Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών!


Πριν από λίγη ώρα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προφανώς ύστερα από υπόδειξη των Βενιζέλου – Σαχινίδη, διέρρευσε ότι κλείνουν οι στρόφιγγες των πληρωμών με εξαίρεση τις ανελαστικές δαπάνες, δηλαδή τους μισθούς και τις συντάξεις.

Την επόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα προχωρήσει σε νέα έκδοση εντόκων αναζητώντας 2 δις ευρώ μπας και μαζέψει μερικά χρήματα αφού στη χθεσινή δημοπρασία από τα 300 εκατ. ευρώ που ζητούσε άντλησε μόλις τα μισά (155 εκατ. ευρώ).

Αν η νέα δημοπρασία είναι επιτυχής τα ταμιακά διαθέσιμα θα διαμορφωθούν στο 1 δις ευρώ περίπου και θα επαρκούν για πληρωμές μόνο αυτό τον μήνα.

Σε περίπτωση δε που καθυστερήσει η καταβολή της έκτης δόσης των 8 δις ευρώ, τον Οκτώβριο θα προκηρυχθεί στάση πληρωμών και σε μισθούς – συντάξεις!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Εδώ, "εις τας Ευρώπας", στάση πληρωμών δεν γίνεται χωρίς πόλεμο. Πρώτα θα ανάψει το ντουφεκίδη - ήδη τα πράγματα πηγαίνουν κατά κει - και μετά θα ακολουθήσει η στάση πληρωμών.

    Όλα θα γίνουν όμορφα, όπως τότε στη Μικρασία.

    Τα γνωρίζουν αυτά οι του ΓΑΠ αλλά δεν λένε κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν ήδη σταματήσει τις πληρωμές σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου. Όσοι έχουν κάνει αίτηση για σύνταξη του ΙΚΑ περιμένουν μήνες! Ζυγώνει η πείνα και όταν ο κόσμος πεινάσει θα τους πάρει με τις πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιθανολογώ ότι οι βόμβες με απεμπλουτισμένο ουράνιο ή κάποια άλλα μέσα πολεμικής χειρουργικής ακριβείας θα προλάβουν τις πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε ούτε η πείνα θα μας κάνει να πάρουμε τις πέτρες.
    Έτσι καταντήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]