Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο όπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η αποχή...!

  • Η αποχή δεν είναι λύση αλλά….συνενοχή!
Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε και κάποιους «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους να αναφέρονται όλο και περισσότερο στην «αυθεντική» και «σωστή» αντίδραση μερίδας του κόσμου στις επικείμενες εκλογές, έτσι όπως καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις…την αποχή. Αντιλαμβάνονται την δυσαρέσκεια των Ελλήνων για όλα τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας και με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να αδρανοποιήσουν αυτόν τον κόσμο…!
Αυτό το ποσοστό του εκλογικού σώματος το οποίο φαίνεται λοιπόν να εγκαταλείπει το «μαντρί» καθώς έχει πλέον δυσαρεστηθεί….είναι επικίνδυνο για τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα οποία υπηρετούν οι κυβερνήσεις μας και φυσικά η μεγάλη μερίδα των…Μ.Μ.Ε. Έτσι λοιπόν ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να βγάλουν από την μέση το ποσοστό αυτό των ανθρώπων που διαφαίνεται πως δεν θα ψηφίσει κανένα «κυβερνητικό» κόμμα, είναι να το οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι η σωστή στάση και αντίδραση πλέον είναι η...αποχή...το λευκό...και το άκυρο...!
Ο μεγάλος φόβος της Νέας Τάξης Πραγμάτων και κατ’ επέκταση των δούλων της κυβερνόντων και φυσικά των Μ.Μ.Ε, είναι μήπως η δυσαρέσκεια και ο θυμός αυτός εκφρασθεί στην κάλπη….και όχι έξω από αυτήν. Με λίγα λόγια τρέμουν και μόνο στην σκέψη ότι τα ποσοστά των πιστών υπηρετών, των κυβερνητικών κομμάτων δηλαδή, θα μειωθούν….με παράλληλη αύξηση άλλων κομμάτων ή ακόμα περισσότερο, με αυξημένα ποσοστά ανεξάρτητων συνδυασμών, για την περίπτωση των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. Με την αποχή που σας προτείνουν λοιπόν οι «έντιμοι» αυτοί κύριοι, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αυξηθούν τα ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων, καθώς αφενός οι δυσαρεστημένοι έτσι και αλλιώς σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό δεν θα ψήφιζαν τα «κυβερνητικά» κόμματα αλλά μικρότερα ή ανεξάρτητους συνδυασμούς…και αφετέρου θα αφήσετε όλα τα υπόλοιπα κομματόσκυλα και τους λοιπούς «πυρήνες» των κομμάτων να ψηφίσουν μόνοι τους χωρίς αντίπαλο…οπότε το εκλογικό σώμα θα είναι μεν μικρότερο αλλά επειδή οι ψήφοι των μεγάλων κομμάτων θα είναι ίδιοι, θα ανεβούν τα ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων…! Αποχή συνέλληνες σημαίνει ότι θα αφήσετε μια μειοψηφία βολεμένων κομματόσκυλων να αποφασίσει για την τύχη σας και το μέλλον των παιδιών σας. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να αποφασίσει για εσάς χωρίς εσάς. Φτάνει πια! Πάρτε την τύχη του έθνους μας στα χέρια σας! Αν κανένα κόμμα δε ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας ψηφίστε ανεξάρτητους συνδυασμούς. Τι καλύτερο από αυτό; Ψηφίστε όμως!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ…ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

18 σχόλια :

  1. Από την "Πηγή" : "Με την αποχή που σας προτείνουν λοιπόν οι «έντιμοι» αυτοί κύριοι, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αυξηθούν τα ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων"

