχει πλήρη γνώση του παιχνιδιού που παίζεται. Είναι μια πιθανότητα αυτό.

    Είναι καλό να κρατάμε το μυαλό μας ανοιχτό σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τεράστια η ευθύνη ενός Αρχηγού που νοιώθει ότι, τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη μυριάδες άνθρωποι, για να τους βγάλει από την κρίση. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΙΩΘΕΙ την εμπιστοσύνη.
      Αυτήν την ευθύνη πρέπει να μπορέσει να την σηκώσει, όσο ασήκωτη και να είναι.
      Εν τω μεταξύ κάποιοι άλλοι κρατάνε χαμογελαστά το ... φανάρι για να μας βιάζουν οι ξένοι σε όλες τις στάσεις.
      Είναι ελαφρύ φαίνεται.....το φανάρι.

      Διαγραφή
    2. "Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις καλές προθέσεις και την ηθική ακεραιότητα του Πάνου Καμμένου, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται η δημοτικότητά του αυτή τη στιγμή, χωρίς ο ίδιος να έχει πλήρη γνώση του παιχνιδιού που παίζεται. Είναι μια πιθανότητα αυτό."
      εκεί είναι το κόλπο φίλε μου. Ο αρθρογράφος μας πότισε πρώτα καλά καλά το φαρμάκι του και μετά...ως Πόντιος Πιλάτος, "νίπτει και τας χείρας του"! Σαν τις παλιές τις κουτσομπόλες στις δεκαετίς του 50 και του 60, μέσα απ τις παλιές ελληνικές ταινίες, τις θυμάστε; "Καλέ ο άνθρωπος πρώτης τάξεως είναι! Αλλά εγώ έχω ακούσει και κάτι άλλα πράματα, καλό θα ήταν η Πιπίτσα να προσέχει!!!! Αλλά όρκο δε παίρνω, απαπαπαπα!!! Ο άνθρωπος πάντως είναι πρώτης τάξεως!"
      Εσείς βάλτε τώρα και τα ανάλογα πρόσωπα στη θέση του...ανθρώπου και της Πιπίτσας! Τη πισινή μας εμείς τη κρατάμε Κωσταντίνε, εσείς δε ξέρω! Λάθος εποχή βρήκες να κάνεις τα βαθυστόχαστά σου, μέχρι πριν λίγο καιρό τον λιβάνιζες τον Καμμένο! Τότε δε τα λεγες, τώρα τα λές! Αρα;
      Οποιαδήποτε ομοιότης με κουτσομπολες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΕΣ!

      Διαγραφή
    3. Πράγματι, πόσο δίκιο έχεις. Γνωρίζεις να μιλάς για κουτσομπολιό, αλλά από πολιτική σκέψη... Πιπίτσα. Ρίξτα ρε Κωνσταντίνε. Ρίξτα να μάθουν πως στις μέρες μας οι εργολάβοι έχουν αναλάβει να χτίσουν καινούργια μαντριά. Μόνο που σε αυτά, κάποιοι θα μπούνε με επιλογή τους αν και εν αγνοία τους.

      Διαγραφή
    4. Εγώ, ανώνυμε 7.11 a.m. την πισινή μου την κρατάω και συνεχίζω να δημοσιεύω τον Πάνο Καμμένο. Αλλά έχω μάθει να διαχωρίζω τον πλούτο της πληροφορίας από την πολιτική προσέγγιση. Κι αυτό, επειδή μέχρι σήμερα οι πολιτικοί (της Βουλής) μας έμαθαν διάφορα. Όπως για παράδειγμα πως άλλο είναι το νόμιμο και άλλο το ηθικό. Πως υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται και δεν λέγονται. Να συνεχίσω; Αποσπασματικά, αν νομίζεις ότι η κατάθεση ενός προβληματισμού αποτελεί κουτσομπολιό, τότε να μην προβληματιζόμαστε εγγράφως, για να μην ταράξουμε την δημοκρατία όπως εσύ την οσμίζεσαι. Οι απόψεις και οι προβληματισμοί πρέπει να κατατίθενται. Επειδή μέχρι σήμερα δεν γινόταν αυτό, ζούμε το χάλι που ζούμε και θα ζήσουμε και το χειρότερο που μας ετοίμασαν. εσύ θέλεις να με χαρακτηρίζεις "κουτσομπόλη"; Σου εύχομαι να μην ευσταθούν όσα αναρωτιέμαι. Αλλά και εάν συμβούν μετά από δύο χρόνια όπως τα γράφω, μήπως θα τα θυμάσαι; Η κοντή μας μνήμη μας έκανε αυτό που σήμερα είμαστε.

      Διαγραφή
  4. Αισιόδοξο σε βρίσκω ότι θα γίνουν εκλογές. Κράτα μικρό καλάθι. Σε οτι αφορά την ουσία του ζητήματος δεν μπορώ να καταλάβω που βασίζεις τα γραφόμενα σου. Γράφεις:
    ''Ευτυχώς ή δυστυχώς φέρεται να μην έχει το ανάστημα που απαιτείται για να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ κόσμο μαζί του και μετά από μια εντυπωσιακή είσοδο (ίσως ένα 10% που πάρει στις επόμενες εκλογές), οι γνωρίζοντες θεωρούν δεδομένο πως θα «ξεφουσκώσει».''

    Από ποιους ''φέρεται'' και ποιοι είναι οι ''γνωρίζοντες''; Έτσι όπως γράφεις το κείμενο μου φαίνεται σαν λάσπη στον ανεμιστήρα και σενάριο φαντασίας. Αν έκανες π.χ κριτική γιατί στη διακύρηξη λέει ο Καμμένος ότι είναι υπερ της ΕΕ και του ευρώ και δε λέει κουβέντα για τη λαθρομετανάστευση να το δεχόμουν (εγώ τα σημείωσα στο egersis) αλλά έτσι όπως το θέτεις δεν βασίζεται πουθενά.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Egersis, στο τέλος του κειμένου μου, έχω σημειώσει κάτι πολύ συγκεκριμένο, για την Θράκη. Και θα το θέσω γενικότερα: η πολιτική ευμάρεια, δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από τον ανάλογο πολιτικό πλούτο

      Διαγραφή
    2. Και δεν πετάω λάσπη. Προσωπικό προβληματισμό καταθέτω

      Διαγραφή
  5. Εισαι μηπως μηδενιστης Κωνσταντινε?οποτε σε διαβαζω μονο καις χαρτια.για ανοιξε τα δικα σου!για Καμενο δινω 70\100 να καθαρος.και θα γουσταρα να τον δω μαζι με Καζακη,Γλεζο κτλ.εχεις καμια καλυτερη ιδεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί καιω χαρτιά και γιατί είμαι μηδενιστής; Επειδή εκφράζω αμφιβολίες ή φοβίες; Κι εγώ του δίνω ίσως και περισσότερα από όσα εσύ. Αλλά με ενδιαφέρει η συνέπεια και το αύριο. Και γιατι αμφιβάλω; Διάβασε στο τέλος το υστερόγραφό μου και είμαι σίγουρος πως θα καταλαβεις

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε, είπες τη μαγική κουβέντα "θα γούσταρα να τον δω μαζί με τον Καζάκη, Γλέζο κτλ"!!

      Ας μας δείξουν ότι "γουστάρουν" κι αυτοί όλοι μαζί (οι αντιμνημονιακοί) την επίλυση του ελληνικού προβλήματος κι όχι την καρέκλα κάνοντας μια ευρεία συνεργασία για να πάρουν πλειοψηφία, και τους ψηφίζουμε με δυό χέρια!
      Αλλιώς καλά κάνει και προβληματίζεται ο Κωνσταντίνος.

      Διαγραφή
  6. Τι να ψηφισουμε??? αριστερα που στηριζουν τους μεταναστες??? λαος του καρατζαφερη που ειναι μνημονιακο κομμα??? χρυση αυγη να βγουν τα αρματα στους δρομους??? πιο μικρο κομμα μπορει να σταθει στο υψος των περιστασεων??? πες μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να ψηφισουμε??? ...

      Όταν μας επιτρέψουν να πάμε σε εκλογές, να ΜΗΝ ψηφίσουμε όποιους ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ στα δύο μνημόνια που έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε αποικία.

      Είναι οι ίδιοι που μας έχουν φέρει εδώ και τώρα "μας σώνουν" καθε τρεις και λίγο.

