Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Είσοδος ελεύθερη για τους πράκτορες της ΜΙΤ


  • Παιχνίδια κατασκόπων στη Θράκη…
  • Ένα Ελληνικό στρατόπεδο, γίνεται στόχος της ΜΙΤ
  • Η πολιτική ανεπάρκεια οδηγεί σε εθνικά εγκλήματα και έκθεση της Θράκης σε σοβαρότατους κινδύνους

Κάτι που είναι γνωστό, και «λογικό», σε όσους ασχολούνται με την ασφάλεια της χώρας, αποκαλύπτει ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης, μέσω της στήλης του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».
Δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για τα παιχνίδια κατασκόπων που λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Θράκη, με πρωταγωνιστές τους Τούρκους και τους στρατολογημένους πράκτορές τους εντός της μειονότητας.
Το ερώτημα είναι αν η πολιτική ηγεσία έχει πραγματική αντίληψη της κατάστασης ή αν κινείται ακόμα σε «χορευτικούς» ρυθμούς παλαιότερων εποχών και σε ψευδαισθήσεις στην εξωτερική πολιτική, άβουλη να αντιδράσει.
Σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου κατασκοπευτική δραστηριότητα των Τούρκων, πέρα από την πολυμέτωπη και άρτια οργανωμένη πολιτική «τουρκοποίησης» της περιοχής.


Αν υπάρχει μία περιοχή στην οποία η εθνική κυριαρχία εμφανίζει ορατή έκπτωση, μεγαλύτερη ακόμη και από την απώλεια του ελέγχου των δημοσιονομικών της χώρας από την κυβέρνηση, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η Θράκη, όπου –πέραν των κατοίκων της περιοχής- αξιωματικοί του στρατού, οι αρχές Ασφαλείας και στελέχη της ΕΥΠ παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου, λόγω της όλ και κλιμακούμενης υπονομευτικής δράσης των Τούρκων.
  • Γράφει ο Μάνος Ηλιάδης
Η ζωτική αυτή περιοχή της χώρας, χωρίς ίχνος υπερβολής, αντιμετωπίζει μία πολυμέτωπη και καλά οργανωμένη επιχείρηση τουρκοποίησής της, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια εμφανίζει μία εντυπωσιακή κλιμάκωση. Η επιχείρηση αυτή για τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην Θράκη, εκδηλώνεται σε μέτωπα όπως η οικονομική διείσδυση, με την προσπάθεια εξαγοράς επιχειρήσεων και εκτάσεων γης από μουσουλμάνους, η πολιτική με την πρόσφατη προσπάθεια αναδείξεως τον οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα, συνεχείς μετακλήσεις τουρκικών καλλιτεχνικών συγκροτημάτων, τελετές εορτασμού τουρκικών εθνικών επετείων (μέχρι και εορτή κατακτήσεως της Θράκης από τους Οθωμανούς είχαμε εδώ στη Θράκη), δημιουργία αμέτρητων άτυπων σχολείων διδαχής του Κορανίου, τα οποία στην ουσία προωθούν τον τουρκικό εθνικισμό και η δημιουργία παράλληλων κρατικών δομών μέσω του πλήθους των ψευδεπίγραφων πολιτιστικών συλλόγων της μειονότητας (στην ουσία πρόκειται για φωλιές ανθελληνικής δράσης και υπονόμευσης τα Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας).

Να σημειωθεί ότι η μειονότητα επανίδρυσε πέρυσι το πολιτικό κόμμα του γνωστού εξτρεμιστή Αχμέτ Σαδίκ, διαθέτει ακόμη μία άτυπη στην ουσία κυβέρνηση (τη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας με επικεφαλής Έλληνα μουσουλμάνο βουλευτή!), ενώ παράλληλα με όλα αυτά παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου θρησκευτική διείσδυση, με συνεχείς ανεγέρσεις τζαμιών, η ορατή πλέον διείσδυση του κινήματος του Γκιουλέν, μέλη του οποίου άρχισαν ήδη να εξισλαμίζουν αθόρυβα και Έλληνες (άνω των 600 εκτιμώνται από κύκλους της Εκκλησίας και έγκυρες πηγές της Θράκης τα περιστατικά των εξισλαμισθέντων Ελλήνων). Προσθέστε σε όλα αυτά τις επισκέψεις Τούρκων επισήμων, από τον Ερντογάν και αργότερα την σύζυγό του, τον Νταβούτογλου, τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και πλήθος άλλων Τούρκων πολιτικών και επισήμων, που έχουν κάνει τη Θράκη μία περιοχή με τις περισσότερες επισκέψεις Τούρκων επισήμων ακόμη και σε σχέση με κάθε άλλη περιοχή ή επαρχία της Τουρκίας και η εικόνα αυτή συμπληρώνεται…

36 περιστατικά

Πάνω δε από όλα αυτά, την ίδια περίοδο, παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου κατασκοπευτική δραστηριότητα των Τούρκων σε όλη την περιοχή, τελείως ασύμβατη με την υποτιθέμενη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και τη γνωστή πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες».

Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο το 2010 είχαμε 23 περιστατικά κατασκοπείας των Τούρκων (κυρίως φωτογραφήσεις Ελληνικών στρατοπέδων, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά και άλλες ενέργειες των Τούρκων…) από μέλη της μειονότητας και πράκτορες εκ Τουρκίας, ενώ μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2011 τα περιστατικά αυτά ανήλθαν σε 15!!!

Τα στοιχεία αυτά, που προέκυψαν από έρευνα του συντάκτη της στήλης στα πλαίσια του υπό έκδοση βιβλίου του για την μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα, δεν περιορίζονται στον αριθμό αυτό, αν αναλογισθεί κανείς ότι, κατά κανόνα, τα αποκαλυπτόμενα περιστατικά κατασκοπείας σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πολύ μικρότερα αυτών που δεν γίνονται αντιληπτά ή δεν… δημοσιοποιούνται.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά από αυτά ήταν οι επίμονες προσπάθειες των Τούρκων να συλλέξουν πληροφορίες για το στρατόπεδο ΠΡΟΚΕΕΔ (Προκεχωρημένο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων), η ίδρυση του οποίου στη Νέα Σάντα του Νομού Ροδόπης ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε το ΓΕΣ υπό την ηγεσία του άριστου γνώστη των δραστηριοτήτων των Τούρκων, αντιστράτηγου Φ. Φράγκου.

Η στοχευμένη αυτή ενέργεια του ΓΕΣ και η εμφάνιση του «πράσινου μπερέ» στην συγκεκριμένη περιοχή έφεραν τα πάνω κάτω στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, που προσπάθησαν με ιδιαίτερη επιμονή να εξακριβώσουν την σύνθεση και την ειδική αποστολή του Κέντρου. Αρκεί να σημειωθεί ότι μέσα σε δύο μόνο ημέρες (23 κα 24 Μαρτίου 2011) εντοπίσθηκαν πέντε περιστατικά κατασκοπείας (προσπάθειες φωτογραφήσεως μέσα από αυτοκίνητα, επιχειρήσεις αποσπάσεως πληροφοριών από τηλεφώνου ή προσεγγίζοντας σκοπούς, παρακολούθηση οχημάτων του στρατοπέδου από άλλα αυτοκίνητα κ.λ.π.) με στόχο το εν λόγω στρατόπεδο, γεγονός που προκάλεσε το εξής λιτό, όπως πάντα, σχόλιο των αρμοδίων στρατιωτικών υπηρεσιών:
«Από τη δημιουργία του στρατοπέδου ΠΡΟΚΕΕΔ στη Νέα Σάντα, έχει παρατηρηθεί αυξημένη κινητικότητα ατόμων και οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς δικαιολογημένη αιτία. Οι κάτοχοι – οδηγοί των οχημάτων είναι μουσουλμάνοι Έλληνες υπήκοοι».

Περιοδεία κατασκόπων

Την ίδια περίοδο, έλαβαν χώρα μία ακόμη σειρά κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων (το ίδιο είχε κάνει και το 2010) του τούρκου ακολούθου Σαμί Γιουκσέλ, ο οποίος –συνοδευόμενος από τον αεροπορικό ακόλουθο Ουμούτ Γιλντίζ, πραγματοποίησε ολόκληρη κατασκοπευτική περιοδεία, φωτογραφίζοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Λήμνου από 21 μέχρι 23 Μαρτίου 2011, υπό το βλέμμα των στελεχών της ΕΥΠ, τα οποία –προφανώς λόγω άνωθεν εντολών- κατέγραφαν τα πάντα χωρίς να παρέμβουν. Μία εβδομάδα αργότερα (1 Απριλίου), Τούρκος ΑΚΑΜ έκανε το ίδιο στην ηπειρωτική Ελλάδα, αρχίζοντας από τη Νέα Σάντα Κιλκίς και καταλήγοντας, φωτογραφίζοντας καθ’ οδόν κάθε στρατιωτική εγκατάσταση, στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει από εκεί στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. Από εκεί έφτασαν μέχρι τις Καστανιές Ορεστιάδας (σ.σ. αλήθεια, ποιος τους έδωσε την άδεια να πάνε μέχρι εκεί;) και μετέβησαν στην Κεσσάνη (σ.σ. στην πόλη αυτή όπως και στην Αδριανούπολη υπάρχουν προωθημένα κλιμάκια – σταθμοί τόσο της ΜΙΤ όσο και των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών). Από την Κεσσάνη (όπου παρέδωσαν το φωτογραφικό τους υλικό) επέστρεψαν την επομένη να φωτογραφίσουν την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, για να ξαναγυρίσουν τέσσερις ώρες μετά στην Τουρκία (όπου παρέδωσαν και πάλι το φωτογραφικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει) και την επομένη το πρωί επέστρεψαν πάλι στην Ελλάδα.