    Κυπριανός Χ : Ναι, να δούμε πόσο θα αυξηθούν τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων και των υπολειμμάτων (-λυμάτων) όταν επί συνόλου 70-80% εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσέλθει μόνο το 20%. Τότε να δούμε τη φαγωμάρα τους για τη μοιρασιά και τις "χαρούλες" της Νέας Τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αρθρο εκφραζει σημαντικες αληθειες,με την διαφορα οτι ακομα και αν ψηφιστουν ανεξαρτητοι,θα πρεπει οι ψηφοφοροι να ειναι πεπεισμενοι οτι οι θεσεις των ανεξαρτητων δεν συμπιπτουν με αυτες των κυβερνωντων!!
    Αυτο φαινεται κυριως στις θεσεις για τον Καλλικρατη!!
    Τωρα το αν το εκλογικο σωμα θα ειναι μικροτερο,θα φανει απο το ποσοστο των λαθροελληνων που θα προσταχθουν να ψηφισουν!!
    Αυτος ειναι αλλος ενας λογος για να προσελθει ο κοσμος στις καλπες!!
    Εκτος αν θεωρουμε οτι δικαιουνται να αποφασιζουν οι λαθροελληνες για το ποιος θα μας κυβερνα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς, οι λαθρο-έλληνες δεν έγιναν ακόμη "έλληνες" και δικαίωμα ψήφου δεν έχουν, για να μας πάρουν "καπάκι".

    Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε δημοψήφισμα πριν μας υπερφαλαγγίσουν οι λαθραίοι.

    Όταν θα γίνουμε Ηνωμένες Πολιτείες των Αθηνών, τότε χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ευτυχώς, οι λαθρο-έλληνες δεν έγιναν ακόμη "έλληνες" και δικαίωμα ψήφου δεν έχουν, για να μας πάρουν "καπάκι".
    Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε δημοψήφισμα πριν μας υπερφαλαγγίσουν οι λαθραίοι."

    Τα πρωτα δειγματα των "λαθροελληνων" φανηκαν ηδη το 2009 απο τους Πακιστανους που ανεμιζαν την σημαια του ΠΑΣΟΚ!!
    Απλως τωρα νομιμοποιειται και επισημως η παρανομια του κρατους!!Ανεξαρτητως εκλογων!
    Δημοψηφισμα μεσω αποχης δεν μπορει να λαβει χωρα!!
    Δεν φτανει μονο η αποχη ως αντιδραση διαμαρτυριας,αλλα θα πρεπει να ψηφισθουν αξιοι πατριωτες που πιστευουν στην Ελλαδα!!Και υπαρχουν!!!
    Ας ψαξουμε λιγο εξω απο το κοινοβουλιο!!
    Καποιοι ισως εκπλαγουν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω από τις παρούσες συνθήκες-συγκυρίες, η συμμετοχή στη εκλογική αναμέτρηση του "Καλλικράτη" σημαίνει επιβράβευση και αποδοχή του συστήματος εξαπάτησησς και παραπλάνησης των ψηφοφόρων.

    Η πρώτη ένδειξη, για να αφυπνίσει τους εκλογικούς δυνάστες της ψευτοδημοκρατίας και να καταλάβουν ότι τους πήραμε "μυρουδιά", είναι η πλήρης αποχή : Σημάδι της αποστροφής μας και ασφαλές στατιστικό δείγμα δημοψηφίσματος, αφού διαφορετικά δεν μας παρέχουν αυτό το δικαίωμα.

    Το σύστημα αυτό "δεν το θέλομεν οι νυκοκυραίοι", που θα έλεγε ο Μακρυγιάννης και "σύστημα" είναι η ψηφοπαγίδα που μας στήνουν με τις περιώνυμες και πολλά υποσχόμενες "δεσμεύσεις". Μόλις κλείσουν οι κάλπες ακολουθεί η αποδέσμευση. Όχι λοιπόν άλλη ψήφος, ποτέ, και ας πάνε να μοιράσουν το 20% των ψηφισάντων. Το υπόλοιπο 80% θα είμαστε εμείς, "ο αφέντης λαός" καθώς μας εμελώδησε ο φαύλος τραγουδοποιός του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με την προσέγγισή σου, αλλά με την λογική αυτή δεν θα βγει κανένας την πρώτη Κυριακή.
    Το ερώτημά μου είναι το εξής:

    Την δεύτερη Κυριακή τι ψηφίζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Την δεύτερη Κυριακή τι ψηφίζουμε?"

    Τη δεύτερη Κυριακή θα ψηφίσουμε εκείνον που θα μας υποσχεθεί ότι : Η προσέλευση στην κάλπη της επόμενης αναμέτρησης, ακόμη και του 3% του εκλεκτορικού σώματος των ψηφοφόρων - είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί - θα σημάνει την οριστική αποχώρησή του από το πολιτικό προσκήνιο.