      Διαγραφή
  7. ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΟΧΗΣ
    Ο πολιτικός φορέας «ανεξάρτητοι ΕΛΛΗΝΕΣ» με εκφραστή σήμερα τον Πάνο Καμμένο, με την Ιδρυτική του διακήρυξη εκφράζει αρχές που βρίσκει σύμφωνο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού.
    Στο σημείο που έχει φθάσει σήμερα η Ελληνική πραγματικότητα, κανένας πολιτικός φορέας δεν πρόκειται να εκπροσωπήσει με «λευκές επιταγές» το κομμάτι του λαού που θέλει να αντιδράσει, γιατί σε όλους υπάρχει η καχυποψία περί της αληθινής πρόθεσης.
    Οι αληθινές προθέσεις θα φανούν όταν αρχίζουν να εξειδικεύονται σε πρώτη φάση οι αρχικές θέσεις, με το καταστατικό του νέου κόμματος, τα πρόσωπα που θα το εκπροσωπούν και την εξειδίκευση των αρχικών αρχών του.
    Οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα σταματήσει κατ αρχή την ελεύθερη πτώση που υφίσταται η κοινωνία μας και όταν σταματήσουμε αυτή, να δούμε ο καθένας την πολιτική του τοποθέτηση ανάμεσα στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις.
    Δικαίωμα του κάθε νέου κόμματος είναι να προσπαθήσει να κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά, αλλά νομίζω ότι πλέον ο αφανισμός του θα είναι ακαριαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως δουλεύει ο ανεμιστήρας και πως ακριβώς πετάμε τη λάσπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι σου έμαθαν τόσα χρόνια να σκέφτεσαι, έτσι γράφεις. δικαίωμά σου. Πάντως, την λάσπη των πολιτικών μαζί την λουστήκαμε μέχρι τώρα

      Διαγραφή
  9. "Σοβαρή" και "αξιοπρόσεκτη" ανάλυση. Μόνο που το παραμύθι δεν έχει δράκο αγαπητέ Κωνσταντίνε. Σαν πολλοί έχετε πέσει πάνω στον Καμμένο, λές και σας έχει αιφνιδιάσει όλους με την κίνησή του αυτή. Καλά, δεν τη περιμένατε, απο το Νοέμβριο τότε που αρνήθηκε να στηρίξει τη συγκυβέρνηση; Απο τότε είχε κάνει νύξεις περι νέου κόμματος, τότε γιατι δεν μιλούσατε όλοι εσείς για το...επικίνδυνον του πράγματος; Ετσι δηλαδή να διαφωτιστεί κι ο λαός! Εσύ ειδικά, μόνο ...εικόνισμα δεν τον είχες κάνει τον Καμμένο. Ξέρεις πόσες φορές τον είχες πρωτοσέλιδο με βίντεο; Αυτόν και τον Καζάκη; Τον δε Καζάκη, σταμάτησες εδώ και καιρό να τον παίζεις, τον Καμμένο όμως ποτέ! Και σήμερα που μπήκα στο μπλόγκ σου να δώ τι έχεις γράψει κι εσύ για τη νέα κίνηση πολιτών, αντί γι αυτά που περίμενα, είδα δύο αναρτήσεις όλο υποννοούμενα, μπηχτές και "ήξεις-αφήξεις". Τέλος πάντων, το τι παιχνίδι παίζετε εσείς οι μπλόγκερ ανάθεμα κι αν έχουμε καταλάβει! Τη μία έτσι, την άλλη αλλιώς. Καλά σε λέει λαμόγιο ο παραπάνω ανώνυμος. Ολα αυτά που γράφεις, βάζω στοίχημα πως ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ για να τα γράψεις και θα σε καταγγείλω σε όλο το διαδίκτυο. Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια κωλοτούμπα! Δεν είναι λογική, δε στέκει η πράξη σου. Γιατί αν είχες πράγματι επιφυλάξεις και ερωτηματικά (φυσιολογικότατον, όλοι τις έχουμε) εσύ αντί να κρατήσεις μια στάση αναμονής για να δείς παρακάτω τι θα παίξει, πουλήθηκες κανονικά στο σάπιο κατεστημένο με τη μία. Πριν δυό μήνες, ήμουν για δουλιές πάνω στη Κομοτηνή και είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με έναν πελάτη μου εκεί που παρακολουθεί το ιστολόγιό σου. Εχει καφετέρια κεντρική εκεί και του προμηθεύω εμπόρευμα. Μου είπε κάποια πραγματάκια για σένα, αρκετά ...ενδιαφέροντα και που δεν σε τιμάνε καθόλου. Για το τι παιχνίδια παίζεις εκεί πέρα και λοιπά και λοιπά. Εγώ βέβαια δε τα πίστεψα γιατί δεν είχα κανένα λόγο να το κάνω. σήμερα όμως κατάλαβα. Κρίμα σε σένα και κρίμα και στο μπλόγκ που έχεις. Και ξέρεις κάτι; το δύσκολο αγαπητέ δεν είναι να φτάσεις στη κορυφή. Το δύσκολο είναι ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ! Εσυ σήμερα γκρεμίστηκες. Κι επειδή ξέρω και καταλαβαίνω οτι δεν πρόκειται να δώ το σχόλιό μου αναρτημένο, σε πληροφορώ οτι θα το δούν τόσο στα άλλα μπλόγκ, όσο και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook. Ενας προβοκάτορας είσαι και τίποτε άλλο και εξυπηρετείς άλλου είδους συμφέροντα. Ως συνήθως, όσοι αποκτάτε κάποια δύναμη στην ενημέρωση, ακόμη και μπλόγκερ τέτοιοι είστε. Βρώμικοι.

    Υ.Γ. Επειδή δεν έχω ούτε google λογαριασμό ούτε τίποτε άλλο απο αυτά που έχει ως επιλογή η υποβολή σχολίου, αναγκαστικά επιλέγω το Ανώνυμος. το όνομά μου όμως είναι Πασχάλης Διαμαντίδης και μένω στα Βρηλίσσια στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O καθένας έχει δικαίωμα σε μια γνώμη. Αλλά όχι και να ερχόμαστε εδώ μέσα για να γράψουμε τι ακούσαμε στις καφετέριες και στα κομμωτήρια. Αν αρχίσουμε να γράφουμε εδώ μέσα τι μας είπε ο τάδε και ο δείνα μέσα στην καφετέρια για το Χ και το Ψ ιστολόγιο, τελειώσαμε. Ελπίζω ο Κωνσταντίνος να απαξιώσει να σου απαντήσει, γιατί δεν σου αξίζει απάντηση.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Πασχάλη, εύχομαι να μην υπάρχει δράκος. Την κίνησή του την περιμέναμε και την λαχταρούσαμε, αλλά το γιατί άργησε δεν μπορώ εγω να το καταλάβω. Πού βλέπεις τα παιχνίδια; Στις απορίες μου βάζω; Και μάθε ότι πληρώνομαι από τη δουλειά που κάνω και όχι απο το ιστολόγιο. Την λάσπη περί Κομοτηνής(!) προφανώς την είχες εφεδρεία. Γιατί ΔΕΝ με ξέρει κανένας και ούτε είμαι από την Κομοτηνή. Αν γκρεμίστηκα, επειδή σκέφτομαι, τότε καλώς έκανα. Είναι προτιμότερο από το να γκρεμιστώ επειδή ΔΕΝ σκέφτομαι. Όπως βλέπεις, όχι μόνο δημοσιεύω το σχόλιό σου στο οποίο λασπολογείς εναντίον μου, αλλά σου απαντώ κιόλας επειδή πιστεύω στον διάλογο. Εσύ σε τί πιστεύεις; Στους μονολόγους των "φωτισμένων"; Όσο για τα περί προβοκάτσιας, κράτα μικρό καλάθι. Ενδέχεται πολύ σύντομα ο χρόνος να σε βγάλει ψεύτη.

      Διαγραφή
  10. Επειδή Κωσταντίνε δεν σου απέστειλε πίσω το ερωτηματολόγιο για την Θράκη μας, έβγαλες αμέσως το συμπέρασμα ότι ο λόγος του για τα εθνικά είναι..περιορισμένος. Αλλά, διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αυτό το άρθρο δικό σου δεν είναι?

    http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html

    Από την μία καταγγέλει το σχέδιο διαμέλισης της χώρας μας και απόσχισης της Θράκης στο βωμό των ξένων συμφερόντων και από την άλλη δεν νοιάζεται για τα εθνικά θέματα??

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δικό μου είναι. Τον χρόνο της καταγγελίας τον πρόσεξες; Η λέξη Θράκη χρησιμοποιείται ενίοτε για εμπλουτισμό και στήριξη πατριωτικού περιεχομένου ενός πολιτικού λόγου. Το συμπέρασμα δεν το έβγαλα αμέσως. Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε. Το νοιάζομαι με το γνωρίζω έχει τεράστια διαφορά. Και τα δύο μάλιστα απαιτούν μεγάλες ποσότητες για να σταθούν ικανοποιητικά.
      Με τον Καμμένο δεν έχω πρόβλημα. Κανένα. Απλά επιφυλλάσσομαι και αναρωτιέμαι. Σαν χώρα δεν έχουμε χρόνο για πολιτικά πειράματα. Σαν λαός δεν μας έμεινε τίποτε αλλο πέρα από την ελπίδα. Φοβάμαι, λοιπόν, μην εμπορευτούν ακόμη και την αυτή την ελπίδα που μας απέμεινε.

      Διαγραφή
  11. Γιατί ποτέ δεν μπορούμε εμείς οι Έλληνες να σεβαστεί ο ένας την άποψη του άλλου, αλλά το μόνο που κάνουμε είναι να προσβάλλουμε τον άλλο; Μια γνώμη είναι μια γνώμη. Μια γνώμη αντικρούεται πολιτισμένα και αρχίζει ένας διάλογος.

    Θα το ξαναπώ γιατί με πονάει χρόνια τώρα. Αν όλη την ενέργεια και την οργή, που ξοδεύουμε στο να μην ανεχόμαστε μια άλλη γνώμη και να πετάμε πέτρες, τη διοχετεύαμε εναντίον των κομμάτων που καταστρέφουν τη χώρα με σύστημα εδώ και δεκαετίες, τώρα η Ελλάδα θα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη. Αλλά όλο το νταηλίκι μας διοχετεύεται εδώ, στα εύκολα.

