Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: «Κουμάντο στην Ελλάδα θα κάνει η τρόικα»


Εκτενές αφιέρωμα στο νέο καθεστώς που θα διέπει την ελληνική δημόσια ζωή κάνουν σήμερα οι Financial Times σε δημοσίευμα τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πιστωτές μας ζητούν έως τα τέλη του μήνα 38 αλλαγές σε φορολογία, δαπάνες και μισθούς.

Από τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα προκύπτει, εξάλλου, ότι η τρόικα θα διαχειρίζεται από τα επουσιώδη έως τα πλέον επουσιώδη ζητήματα της χώρας.

Βαρύ το τίμημα για το νέο Μνημόνιο

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε τρία χωριστά μνημόνια συνολικά 90 σελίδων, είναι το τίμημα που δέχτηκε να πληρώσει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει την δεύτερη συμφωνία διάσωσης 130 δισ. ευρώ και να αποφύγει την στάση πληρωμών.

Τα μέτρα που καλείται να λάβει η Ελληνική κυβέρνηση αφορούν από διαδικαστικές διαδικασίες μέχρι την εξαγορά νέου ηλεκτρονικού συστήματος για την φοροείσπραξη, την αλλαγή του τρόπου συνταγολόγησης φαρμάκων και τον καθορισμό ελάχιστων αποθεμάτων πετρελαίου.

Τα 38 μέτρα είναι κυμαίνονται από νόμους που πρέπει να εγκρίνει η Βουλή, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που διαπερνούν όλο τον ιστό της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας, από τις δαπάνες υγείας μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση και την είσπραξη φόρων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όταν κάτι μας λένε οι FT, η Wall Street Journal και οι Ν.Υ. Τimes, εμείς ξέρουμε ότι μιλάει η Πυθία της Bilderberg. Είναι προφανές ότι θέλουν να μας προετοιμάσουν για την επόμενη φάση του σεναρίου. Όταν σου λένε έξω από τα δόντια ότι η τρόικα θα διαχειρίζεται τα πάντα, "από τα επουσιώδη έως τα πλέον επουσιώδη", και στο τέλος του άρθρου της (που δεν φαίνεται στην παραπάνω μετάφραση) ότι το 2ο πακέτο δεν θα επαρκέσει, εμείς τι πρέπει να καταλάβουμε; Μας ετοιμάζουν για 3 πακέτο και βάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]