Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα που μάθαμε ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα γίνεται από κάτι γιατρούς, κομμωτές και αστρολόγους, θα ζήσουμε καλύτερα!!!

Με πολύ ενδιαφέρον είδαμε τις ανακοινώσεις του ΣΔΟΕ ότι έπιασε διάφορους επαγγελματίες που η φοροδιαφυγή είναι το βασικό τους χόμπι. Κομμωτές, μεγαλογιατροί, αστρολόγοι και λοιποί… πατριώτες είχαν εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς αλλά δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν. Για φανταστείτε τον κομμωτή: Από τις τρίχες είχε σε τραπεζικό λογαριασμό 1,5 εκατ. ευρώ αλλά δεν είχε δικαιολογία γι’ αυτά. Να έκανε άραγε κατ’ οίκον κομμώσεις στις μεγαλοκυρίες των βορείων προαστίων και δεν έδινε αποδείξεις.

Από τις έρευνες αποδείχθηκε επίσης ότι έξι γιατροί που δήλωσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισόδημα 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά στις καταθέσεις τους βρέθηκαν κρυμμένα άλλα 11 εκατ. ευρώ. Εδώ δε θα έπρεπε να εκπλαγούν οι ελεγκτές, είναι γνωστή η διαφθορά στα νοσοκομεία με τα φακελάκια να δίνουν και να παίρνουν.

Το εντυπωσιακό είναι ο αστρολόγος που είχε 4 εκατ. ευρώ στην τράπεζα αλλά είχε ξεχάσει να τα δηλώσει στην εφορία. Λέτε τα άστρα να του είπαν ότι δεν είναι η σειρά του για έλεγχο;

Επίσης, τεχνική εταιρεία όπου οι ιδιοκτήτες της δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις 16 εκατ. ευρώ, αλλά και μεγάλο σούπερ μάρκετ με καταθέσεις 35 εκατ. ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να δικαιολογήσει όταν αντιπαραβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις του.

Ακόμη, μεγάλο τουριστικό γραφείο με έδρα σε νησί του Ιονίου πιάστηκε επίσης στα δίχτυα του ΣΔΟΕ. Νοίκιαζε πολυτελείς βίλες ανά την Ελλάδα έναντι 15.000 έως 30.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά η δήλωσή του ήταν λευκή.

Όλα αυτά τα ωραία αποκάλυψαν οι εφοριακοί και μπράβο τους, αλλά υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.

Κατ’ αρχάς γιατί δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους; Αφού το επιτρέπει ο νόμος και ο κανονικός και ο ηθικός. Τόσο καιρό μας πιπιλάνε τα αυτιά ότι τα πάντα θα βγαίνουν στο φως και θα δοθούν λίστες με αυτούς που κρύβουν λεφτά. Ακόμη μια φορά το ξέχασαν, το ίδιο είχε γίνει και με άλλους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου που είχαν ελέγξει πριν μερικούς μήνες αλλά «ξεχάστηκε» η ιστορία.

Επίσης, μήπως, και αυτές οι υποθέσεις γίνονται απλά για λόγους εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης; Για να πούμε ότι κάποιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά μετά από λίγο καιρό να μην ξέρουμε τις απέγινε ο έλεγχος και που κατέληξε. Διότι απ’ ότι ξέρουμε από τα δικαστικά, η μη αιτιολόγηση τόσο μεγάλων χρηματικών ποσών είναι σοβαρό αδίκημα, άρα μήπως να πάει και κανείς φυλακή;

Και δεύτερον, η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι μόνο κάτι κομμωτές και αστρολόγοι; Όλοι αυτοί με τις βιλάρες στη Μύκονο, τη Χαλκιδική και τη Σαντορίνη τι είναι; Ολοι αυτοί που κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα επιδεικνύοντας προκλητικά τον πλούτο τους τι είναι;

Μεγαλογιατροί, μεγάλο ή και μικροδημοσιογράφοι που κάνουν χλιδάτες διακοπές με σκάφη τι είναι;

Αλλά και εκείνες οι 100-200 οικογένειες που έχουν μοιράσει τον πλούτο της χώρας σε κομμάτια τι είναι; Ελέγχθηκαν ποτέ; Μόνο στάχτη στα μάτια με κομμωτές;

Καλές οι προσπάθειες και από κάπου πρέπει να ξεκινήσει και το ΣΔΟΕ αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μένουμε στάσιμοι στις ίδιες περιπτώσεις. Και φυσικά η ατιμωρησία είναι κοινό στοιχείο σε όλες τις υποθέσεις. Κανείς δεν πάει φυλακή, κανείς δεν υφίσταται τίποτε περισσότερο από ένα πρόστιμο ή ακόμη και από ένα «φακελάκι» για να κλείσει η υπόθεσή του. Ετσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα, έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν ειναι μονο τα φακελακια!
    Οι γιατροι στα ιδιωτικα ιατρεια τους δεν διδουν παντα αποδειξη!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε λεω οτι θα γινει καλυτερη η ζωη μασ αλλα λιγη κοινωνηνικη δικαιωσινη δεν βλαπτει! γιατη αυτη που τα χουν να φοροδιαφευγουν? και υστερα αν οι ελλαδα βουλιαξει ουτε τα κωμοτηρια ουτες τα ιατρεια ουτε τιποτα δεν θα γλυτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]