    Αντί να καταφέρεστε εναντίον του Κωνσταντίνου, πάρτε θέση για την κατάντια των πολιτικών σήμερα. Οργανωθείτε κάπου και δώστε το δικό σας αγώνα. Θα γίνετε πιο χρήσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με τον προηγούμενο "Ανώνυμο". Ο σεβασμός στην άποψη του άλλου αποτελεί το απόλυτο προαπαιτούμενο στον ορθή και διεξοδική χρήση του λόγου. Προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ την μαιευτική, όταν χρησιμοποιείται από αναγνώστες στο συγκεκριμένο αλλά και σε άλλα blogs.
    Ας επιλέξουμε λοιπόν το μετερίζι που ταιριάζει στον καθένα μας. Όπως και στην υπόλοιπη ζωή μας, θα συναντηθούμε σε τεμνόμενες πορείες, συμπορεύσεις, συνέργειες και συμπράξεις. Ας κάνουμε την αρχή, οι καιροί ου μενετοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρησιμοι είμαστε, τις ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ δεν ανεχόμαστε. Ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μόνος κωλοτούμπας που υφίσταται είναι και πάλι ο γνωστός χοντρός που ακόμη και την απόδραση των γεωργιάδη-βορίδη αυτός την σχεδίασε με σκοπό να αυξήσει τα χαμηλά ποσοστά του λέγοντας ότι θέλει πάντοτε ο λαός να ακούει απο την μία - ενώ απο την άλλη κέρδισε ήδη την πολυπόθητη συνεργασία του με την ΝΔ ......εφόσον προλάβουν να πάνε όλα τα καλόπαιδα σε εκλογές Μάιο - Ιούνιο

      Ο Πάνος είναι φιλότιμο παιδί για αυτό και δέχεται συνεχώς απειλές για την ζωή του όπως και της οικογένειάς του.....και άς μήν το λέει.

      Διαγραφή
  14. "Η μέγιστη απόδειξη των παραπάνω, βρίσκεται στην ίδια την στάση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επέλεξε να δημιουργήσει έναν δικό του πολιτικό χώρο, παρά τις οχλήσεις που είχε δεχθεί από ήδη υπάρχοντα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα".

    Δε μας λες, φίλτατε Κωνσταντίνε, ποια είναι αυτά τα "εξωκοινοβουλευτικά κόμματα"; Και γιατί, θα έπρεπε να γίνει συνεργάτης τους; Επειδή δέχτηκε "οχλήσεις";

    Συγκεκριμένα πράγματα, κι όχι γενικολογίες, που τις βαφτίζεις και "μέγιστες αποδείξεις"...

    Δε μας είχες συνηθίσει σε τέτοιο τρόπο γραφής... Πρόδίδει το ζόρι που τράβηξες, για να επιτεθείς, σώνει και καλά, στον Καμμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως, αν ρωτήσετε με e-mail στα υπόλοιπα γνωστά αντιμνηνονιακά κόμματα, θα πάρετε τις απαντήσεις για τις οχλήσεις που έγιναν. Ο Κωνσταντίνος μάλλον γνωρίζει περισσότερα, εγώ γνωρίζω τουλάχιστον για επικοινωνία που έγινε με την ΕΛΑΔΑ του Μίκη

      Διαγραφή
  15. Χθες ως "επώνυμος", σήμερα ως "Κωνσταντίνος". Πρέπει ήταν πολύ σημαντικό-αποδοτικό, το deal!... Ο Πασχάλης Διαμαντίδης, έχει απόλυτο δίκιο, για τη συμπεριφορά και τα κίνητρά σου, λογοκριτή Bloger. Το λογοκριτής, εξαιτίας των σχολίων μου, που τα "έκοψες", επειδή αποδομούσαν την προβλέψιμη συλλογιστική του "επώνυμου". Άξιος ο μισθός σας!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σε πω συκοφάντη, γιατί όλες σου οι υποθέσεις είναι λάθος. Δεν κόπηκε κανένα σχόλιο. Ούτε ένα. Την λογοκρισία θα την δεις αλλού. Όχι εδώ. Ψάξε καλύτερα στα σχόλια του άρθρου που λες και θα δεις πόσο άδικος αλλά και γρήγορος στην κρίση σου είσαι. Ψάξε... Εκτός αν έχεις χρόνο ΜΟΝΟ για να αφήνεις την "δημοκρατική" σου ευωδία

      Διαγραφή
    2. Και όταν γράφω Κωνσταντίνος, το εννοώ, όπως το γράφω. Οι πονηράδες που σας έμαθαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ το μόνο που καταφέρνουν είναι να ισοπεδώσουν την δική σας κρίση. όσο για τον "μισθό" που αναφέρεις, πληρωνόμαστε από την δουλειά που κάνουμε. Και το ιστολόγιο ΔΕΝ ειναι δουλειά. Εκτός και αν είναι δουλειά για εσένα, οπότε να σου ευχηθώ και... αύξηση για την δουλειά σου

      Διαγραφή
  16. Τελικά , για νάχετε συσπειρωθεί όλοι ενάντια στον Καμένο,μάλλον θορυβηθήκατε απαξάντες,δεξιοί-χουνταίοι-αριστεροί-ζερβόδεξοι και ...επιδέξιοι.

    Ρε,μπας κι έχει "κάτι - για - μας" τελικά;

    Και στο φινάλε έχει και φράγκα, δεν είναι ψωμόλυσας να μας λυμάξει στη τράκα.

    Κρίμα Κωνσταντίνε,έχασες κάτι σκαλοπάτια στο βάθρο μου..

    Μεγαπάνος Μάριος
    Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειναι τραγικο ακομα και σημερα αντι καποιοι που διαφωνουν με το αρθρο, αντι να επιχειρηματολογουν κατα του αρθρογραφου,αντιθετως να τον ετεροπροσδιοριζουν ως "βαλτο".
    Δεν ειναι η πρωτη φορα και σιγουρα δεν ειναι η τελευταια!
    Στα 2,5 χρονια που παρακολουθω το ιστολογιο πραγματικα εχω μεινει καταπληκτος με σχολιαστες που εχουν μαθει απλως να δημιουργουν εντυπωσεις και να προπαγανδιζουν ή ακομα και να υβριζουν!
    Οπως διαπιστωνεις Κωνσταντινε,πολιτικη ωριμοτητα δεν υπαρχει, ο κοσμος εχει μαθει να αποδεχεται τον καθε "εθνοσωτηρα" χωρις καν να κρινει ή να συλλογιστει τις συγκυριες,την χρονικη στιγμη αλλα και τις μεθοδευσεις για δημιουργια εφεδρικων συστηματων που το πολιτικο συστημα προσπαθει να δημιουργησει για να επιβιωσει!
    Οι εκλογες θα γινουν τον Οκτωβρη του 2013,εκτος αν με τις υπουλες συνταγματικες "αλλαγες" γινουν πολυ αργοτερα!!
    Προσεξε,γραφω αργοτερα και οχι νωριτερα!!
    Ολως περιεργως γιατι αραγε ολοι αυτοι που υποστηριζουν τον Καμμενο δεν συνταχθηκαν με τον Δημαρα,ο οποιος ειχε ηδη εκφρασει τις αντιμνημονιακες θεσεις του απο τον Μαϊο του 2010 εχοντας ηδη δημιουργησει νεο κομμα απο το 2011??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οταν ψωνίζεις μέσα απο τα ''ΣΚΑΤΑ.. ΝΔ-Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΗΤΣΟΤΟΣ-ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ'' ξερεις τι θα φας .....γιαυτό μην εχεις παράπονο στην χώνεψη ... και στην κολοτούμπα μετά .....!!!!

    19 ΧΡΟΝΙΑ μαθητής και συνοδηπορος δεν σε κάνουν έξυπνο ΞΑΦΝΙΚΑ σαν να σε τσίμπησε μύγα ξαφνικά και τα κατάλαβες όλα .... ΞΥΠΝΗΣΕς ΞΑΦΝΙΚΑ και ειδες το φως σου .... δηλαδη..!!!

    Ύποπτο σε κάνουν διαπλεκόμενο... ( μεσα στα σκατα ήσουν ..δεν μπορεί....!!! ) άρα εκβιασιμος ,πακτωμενος, χεσμένος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εύστοχο άρθρο και εύλογος προβληματισμός. Ο Σαμαράς έχασε μια μοναδική ευκαιρία να είναι για δέκα χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτό νομίζω ότι θα'πρεπε να προβληματίσει και αυτούς που προσκολλούνται στο επόμενο ανερχόμενο αστέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κωνσταντίνε εσύ δημιουργείς πολιτικό λόγο και δείχνεις την σελήνη και κάποιοι μόνο βελάζουν και βλέπουν το δάχτυλο, εσύ μιλάς με γόνιμη ελληνική σκέψη για πολιτικά πεπραγμένα που απαιτούν κρίση και αντίληψη για να τα αντικρούσεις και κάποιοι ωρύονται επειδή δεν λιβανίζεις τον τσοπάνη τους, τον όποιο τσοπάνη τους. Σήμερα μπορεί να λέγεται Καμμένος, αύριο κάπως αλλιώς, αυτοί όμως χθες, σήμερα και αύριο είναι και θα παραμείνουν πρόβατα.
    Και εκεί ποντάρει το γαμημένο αυτό σύστημα, στα πρόβατα, εκεί στήνει την όλη δουλειά του, στα παρουσιάζει έτσι μόνο και μόνο για να θαμπώνονται τα πρόβατα.
    Ευτυχώς η δυστυχώς για αυτή την χώρα υπάρχουν άλλου είδους νομοτέλειες, τα πρόβατα θα συνεχίσουν το βέλασμα αλλά αυτή την φορά θα μπουν γρήγορα στο μαντρί τους και η πολιτική θα επιστρέψει στον δικό της Ελληνικό Λόγο, πρέπει να γίνει, είναι η μόνη επανάσταση για την Ελλάδα, αν δεν γίνει και τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με το άρθρο δεν μπορώ να διαφωνήσω εξ ολοκλήρου.
    Όποιος διαβάζει τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις
    του Καμμένου στο facebook πχ,θα έπρεπε να έχει
    καταλάβει ήδη ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που
    υποστηρίζουν τον Καμμένο φανατικά αλλά είναι
    έτοιμοι να τον ''ξεφουσκώσουν'' με την πρώτη
    ανακολουθία του.Και θα τον ξεφουσκώσουν τόσο γρήγορα
    που η σκιά του Λούκυ Λούκ θα μοιάζει αργή...
    Με την πρώτη στραβή τα ποσοστά του θα έχουν το μέγεθος
    κινεζικής πούτσας..