Η πολλαπλή αυτή δραστηριότητα των εγκάθετων και πρακτόρων των Τούρκων στην Θράκη είναι πιά τόσο έντονη και τόσο εκτεταμένη, που έκανε πολλούς αξιωματικούς που υπηρέτησαν εκεί να κάνουν λόγο ότι η κατάσταση αυτή είναι δύσκολα αναστρέψιμη, και ότι εάν δεν ληφθούν αμέσως κάποια μέτρα, η υπόθεση της Θράκης θα πρέπει να θεωρείται χαμένη, καθώς ουδείς μπορεί να ελέγξει πλέον την κατάσταση.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, είχαμε την πρόσφατη πρωτοβουλία της βουλευτού Έβρου, Ελένης Τσιαούση, που με τον ζήλο του νεοφώτιστου και προφανώς υπό την άγνοια των υπονομευτικών δραστηριοτήτων των Τούρκων στην περιοχή στην οποία εκλέγεται, πρότεινε την άνευ θεωρήσεως (βίζα) εισόδου Τούρκων στη Θράκη για μονοήμερη παραμονή, η οποία έγινε αμέσως δεκτή και από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, ως καλή ιδέα για την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής.

Αν αφήσουμε στην άκρη την ηλιθιότητα του επιχειρήματος, διότι οι μουσουλμάνοι της μειονότητας πάνε για τα ψώνια τους στην Τουρκία ή ψωνίζουν ο ένας από τον άλλον και οι Έλληνες της Θράκης πάνε στην Βουλγαρία για τον ίδιο λόγο, σε περίπτωση που το μέτρο αυτό υλοποιηθεί, η ήδη βεβαρημένη από απόψεως ασφάλειας περιοχή της Θράκης θα προσλάβει σύντομα τέτοιες διαστάσεις, που δεν χρειάζεταιhttp://www.blogger.com/img/blank.gif να περιγραφεί εδώ από τον συντάκτη της στήλης. Αρκεί η Ελ. Τσιαούση, ο Δ. Δόλλης ή όποιος άλλος εμπλέκεται σε αυτή την τελείως εκτός πραγματικότητας υπόθεση να ρωτήσουν σχετικά τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας, ΕΥΠ) και ΔΙΚΑ αντιστοίχως. Γιατί, το να τις ρώτησαν και να πρότειναν μετά την υιοθέτηση αυτού του γελοίου –για να μην πούμε εγκληματικού- μέτρου, είναι άκρως απίθανο, γεγονός που μας αναγκάζει να αναρωτιόμαστε: μα τόσος ερασιτεχνισμός πια και τέτοια ασχετοσύνη;

Από τον «Κόσμο του Επενδυτή»

Διαβάστε επίσης

H Τουρκία προωθεί λαθρομετανάστες(;) με στρατιωτικά οχήματα στον Έβρο!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συσταθεί μια πρωτοβουλία Ελλήνων πολιτών για τη Θράκη μας; Δεν πρέπει να περιμένουμε απολύτως τίποτε από αυτούς που καταστρέφουν παιδεία, υγεία, ένοπλες δυνάμεις και χορεύουν με τους λύκους, δίνοντάς τους κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολλά.

    Αυτοί έχουν τολμήσει να φτιάξουν τον σύλλογο "Τούρκων Δυτικής Θράκης" (!) και δρουν μέχρι και μέσα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο για τα συμφέροντά τους. Εδώ, δεν βρίσκεται μια χούφτα Έλληνες πραγματικοί, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού να φτιάξουν μια ομάδα που θα πιέζει εδώ και στο εξωτερικό, προκειμένου να μπει ένα φρένο σε αυτή την επικίνδυνη μειοδοσία; Πώς έχουμε καταντήσει έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο υφυπ εξωτ , εχει υφος , οπως ο γερολαδας , στο '' ο χριστος ξανασταυρωνεται ''...
    οποτε καταλαβαινουμε ποσο καλο ρολο εχει στο εργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]