    Την καλησπέρα μου στον ''εξαφανισθέντα'' Κωνσταντίνο


    Βίστωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μμμ,ας παίξουμε και λίγο λοιπόν, ως αναλυτές κειμένων που είμαστε και μάλιστα επαγγελματίες. Αυτή τη φορά, η ανάλυση τσάμπα για τους αναγνώστες του Μπλογκ.
    -Πρώτον τα Βρηλίσσια γράφονται Βριλήσσια! Και δεν είναι δυνατόν να μένεις σε ένα δήμο που δεν έχεις δει συχνά γραμμένο το όνομά του ώστε να σου έχει εντυπωθεί,έτσι φίλε μας, "Πασχάλη Διαμαντίδη";
    -Πάμε παρακάτω: Τα Βριλήσσια δεν ανήκουν στην Αθήνα,είναι ξεχωριστός δήμος...
    -Τρίτον,το "όνομα". Με το μακεδονίτικο "Πασχάλης" και το ποντιακό "Διαμαντίδης" "δένει" το παραμύθι σου,φίλε..Πασχάλης πως λέμε ας πούμε Τερζής και Διαμαντίδης πώς λέμε Δημήτρης, έτσι; Σου ήρθαν αμέσως στο νου ένας τραγουδιστής κι ένας μπασκετμπολίστας και χτίστηκε το όνομα,για το Υστερόγραφο!
    -Τέταρτον,μπορεί και να έχω άδικο για τον Τερζή,μπορεί να σου κόλλησε συνειρμικά από τον Πασχάλη Αρβανιτίδη, τον άλλο τραγουδιστή,γιατί μάλλον κοντά στην ηλικία του βρίσκεσαι,διότι χρησιμοποιείς, (και μεταξύ μας,πολύ καλά κάνεις μάλιστα!) ελληνικό ερωτηματικό,ενώ όλη η μετά το 90 διαδικτυακή ελληνοπιτσιρικαρία, δουλεύει με το εγλλέζικο,(?)αφού είναι παιδιά του Μονοτονικού.
    Οπότε,είσαι ανάμεσα στα 45 και στα 60,εντάξει "Πασχάλη";
    (Εγώ,βλέπεις που δεν έχω πρόβλημα με την ηλικία μου, το βάζω φόρα-παρτίδα το ελληνικό).
    -Για πάμε παρακάτω τώρα: Πώς τον λένε τον "Κωνσταντίνο"; Που γεννήθηκε; Τι παρτίδες έχει με την Κομοτηνή; Κι εσύ πάλι,τι σόϊ έμπορος είσαι που προμηθεύεις μια έστω και κεντρική καφετέρια και χρειάζεται να ταξιδέψεις στην Κομοτηνή που έχεις και κάτι δουλειές, και συναντάς ευκαιρίας δοθείσης και τον πελάτη σου; "Άλλες" δουλειές,εκεί πάνω,μήπως;
    -Και αφού τα λέτε λοιπόν, έρχεται και η κουβέντα στους...μπλόγκερς,ε; Και σου λέει αυτός ότι γνωρίζει τον..."Κωνσταντίνο" που είναι Πείσιος και Δείξιος και τέτοια,ε;
    Αλλά εσύ, τα κρατάς μέσα σου, και τώρα με την ευκαιρία τα βγάζεις.
    Κοίταξε "Πασχάλη", στο Δια Ταύτα,τώρα:
    Δεν είσαι Μακεδόνας,ούτε Θρακιώτης. Γράφεις "μου",δεν γράφεις "με".(Που είναι και το σωστό, για να μάθεις και κάτι...). Είσαι Αθηναίος "κάπου" μέσα στην μεγαλούπολη.
    Κάνεις μια "δουλειά",είναι αλήθεια. Αλλά,ακόμη αρκετά ερασιτεχνική. Βάζεις το ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ με κεφαλαία,για να βγάζει μάτι και να περνάει αμέσως στο υποσυνείδητο,μαρκάροντας όλο το κείμενό σου. Τσ.τσ.τς..Εγχειρίδια Προπαγάνδας,κακομεταφρασμένα με 2 ευρώ στην υπόγα στο Μοναστηράκι,έτσι "Πασχάλη";

    Δάσκαλος.

    ΥΓ. Πες του Πάνου, πως άμα βάζει τέτοιους σαν κι εσένα για δουλειά στο Διαδίκτυο, ψώνισε από σβέρκο! Προσωπικά, με απογοήτευσες,γιατί τον πάω τον Καμμένο, μην εκπλήττεσαι τώρα,προς το παρόν γέλασα μαζί σου, γιατί άμα θύμωνα θα τον έπαιρνα τηλέφωνο για να σε ξηλώσει,"Πασχάλη Διαμαντίδη" από τα...Βρηλίσσια της...Αθήνας!
    Εγώ πάντως είμαι υποχρεωμένος να υπογράψω ως Ανώνυμος,γιατί άμα μάθεις το όνομά μου, θα πάθεις...ταράκουλο!
    ΄Οσο για τον "Κωνσταντίνο" πες στον φιλαράκο σου τον καφετζή, (αν υπάρχει βέβαια) ότι θα χρειαστεί να χώσει πολλά... γρόσια στο "Κλιμάκιο" για να μάθει ποιος είναι ο Κωνσταντίνος, και δεν θα μάθει κιόλας, θα του τα πάρουν τσάμπα!

    ΥΓ. Γράψε σ ένα χαρτάκι: "Φτηνά τη γλίτωσα" και φόρεσέ το στο χαρταητό σου να πάει ψηλά,να το πάρει το ουράνιο ποτάμι,άντε και καλή Σαρακοστή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ανώνυμε-επώνυμε,

      Η παραπάνω ανάρτηση σας μου θυμίζει λίγο από την Χούντα της βουλής μας "γιατί άμα θύμωνα θα τον έπαιρνα τηλέφωνο για να σε ξηλώσει" Και λέω εγώ τώρα...μήπως προέρχεται από γνωστό πολιτικό ή γνωστό δημοσιογράφο?;(Σε μπέρδεψα) "άμα μάθεις το όνομά μου, θα πάθεις...ταράκουλο"
      Συγνώμη κύριε ανώνυμε αν σε προσβάλω αλλά κατά πόσο η παραπάνω ανάρτηση ωφελεί τον Καμμένο είναι ένα θέμα προς αμφισβήτηση εφόσον είσαστε και τόσο στενός του φίλος. Δεν νομίζω ότι θα χαρεί ο φίλος σας καθόλου. Πολλή λάσπη εδώ μέσα...

      Υ.Γ Δεν είμαι ούτε επώνυμος ούτε λεφτά και επιρροές έχω όποτε θα προτιμήσω να παραμείνω ανώνυμος στις δύσκολες στιγμές τρομοκρατίας και υποβολής που ζούμε.

      Διαγραφή
  23. Όχι βέβαια..."εγλλέζικο"!
    "Εγγλέζικο" είναι,συμπαθάτε με, ο Δαίμων του Πληκτρολογίου,έντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πανο η λασπη αρχισε να πεφτει οπως βλεπεις.Αναμενομενο...Κρατα γερα.Κριμα στο μπλοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάλλον έχεις δίκιο.
    Δεν θα ψηφίσω τελικά τον Καμμένο.
    Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Διαβαζω τον Κωνσταντινο απο την αρχη μαλλον , διοτι ζωντας στην αλλοδαπη και εχοντας πεταξη το δια-βολο-κουτι , εδω και πολλα χρονια (κανοντας υπακοη), εψαχνα να βρω καποιους "γραφικους" , σαν και μενα . Που ΗΞΕΡΑΝ οτι και 300+1 ειναι προδοτες και ΟΧΙ ανικανοι .
    Ποτε δεν "εφυγε" ουτε ενα ΙΩΤΑ , απο τα πιστευω του .
    Οι σχολιαστες ηταν κατα 90% δημο-κρατες . Ηξεραν να ρωτουν και να απαντουν .
    Καθως ομως επεφταν οι μασκες των κοινοβουλευτικων παλιατσων , ολο και περισσοτερους με καμενα μυαλα , βλεπω να γραφουν , καθε φορα που καποιος σωτηρας , κανει την εμφανιση του , στο δια-βολο-κουτι .
    Τελευταιως...να και ο Καμμενος !! Να και τα μαντροσκυλα , αγκαλια με τα προβατα , να μας λενε βαλτους , απατριδες κτλ .

    Γιατι ; Διοτι δεν εμπιστευομαστε ΚΑΝΕΝΑΝ απο τον βουρκο .
    Εχουμε καθε λογο να περασουμε απο "ανακριση" , ΟΛΟΥΣ τους μελλοντες (ετσι νομιζουν), αρχηγους .
    Ο Καμμενος μεχρι χθες , ετρωγε και επινε , μαζι με Εφιαλτες , επι 20 χρονια . Δηλαδη οσα χρονια χρειαστηκαν τα ρεμαλια να μας καταστρεψουν . ΤΙΠΟΤΑ δεν πηρε ΧΑΜΠΑΡΙ ;
    Αν οντως δεν καταλαβε , το τι ακριβως εκαναν οι κοινοβουλευτικοι ολιγαρχες τοσα χρονια , το μονο που θα μπορουσα να του πω , ειναι , που πας ρε Μητρο !!!!!!!

    Αν ομως ηξερε και δεν μιλαγε για το εγκλημα κατα της Πατριδος , ειναι ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ .
    Αν μετανοϊσε , να παει σπιτι του και να περιμενη την δικη . Η Πατρις θα του αναγνωριση τους τελευταιους μηνες.

    Κωνσταντινε συνεχισε τον αγωνα σου . Η Πατριδα , μας εχει αναγκη και την τελευταια ρανιδα του αιματος μας , μεχρι να την δουμε ΕΛΕΥΘΕΡΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κωνσταντινε ο τροπος που γραφεις και που προσπαθεις να αποδωσεις στον καμμενο καποιοιυ ειδους συνομοσιολογικη υπαρξη στην ιδρυση της κινησης του , μαλλον υπουλος φαινεται και αστηρικτος επιχειρηματολογικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Ανώνυμος Feb 26, 2012 03:07

    Εσυ τώρα ρε φίλε έχεις αναλάβει την υπεράσπιση του ..."Κωνσταντίνου";;; Και τι του είσαι εσύ βαθυστοχαστε αναλυτή; Αδερφός; Ξάδερφος; Μπατζανάκης; Της γούνας του μανίκι; Σα δε ντρέπεσαι λέω εγώ! Ασε που έχω βάσιμες υποψίες οτι είσαι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ..."ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"! Αυτή τη δουλειά κάνετε ρε...αχαρακτήριστοι "αγωνιστές του δικαίου"; Να κατακρίνετε όποιον τολμήσει να σας κάνει κριτική; Κι επειδή τώρα με κάνεις να πω περισσότερα, θα κάνω κι εγώ μια "βαθιά ανάλυση" για το ποιόν σου, αυτό που βλέπω πως χρησιμοποιείς ως alter ego σου όταν σχολιάζεσαι δυσμενώς. Παίρνω φυσικά παραδείγματα κι απο το προηγούμενο άρθρο σου για τον Καμμένο που το υπογράφεις ως "Επώνυμος" (Μη χτυπιέσαι, τσάμπα κόπος, δεν πείθεις! Είσαι ο ΙΔΙΟΣ, όπως επισήμαναν κάποιοι απο εδώ).
    Ας πούμε πρώτα για μένα, για τους τύπους.
    Εχουμε και λέμε λοιπόν:
    - Επειδή μικρός είχα μια ελαφράς μορφής δυσλεξία, μου έχει μείνει μέχρι σήμερα το κουσούρι που είδα κι έπαθα να το βελτιώσω. Πολλές λέξεις ακόμα δεν μπορώ να τις γράψω σωστά κι ας τις έχω δεί εκατοντάδες φορές. Στα Βρηλίσσια μένω μόλις τρία χρόνια, επειδή λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι μου στο Χολαργό και να μετακομίσω με την οικογένειά μου στο σπίτι των πεθερικών μου. Οπότε τα πολλά χρόνια δεν ισχύουν, ούτε ο ντεντεκτιβισμός σου αλα Κλουζώ ισχύει. Η πλήρης διεύθυνσή μου είναι Αναλήψεως 18 και Δωδεκανήσου. Μήπως θές να σου πώ και τον όροφο της πολυκατοικίας στον οποίο μένω; Θα το κάνω πολύ ευχαρίστως και θα σου στείλω και το τηλέφωνό μου ακόμα, εαν μου αποκαλυφθείς κι εσύ με το πραγματικό σου όνομα (Κωνσταντίνος μια φορά δε λέγεσαι, το ξέρουμε)πού και σε ποιά οδό της Ξάνθης μένεις (εαν όπως λές κι εσύ, στη Κομοτηνή δε μένεις και δε σε ξέρει κανείς, άρα Ξανθιώτης λοιπόν. Αλεξανδρούπολη δε παίζει.)
    2)το οτι είναι ξεχωριστός ο δήμος Βριλησσίων και όχι της Αθήνας, αυτό το γνωρίζουν και τα ποντίκια των υπονόμων. Η πόλη όμως λέγεται Αθήνα κύριε, και ίθυσται όλοι όσοι μένουν στο λεκανοπέδιο, να λένε πως μένουν στην Αθήνα, άσχετα αν μένουν στο Κολωνάκι ή στο Περιστέρι ή στο Χολαργό. Λέμε λοιπόν τάδε οδός και αριθμός, Βριλήσσια, Αθήνα. Κατά την ίδια λογική έγραψα κι εγώ αυτό που νομίζω σωστό απο τη καθημερινότητά μου. Αν δεν είναι ούτε αυτό σωστό, λογιότατος δεν είμαι. Το γυμνάσιο το τέλειωσα με 13 και κάτι. Ας με συγχωρέσουν λοιπόν.
    3) Πατέρα δε γνώρισα. Η μάνα μου με δήλωσε στο δικό της όνομα που λεγόταν Διαμαντίδη. Και η καταγωγή της οικογένειάς της είναι απο τη Προύσα της Μικράς Ασίας. Εκείνη μεγάλωσε Αθήνα κι απο τότε ζώ εδώ. Δεν είχα και δεν έχω καμμιά σχέση με τη Μακεδονία, ούτε ξέρω αν η οικογένειά της είχε ρίζες απ τον Πόντο. Είμαι 43 χρονών, γεννηθείς τέλη του 1967.
    4) Ο πελάτης μου, o oποίος ασφαλώς και δε σε ξέρει προσωπικά, αναγνώστης του μπλόγκ σου είναι, έχει καφετέρια-bar στη πλατεία Ειρήνης. Φυσικά και δε πρόκειται να σου αποκαλύψω το όνομά του και το όνομα του μαγαζιού του απο δώ, εννοείται. Το μαγαζί του είναι κεντρικότατο και πασίγνωστο. Και το μπλόγκ σου εκεί, το ίδιο γνωστότατο είναι. Κι έτσι σε ξέρουν πολλοί, καθώς και τα παιχνίδια σου με τους "πράκτορες" και "πρακτορίσκους" που συνεργάζεσαι κι επειδή σε κυνηγάνε πολλοί απο πολλές μεριές, κρύβεσαι και δεν σε ξέρει κανείς, παρα μόνο αυτοί που "πρέπει". Και οι κουβέντες που σέρνονται εκεί δεν είναι καθόλου κολακευτικές για το ρόλο σου και τα παιχνίδια σου.
    5) Με τον Πάνο Καμμένο, έχω τόση σχέση, όσο σχέση έχεις εσύ με τη δημοκρατία και τη διαφάνεια. Δηλαδή καμμία. Εγώ ΠΑΣΟΚ ψήφιζα μέχρι χτές, αυτό το κόμμα υποστήριζα απο μικρός μέχρι που προδόθηκα βάναυσα. Κι ο Καμμένος αν δε κάνω λάθος, ανήκε στη δεξιά και τη Ν.Δ. Ούτε απ΄ έξω δηλαδή δεν περνούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είσαι ο ίδιος ο Κωνσταντίνος;"

      Εγώ ξέρω ότι ο καθένας εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Όσο για τις φωνές που υποστηρίζουν τον Κωνσταντίνο είναι αυτοί που σκέφτονται σαν αυτόν! Υπάρχουν και τέτοιοι, προς έκπληξή σου. Γι αυτό εδώ και καιρό συχνάζουν στο μπλόγκ του, χωρίς να τον γνωρίζουν προσωπικά, μοιράζονται τους προβληματισμούς και την πίκρα τους, έχουν τα μάτια και τα μυαλά τους ανοιχτά. Και στ' αυτιά τη φωνή του Κωνσταντάρα: "Το νου σας ρεμάλια! Το νου σας!"

      Διαγραφή
  29. Αυτά για μένα. Κι ας έρθουμε τώρα σε σένα "Κωνσταντίνε". Για να κάνω κι εγώ λίγο τον...τσάμπα ντετέκτιβ και μάλιστα με ονοματεπώνυμο. Οχι τίποτε άλλο, για να δείς το πόσο γελεοίος γίνεσαι. Eχουμε και λέμε λοιπόν.

    Παρατηρώντας προσεκτικά τις απαντήσεις σου και τις απαντήσεις...φίλων σου (με τη μάσκα του Ανώνυμου), είδα κάποια πραγματάκια που δεν ...κολλάνε. Παράδειγμα πρώτον. Ο χρήστης makpar Feb 26, 2012 05:23 κάνει ένα σχόλιο λιγάκι (και λέω "λιγάκι" γιατί κάποιοι άλλοι στα χώσαν πιο χοντρά) δυσάρεστο για σένα, γιατί φαίνεται πως υποστηρίζει τον Καμμένο. Αυτό στις 05.23. Το αναρτάς χωρίς πρόβλημα. Ερχεται λοιπόν ένας άλλος, Ανώνυμος αυτή τη φορά, Feb 26, 2012 07:55, μιάμισι ώρα σχεδόν αργότερα, και στα χώνει, αποκαλώντας σε κουτσομπόλη. Το αναρτάς κανονικά και ...ώ του θαύματος, κάποιος ΑΛΛΟΣ Ανώνυμος Feb 26, 2012 07:55, έρχεται να τα...χώσει στον προηγούμενο Ανώνυμο και ...6 λέπτα αρότερα, θαύμα μέγιστον, εμφανίζεσαι εσύ! Και τα χώνεις κι εσύ στον κακομοίρη τον Ανώνυμο Feb 26, 2012 07:55! Δηλαδή με λίγα λόγια, έστειλες πρώτα την εμπροσθοφυλακή σου (δηλαδή ...εσένα, το alter ego σου), ανοίγεις το ...δρόμο για να δούν και οι άλλοι οτι και καλά, υπάρχουν και ...καλά παιδιά στο μπλόγκ και μετά ο ...κανονικός "εσύ" και καταθέτεις το σχόλιό σου, φορώντας τη ...γραβάτα σου.
    Παράδειγμα δεύτερον. Ερχομαι τώρα εγώ, Feb 26, 2012 05:13 AM και κάνω το δικό μου σχόλιο έτσι όπως το έκανα. Μου έβγαλε οτι το σχόλιό μου θα περιμένει την έγκρισή σου. Εδώ είναι και η μεγάλη σου ατυχία. Περίμενα κανένα μισάωρο και τσούπ! Το βλέπω! Και ώ του μέγα θαύματος, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΙΓΜΉ κι αφού κάνω reload, εμφανίζεται κάποιος άλλος Ανώνυμος Feb 26, 2012 05:49 AM, ο οποίος και ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ...ΕΣΕΝΑ! "O καθένας έχει δικαίωμα σε μια γνώμη. Αλλά όχι και να ερχόμαστε εδώ μέσα για να γράψουμε τι ακούσαμε στις καφετέριες και στα κομμωτήρια. Αν αρχίσουμε να γράφουμε εδώ μέσα τι μας είπε ο τάδε και ο δείνα μέσα στην καφετέρια για το Χ και το Ψ ιστολόγιο, τελειώσαμε. Ελπίζω ο Κωνσταντίνος να απαξιώσει να σου απαντήσει, γιατί δεν σου αξίζει απάντηση." Πώς άραγε έγινε αυτό, εφ όσον ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΙΓΜΗ;;; Πού το διάβασε ο...Ανώνυμος το σχόλιό μου εφ όσον δεν υπήρχε ΚΑΝ αναρτημένο;;; Μήπως λοιπόν ο...Ανώνυμος αυτός ήσουν ΕΣΥ;;; Και νά η απάντηση στο ερώτημά μου, που έρχεται ...4 λεπτά αργότερα!
    ΚωνσταντίνοςFeb 26, 2012 05:52 ! Εσύ λοιπόν και πάλι, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ...ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΣΟΥ, δηλαδή το Alter ego σου μεταμφιεσμένο σε Ανώνυμο, στέλνεις τη ...γραβατωμένη σου απάντηση και...πάει ο Πασχάλης! Με έβαλε σε σκέψεις, αλλά δε θέλησα να το προχωρήσω παρακάτω. Αλλά επειδή ήμουν περίεργος με τη ροή των σχολίων και επειδή ήμουν και σίγουρος οτι το κράξιμο στο πρόσωπό σου δεν θα σταματούσε, είπα να τα παρακολουθήσω. Βλέπω λοιπόν κάποιον άλλον, και ΠΑΛΙ Ανώνυμο, ο οποίος και...με δικαιώνει λέγοντας επι λέξει: "Χθες ως "επώνυμος", σήμερα ως "Κωνσταντίνος". Πρέπει ήταν πολύ σημαντικό-αποδοτικό, το deal!... Ο Πασχάλης Διαμαντίδης, έχει απόλυτο δίκιο, για τη συμπεριφορά και τα κίνητρά σου, λογοκριτή Bloger." Εγώ τώρα, σαν υποψιασμένος που είμαι, θεωρώ οτι ήσουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ εσύ, διότι βλέπεις μια συνεχόμενη ροή επικριτικών σχολίων και ως άλλος Μακιαβέλλι, πας να στήσεις άλλο σκηνικό χρησιμοποιώντας το όνομά μου! Και πράγματι, ακολουθεί ή...ψιλοοργισμένη απάντησή σου Feb 26, 2012 08:15, δώδεκα λεπτά δηλαδή αργότερα και μάλιστα σε δύο μέρη, δικαιολογώντας το ...άμισθο του κατέχοντος μπλόγκ! Εκεί πλέον κατάλαβα οτι πραγματικά δεν αξίζεις το κόπο και έφυγα απο το μπλόγκ σου αηδιασμένος. Και πραγματικά ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ, εαν δεν εξακολουθούσες το βρώμικο παιχνίδι σου της κατασυκοφάντησής μου, στέλνοντας αυτή τη ...φορά έναν ...ντέτεκτιβ της κακιάς ώρας, (εσένα φυσικά) να μου τα χώσει κανονικότατα ψάχνοντας να αναλύσει το...ποιόν μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και εκεί ασφαλώς, ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΧΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, γιατί πράγματι το άρθρο σου προκάλεσε τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ αποτελέσματα απ ό,τι περίμενες! Ελα όμως που...με έτρωγε το σαράκι της περιέργειας να δώ τι έγινε με το κράξιμό σου απο τους αναγνώστες! Και άνοιξα το μπλόγκ για να δώ, όμως το ...άρθρο σου ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΕΝΤΕΧΝΩΣ απο εσένα, στα τρίσβαθα χαμένο στις αναρτήσεις που επίτηδες μπήκαν συνεχόμενες απο σένα. Το έβγαλες ΠΑΝΤΕΛΩΣ απο την πρώτη σελίδα που το είχες φατσα κάρτα μέσα στις φωτογραφίες πάνω-πάνω και το...έθαψες! Επίτηδες για να γλυτώσεις απο το συνεχές κράξιμο και ...ακο΄μη χειρότερα, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ! Απλά, να το βλέπουν οι άλλοι χωρίς απάντηση και να μείνω με τη ρετσινιά του ...ψεύτη και του προβοκάτορα!!!! Αμ έλα που αγαπάει ο Θεός το κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη! Και μπήκα και έφριξα και σου γυρνάω τη λάσπη που έριξες.
    Δε θα συνεχίσω το βόρβορο αυτόν, ούτε και με νοιάζει το τι θα κάνεις εσύ με τους αναγνώστες σου και το δούλεμα που τους πετάς. Γι αυτό θές να ελέγχεις τα σχόλια προτού τα αναρτήσεις, για να έχεις το χρόνο να τα επεξεργάζεσαι και να απαντάς έτσι όπως περιέγραψα πιο πάνω. Αυτός είσαι. Ενας "δικτατορίσκος" της κακιάς ώρας, ο πραγματικός ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ που έχει πάρει μαθήματα καλά απο τους μεγάλους δασκάλους του είδους. Προσδοκάς όχι απλά στη δύναμη που σου δίνει το μπλόγκ (γι αυτό το έφτιαξες άλλωστε) για να κατευθύνεις πότε απο δώ και πότε απο κεί τη κοινή γνώμη, εκεί που ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ! Αλλά μαζί μου, δε θα ξεμπλέξεις έτσι εύκολα. Αυτή τη φορά, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ που εκμεταλλεύτηκες τόσο βρόμικα το όνομά μου για να παίξεις το παιχνίδι σου. Ενα σχόλιο απλά έκανα κι εσύ το μετέτρεψες σε προσωπικό επίπεδο. Θα υποστείς τις συνέπειες.
    Αν ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, θα στείλω παντού και τα δύο σχόλια μου σε όλο το διαδίκτυο και θα σε εξευτελίσω μια και καλή.
    Θα περιμένω δύο ώρες. Χάλασα που χάλασα τη σημερινή μου μέρα, τη καθαρή μου δευτέρα με το να ασχολούμαι με σένα. Θα χαλάσω και το υπόλοιπό της. Θα περιμένω μέχρι τις 4.00 το απόγευμα.

    Υ.Γ. Ούτε το όνομά σου με τρομάζει (που υπαινίσσεσαι πουλώντας μαγκια-κλανιά) ούτε το ποιός είσαι. Αλλά φυσικά και θες να μείνεις Ανώνυμος, αλλιώς πώς θα πετάς τη λάσπη σου!

    Υ.Γ. 2: Το ποιός απο τους δυό μας θα γράψει στο χαρτάκι "Φτηνλά τη γλύτωσα", θα το ξέρουμε μετά απο δύο ώρες. Ως τότε, υπομονή.

    Υ.Γ. 3: αν νομίζεις οτι θα φύγω απο το μπλόγκ μέχρι να απαντήσεις, γελιέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λοιπόν,
    1ον, το ιστολόγιο έχει ροή και δεν αλλάζει με τίποτε αυτό. Το κατάλαβες; Αν όχι, γύρισε και σε άλλα ιστολόγια για να τι διαπιστώσεις
    2ον, όταν εγω γράφω πάντα βάζω το όνομά μου, ακόμη και στα σχόλια. Το alter ego να το ψάξεις αλλού, ίσως στον καθρέφτη σου
    3ον, το τι σχολιασμοί γίνονται φυσικά με αφορά, αλλά αφορά και όσους σχολιάζουν και ούτε με αφορά ποιός είσαι και τι κάνεις. Κατανοητό;
    4ον και για να κλείνω το θέμα μαζί σου, που απειλείς (από το ΠΑΣΟΚ σου έμεινε φαντάζομαι) για την εκφορά απόψεων, αν βρεις έναν, έστω έναν, που έχει καφετέρια στην Κομοτηνή και με γνωρίζει, θα πάω μόνος μου στο Γουδή και θα σε καλέσω να με πυροβολήσεις. Καταλάβες; Άσε τις εξυπνάδες σου λοιπόν. Αλλού αυτά. Εκεί που σου τα έμαθαν. Όσο για τις βάσιμες υποψίες σου, απλά γελάνε με αυτές εκεινοι που σχολίασαν και θα διαβάσουν τα σχόλιά σου. Τέλος, επειδή αφήνεις υπονοούμενα για συνεργασίες μου με ανθρώπους που πρέπει να με ξέρουν, αν βρεις έστω και έναν από αυτούς που η φαντασία σου γεννά απλόχερα, τότε θα μπορεις να έχεις ότι θελήσεις.
    Γιατί σε έπιασε κόψιμο να μάθεις ποιός πραγματικά είμαι; Μήπως επειδή έχω γίνει ενοχλητικός σε "κάποιους";
    Τέλος, μία συμβουλή. Συμμάζεψε την φαντασία σου, εκτίθεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είμαστε απίστευτοι! Αν αφήσουμε απ' έξω 1)όσους δεν ασχολούνται με το τι γίνεται στη Ελλάδα θάβοντας το κεφάλι τους στην άμμο, για τους δικούς τους ο καθένας λόγους(άγνοια ή έλλειψη πραγματικής ενημέρωσης συνήθως) και 2)όσους είναι ακόμα κάπου βολεμένοι ως απόρροια κάποιας κομματικής ανταμοιβής και 3) κάποια δύστυχα γεροντάκια που είχαν τη ατυχία να γεράσουν το 2010(!), υπάρχει κάποιος που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι αυτό που κάνουν τα ξεπουλημένα πολιτικά απομεινάρια σε συνεργασία με τους τοκογλύφους(το λέω έτσι απλά γιατί βαριέμαι να τους χαρακτηρίσω όπως τους αξίζει...) οδηγεί στην καταστροφή της πατρίδας μας; Είναι δυνατόν;
    Αυτή τη στιγμή παίρνει την πρωτοβουλία ο Καμμένος. Αυτά που υποστηρίζει μας εκφράζουν; Σίγουρα λείπουν πράγματα από την διακήρυξη του, ναι υπάρχει πιθανότητα να λέει ψέμματα, αλλά υπάρχει και πιθανότητα να λέει αλήθεια...οι άλλοι ρε παιδιά απέδειξαν ποιοι είναι! Μακάρι να γινόταν ένα Ισλανδικό θαύμα και εδώ, αλλά δεν γίνεται...η πρωτοβουλία του Καμμένου δεν μοιάζει ότι πιο κοντινό σ' αυτό; Δεν είπε κανείς να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα, ας ακούσουμε απλά τι λέει και υποστηρίζει σθεναρά ο χριστιανός εδώ και 2 χρόνια. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί και έχουμε διαφορετικές απόψεις, μικρή ή μεγάλη πολιτική εμπειρία, ποικίλες καταβολές, αλλά ρε παιδιά εδώ μας βιάζουν την Πατρίδα, ας ενωθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και μετά πλακωνόμαστε πάλι! Εξάλλου κοιτώντας πίσω 40 τουλάχιστον χρόνια, πείτε μου είχε τελικά σημασία αν κράτησες πράσινο, κόκκινο ή μπλε σημαιάκι; Εγώ το μόνο που έμαθα είναι ότι είναι "έγκλημα" να μην ασχολείσαι και να αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. To συναίσθημα (συχνά αχαλίνωτο σε αυτή τη χώρα) μας πάει σε ρομαντικά πράγματα, σε ουτοπίες με πρωταγωνιστές σωτήρες αγνούς, που θα έρθουν καβάλα πάνω σε άσπρα άλογα για να μας σώσουν. Η γνώση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ αυτής της χώρας (που δεν την άφησαν ποτέ να κυβερνηθεί από μόνη της από την ίδρυσή της ως σύγχρονου κράτους), η απλή λογική και η νηφαλιότητα γέρνουν την πλάστιγγα προς το μέρος του Κωνσταντίνου. Δυστυχώς...

    Αλλά όταν θα δικαιωθεί ο Κωνσταντίνος, θέλω να δω πόσοι από εσάς τους φωνακλάδες θα έρθετε εδώ μέσα να του βγάλετε το καπέλο.

    Άντε τώρα να κάνουμε κάτι χρήσιμο, όπως πρότεινα παρά πάνω. Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτή την πατρίδα, αν συλλογιστούμε σωστά και ελεύθερα, όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ -ΠΙΘΑΝΗ- ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.ΑΛΛΑ...ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΒΡΩ ΕΓΩ.ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΥΛΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μακάρι να κάνετε λάθος και ο Καμμένος να είναι αληθινός γιατί αλλιώς δεν μας γλιτώνουν ούτε Χρυσές αυγές, ούτε μέτωπα, ούτε χαρακώματα, ούτε συλλογισμοί και φαμφάρες!!! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε Διαμαντίδη ο συνεργάτης σου στην Κομοτηνή (αν υπάρχει)στέκει καλά ή έχει παραισθήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επειδή πολλοί είπαν παραπάνω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχει και λέγεται ΕΠΑΜ και Δημήτρης Καζάκης. Το Μέτωπο πρεσβεύει τη συνένωση όλων μας (ανεξαρτήτως χώρου προέλευσης)απέναντι στις μνημονιακές δυνάμεις. Ας το πράξουμε μια φορά επιτέλους στη ζωή μας αυτό οι Έλληνες!!! Και πολύ λυπάμαι που δεν τα βρήκανε με τον Καμμένο παρ' ότι το ΕΠΑΜ του απήυθηνε πρόταση. Αλλά προϋπόθεση του ΕΠΑΜ είναι ότι δεν εκλέγεται πάλι κανείς από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, απλά προσφέρει. Κι αυτό προφανώς ο Καμμένος δεν το ήθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάνεις λάθος... Ο Καμμένος είπε ότι η πυραμίδα της ιεραρχίας ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω.
      Και τέλος πάντων περιμένετε να δείτε τι θα κάνει ο άνθρωπος και μετά εκφράζεται τις ανησυχίες σας. Αυτα θα γίνουν πριν τις εκλογές έτσι και αλλιώς.

      Μακάρι ο Καμμένος να συνεργαστεί με Καζάκη, αφού το έιπε μάλιστα...και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούν.
      Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεχτοί όλοι οι Αντιμνημονιακοι (εκτός από Κουβέλη φυσικά)
      Όταν ελευθερωθούμε από τον ζυγό... μπορούμε πάλι να κοιτάμε πάνω-κάτω και όπου μας φωτίσει ο θεός...

      Διαγραφή
  38. εγώ θα σας πω το εξής οποιος θέλει με πιστεύει οποιος θέλει όχι. τον καμένο δεν τον ξέρω αλλα ξέρω πολύ καλά έναν πολύ στενό του συνεργάτη σαν να λέμε το δεξί του χέρι. συνομιλώ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποιος είναι ένας απόστρατος τον ειδικόν δυνάμεων μανιαταρος πατριώτης μέχρι το κόκαλο αν κάποιος έχει ιδέα από μανιάτες στρατιωτικούς ξέρει τι λέω επειδή τις ίδιες σκέψεις είχα και εγώ αρχικά όταν έμαθα ποιον έχει συνεργάτη του πίστεψα στον καμένο.
    τώρα τι να πω ξεγέλασε και αυτόν και είναι δυνατόν ένα λαμόγιο να έχει τέτοιους συνεργάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oχι δε τον ξεγέλασε. Απο τη πρώτη στιγμή ο Καμμένος υπήρξε αντιμνημονιακός και εργάστηκε σκληρά να μην περάσει το πρώτο μνημόνιο, πιστεύοντας οτι έτσι βοηθούσε και το κόμμα του, τη ΝΔ. Είχε έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με τον αρχηγό του, ιδίως με τις ιστορίες που ανακάλυψε με τα CDS και την απάτη των αφών Παπανδρέου. Εμενε όμως στη ΝΔ, γιατί πίστευε οτι θα κρατήσει το κόμμα αυτή την στάση μέχρι τέλους. Διαψεύστηκε όμως οικτρά. Θυμάστε όλοι τους πύρινους λόγους που έβγαζε λίγο πρίν γίνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και γι αυτό του το ...λάθος (επειδή δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης) διεγράφη απο τη κοινοβουλευτική όμαδα της ΝΔ. Τα ξεχνάτε όλα αυτά; Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί τον χειροκροτούσαμε τότε και τώρα που αποφάσισε να βγεί μπροστά δημιουργώντας νέο κίνημα, τον κοιτάμε με σκεπτικισμό; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Ή δε ξέρουμε τι θέλουμε ή είμαστε για δέσιμο. Δεν διαφωνώ στο να αναδείξουμε νέα πρόσωπα, φρέσκα. Κάθε άλλο. Αλλά πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε ανθρώπους άπειρους να χειριστούν τέτοια θέματα; Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μπούν πρώτα στη Βουλή κάτω απο τη σημαία ενος αντιμνημονιακού μετώπου, να ζυμωθούν στη μάχη, να αποκτήσουν εμπειρία, να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, να τους δούμε κι εμείς και μετά να τους προσφέρουμε εξουσία να μας κυβερνήσουν. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προσφέρουν αυτή την ευκαιρία. Μέσα απο τις διαδικασίες οι οποίες είναι απόλυτα δημοκρατικές, μπορούν να ξεπηδήσουν οι αυριανοί μας νέοι ηγέτες. Θέλετε παράδειγμα; Η περίπτωση της Αννας Βαγενά. Πιό καθαρό λόγο δεν έχω ξανακούσει στο βήμα της Βουλής. Κι όμως, παλαιότερα υπήρξε υποψήφια του ΠΑΣΟΚ. Πήρε τη θέση διαγραμμένου και παραιτηθέντα βουλευτή και λίγες ώρες μετά, διεγράφη κι αυτή επειδή δεν συναίνεσε. Τέτοια πρόσωπα θέλουμε, άφθαρτα, λαικά, απο τα σπλάχνα του κόσμου κι όχι επαγγελματίες γιάπηδες πολιτικάντηδες. Ο καθένας λοιπόν μπορεί. Οι νέες πολιτικές δυνάμεις που έχουν ξεπεταχτεί τελευταία απο το πουθενά, δεν είναι παρα η ενστικτώδη αμυντική προσπάθεια του κόσμου να αντιδράσει ενάντια στη καταστροφή του. Αυτό δε σημαίνει όμως οτι υπάρχει και η πολιτική εμπειρία εκεί πέρα σε τέτοιας έντασης και μορφής εθνικές κρίσεις. Αν θέλουν να αναδειχτούν και να αναδείξουν με τη σειρά τους άφθαρτους ανθρώπους, υπάρχει τρόπος. Η συνένωση όλων μας κάτω απο μια παραταξιακή ομπρέλλα, πιστεύω θα είναι η καλύτερη κίνηση όλων μας. Άλλωστε, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι κι ας επιτεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον κοινό εχθρό.

      Διαγραφή
  39. ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΝΗΣΙΑ - ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ.

    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΕΚΕΙΝΗΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ! ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ.....ΔΩΣΤΕ ΠΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕΥΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΟΛΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ......ΕΛΑ & ΛΑΒΕ Ή ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ?

    ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕΙΣ...? ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΚΡΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ η ΑΔΕΡΦΟ η ΣΥΝ-ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΡΑΤΤΕ?

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΨΗΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΕΛΛΑΣ"

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανωνυμε Feb 29, 2012 06:02 PM,

    -πως εργαστηκε σκληρα ο Καμμενος εναντιον του πρωτου Μνημονιου αφου οι βουλευτες της ΝΔ υπερψηφισαν τα μισα νομοσχεδια του?
    -"Πυρινους" λογους εβγαζε καποτε και ο Καρατζαφερης και ειδες την καταντια του!
    Ολοι μερος του συστηματος ειναι,ειτε σου αρεσει, ειτε οχι, ανεξαρτητως λογων!
    Και απο που προκυπτει οτι αυτοι που ειναι "μανουλα" στα λογια ειναι και αξιοι και στα εργα?
    -Ποια σταση διατηρησε η ΝΔ με το να ψηφιζει τα μισα νομοσχεδια του Μνημονιου Ι και γιατι να εξακολουθει να μενει ο Καμμενος σε κομμα που αποδεικνυει ηδη την υποκρισια του απο το 2010?
    -Το οτι αναφερει ο Καμμενος τις λεπτομερειες της απατης του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ συνολικα δεν σημαινει πως θα κερδιζει την εμπιστοσυνη μας!!
    Διοτι αυτα απλουστατα δεν τα λεει μονο ο Καμμενος αλλα τα περισσοτερα πατριωτικα ιστολογια!!
    -Και γιατι ειστε υπερ του "αντιμνημονιακου" Καμμενου και οχι υπερ του "αντιμνημονιακου" Δημαρα ή οποιουδηποτε αλλου "αντιμνημονιακου"!?

    -Ποιος σου ειπε οτι οι εξωκοινοβουλευτικοι πολιτευτες ειναι απειροι?
    Πες μου εναν βουλευτη απο τους 300 που να εχει δουλεψει!
    Πες μου βουλευτες ικανους να διαπραγματευονται?
    Γιατι πρεπει να μπει καποιος στην Βουλη,και γιατι να μην εχει πρηγουμενως δουλεψει στην ζωη του ως απλος βιοπαλαιστης για να φανει χρησιμος?
    Βλεπεις προκοπη με τα 300 λαμογια που δηθεν μπηκαν στη Βουλη επειδη ειναι δηθεν ικανοι??
    ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ!!
    -Ποια μαχη και ποιο λογο εχουν δωσει οι ανεπαγγελτοι πολτικαντηδες?
    Μηπως εννοεις τους πρασινογαλαζους συνδικαλιστες?
    Μηπως τους προπαγανδιστες πρασινογαλαζους δημοσιογραφισκους??
    -Και το σημαντικοτερο ερωτημα απ'ολα:
    Πως γνωριζεις οτι ολοι αυτοι οι "αντιμνημονιακοι" δεν υποκρινονται ετσι ωστε να κερδισουν την εμπιστοσυνη και την ψηφο αφελων ψηφοφορων,ετσι ωστε μετα το πολιτικο συστημα να συνεχισει την εθνομειοδοσια του μεσω των νεων εφεδρειων του?
    Θυμισου οτι ψηφιζεις καθε 4 χρονια!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς Ανώνυμο Mar 2, 2012 07:06 AM

    Δεν είμαι αυτός που έγραψε το σχόλιο στο οποίο απαντάς, αλλά επειδή συμφωνώ με το δικό του σου απαντώ εγώ.
    Ερώτηση δική σου: "-πως εργαστηκε σκληρα ο Καμμενος εναντιον του πρωτου Μνημονιου αφου οι βουλευτες της ΝΔ υπερψηφισαν τα μισα νομοσχεδια του?"
    Απάντηση: Ο Καμμένος δεν ψήφισε, αν θυμάσαι (μάλλον όχι), ΚΑΝΕΝΑ απο τα νομοσχέδια του πρώτου Μνημονίου. Απο τότε άλλωστε άρχισαν οι προστριβές με τον Σαμαρά.
    "-"Πυρινους" λογους εβγαζε καποτε και ο Καρατζαφερης και ειδες την καταντια του!
    Ο Καρατζαφέρης ήταν και είναι γνωστό τοις πάσι οτι είναι τυχοδιώκτης της κακιάς ώρας. Το πρόβλημά του ήταν να μπορέσει να πετύχει έναν τρόπο ωστε να βρεθεί στη κυβέρνηση ή να επιρρεάσει την κυβέρνηση για δικά του συμφέροντα. Τα πέτυχε και τα δύο όταν συνετελέσθη η συγκυβέρνηση. Ο Καμμένος δεν συγκρίνεται με αυτόν τον καραγικόζη, αλλιώς δεν θα τον ακολούθαγε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νεαρού κυρίως κόσμου, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις του διαδυκτίου.
    Είναι πολλά τα ερωτήματα που θέτεις, αλλά όχι τέτοια που να προβληματίσουν. Οπαδός του Καμμένου δεν είμαι, είμαι αριστερός και μάλλον συγκλίνω με το ΕΠΑΜ του Καζάκη, όμως δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ οτι ο Καμμένος μέχρι τώρα έδειξε συνέπεια στις πράξεις του. Ευτυχώς που τα έχουν βρεί σε πολλά πράγματα με τον Καζάκη και ίσως να δημιουργηθεί μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο μετά τις εκλογές, στις οποίες το ΕΠΑΜ θα πάρει μέρος. Σέβομαι την άποψή σου, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ όψη σου πως και ο μηδενισμός είναι εξ ίσου επικίνδυνος. Κατανοητό το γεγονός οτι ο Καμμένος θορύβησε πάρα πολλούς, ιδίως τις νεότευκτες εξωκοινοβουλευτικές προσπάθειες (το σύστημα ήδη ήξερε τις προθέσεις του και πρόλαβε να πάρει τα μέτρα του) οι οποίες ενώ πίστευαν οτι έχουν πλέον ανοιχτό γήπεδο μπροστά τους να πάρουν αυτές τη σκυτάλη, είδαν οτι ο Καμμένος είναι πλέον ο αντίπαλός τους και όχι το σύστημα. Η κίνηση Καμμένου ίσως να παίξει πολύ πιο σημαντικό ρόλο απ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Μέχρι στιγμής, χειρίζεται τα πράγματα μια χαρά. Και δυναμώνει την αντιμνημονιακή πτέρυγα ακόμη περισσότερο, καθώς μια πολύ μεγάλη μερίδα πρώην ψηφοφόρων τη; Ν.Δ. θα τον ψηφίσει σίγουρα. Η δική μας μεριά (εννοώ της αριστεράς), αν χρειαστεί θα συμπράξει μαζί του. Μέρος του συστήματος υπήρξε κάποτε, αυτό είναι γνωστό. Αλλά δεν πρόδωσε τη πατρίδα του ούτε καταχράστηκε δημόσιο χρήμα. Τουλάχιστον δεν έχει βρεθεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα. Και όταν βρεθεί, δεν τον σώζει ούτε ο ίδιος ο Θεός. Και εν τέλει, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για κανέναν, όσον αφορά τις προθέσεις του. Ας είναι και ο πιο φρέσκος στα πράγματα. Πάντως, ο αγώνας θα παιχτεί στην επικοινωνία. Οποιος μπορέσει να πείσει το δυνατόν περισσότερο κι όποιος δουλέψει γι αυτό καλύτερα απο όλους, θα κερδίσει τη κούρσα. Αυτή είναι η απόψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανωνυμε Mar 2, 2012 10:00 AM,

    στο πρωτο ερωτημα μου προσπαθω να καταλαβω πως ο "αντιμνημονιακος" Καμμενος συνεννοειται με τους βουλευτες της ΝΔ που δεν ψηφισαν το Μνημονιο Ι αλλα ταυτοχρονως ψηφιζαν τα μισα νομοσχεδια που ερχονταν στην Βουλη προς ψηφιση!
    Προφανως απετυχε να "πεισει" τους γαλαζιους!
    Οσον αφορα τον Καρατζαφερη,εχεις απολυτο δικιο.
    Ομως οι δημοσκοπησεις του διαδικτυου δεν ειναι επιστημονικα μετρησιμες και υπολογισιμες!
    Θα εγραφα μαλιστα οτι ειναι εξισου ενα απατηλο μεσο οπως ακριβως οι τηλεοπτικες!
    "Συνεπεια στις πραξεις" του Καμμενου περιμενουμε να τις δουμε!
    Εγω δεν ειδα ποτε να αντιδρα για την συνθετη ονομασια στο Σκοπιανο,για την λαθρομεταναστευση,για τα ελληνοτουρκικα!!
    Ουδεποτε εδω και 20 χρονια!!
    Γιατι ο προβληματισμος χαρακτηριζεται ως "μηδενισμος"??
    Με την λογικη αυτη, οταν συνειδητοποιησα οτι ο Σαμαρας ηταν απατεωνας ηδη απο την σταση του στην αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας,το να θεωρω τον Σαμαρα απατεωνα προτου δειξει το πραγματικο μνημονιακο του προσωπο με εκανε και αυτο "μηδενιστη"?
    Ειναι εν τελει ειρωνικο πως απο το ιδιο συστημα των 300 πολιτικαντηδων θα δουμε παλι τους ιδιους 300 πολιτικαντηδες να παριστανουν τους Ζορο!!
    Ειδες τελικα που το συνθημα "να καει το μπ..ο η Βουλη" μαλλον ειναι απλως λογια??!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΩΤΣΟ....ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λυπάμαι που θα σου το θέσω έτσι, ανώνυμε Mar 2, 2012 06:46 PM, αλλά εσένα πήραμε χαμπάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]