    Η απουσία ψήφου να είναι κατάφαση, η δε παροχή ψήφου να αποτελεί άρνηση, απόρριψη.

    Αυτά, σε εντελώς "πρωτόλεια" διατύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ, ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΜΕ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Κάτω από τις παρούσες συνθήκες-συγκυρίες, η συμμετοχή στη εκλογική αναμέτρηση του "Καλλικράτη" σημαίνει επιβράβευση και αποδοχή του συστήματος εξαπάτησησης και παραπλάνησης των ψηφοφόρων."

    Δηλαδη αν αποδοκιμασω τον κοινοβουλευτικο πεντακομματισμο ψηφιζοντας ενα διαφορετικο,εξωκοινοβουλευτικο κομμα,τοτε επιβραβευω και αποδεχομαι το συστημα εξαπατησης ή το αντιμετωπιζω με ειρηνικες και δημοκρατικες διαδικασιες;

    "Το σύστημα αυτό "δεν το θέλομεν οι νυκοκυραίοι", που θα έλεγε ο Μακρυγιάννης και "σύστημα" είναι η ψηφοπαγίδα που μας στήνουν με τις περιώνυμες και πολλά υποσχόμενες "δεσμεύσεις". Μόλις κλείσουν οι κάλπες ακολουθεί η αποδέσμευση."

    Ειναι δυνατον να τσουβαλιαζονται ολοι ως ανηθικοι επειδη το πολιτικο πεντακομματικο συστημα ειναι σαπιο;
    Ακομα και κομματα (και οχι ανεξαρτητοι)που δεν συμμετειχαν σ'αυτην την ηθικη κατρακυλα;
    Οριζεις το "συστημα" υποτιθεται μεσω του Μακρυγιαννη;
    Ποιοι "δεσμευονται" και ποιοι προτασσουν τροπους επιλυσης;
    Ειναι δυνατον να τσουβαλιαζονται ολοι ως ανικανοι;
    Μηπως υπαρχουν εξαιρεσεις;
    Ειμαστε 100% πεπεισμενοι οτι και εξωκοινοβουλευτικα κομματα ,τα οποια ολως τυχαιως δεν προβαλλονται απο τα ΜΜΕ, ειναι μια απο τα ιδια;
    Και αν ναι,γιατι;

    "Όχι λοιπόν άλλη ψήφος, ποτέ, και ας πάνε να μοιράσουν το 20% των ψηφισάντων. Το υπόλοιπο 80% θα είμαστε εμείς, "ο αφέντης λαός" καθώς μας εμελώδησε ο φαύλος τραγουδοποιός του συστήματος."

    Αναφερεσαι στον "αφεντη λαο" που θα εχει αποφασισει να απεχει!!
    Με την αποχη,δυστυχως,ο "αφεντης" θα ειναι και παλι το πολιτικο συστημα,διοτι οσο μεγαλυτερο ειναι το ποσοστο αποχης ,τοσο περισσοτερο ενισχυεται το ποσοστο των κομματων!!Ακομα και με 80% αποχη!!
    Ομως θα ψηφισεις αυτον που θα σου υποσχεθει αυτο που θες να ακουσεις!!
    Δεχεσαι αυτην την "δεσμευση",αλλα τι γινεται αν τελικα αποδεσμευτει και αυτος που δεσμευτηκε;
    Και τροποι προπαγανδας για αποδεσμευση υπαρχουν πολλοι!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Η απουσία ψήφου να είναι κατάφαση και επιδοκιμασία, η δε παροχή ψήφου να αποτελεί άρνηση, απόρριψη, αποδοκιμασία.

    Αυτά, σε εντελώς "πρωτόλεια" και ανεπεξέργαστη, συμπληρώνω, διατύπωση".

    Και πάμε παρακάτω.

    Με κάποιον που συμφωνούμε, δεν χρειάζεται να τον ψηφίσουμε κι από πάνω! Ποιος ο λόγος; Με εκείνον όμως που ριζικά διαφωνούμε, τότε χρειάζεται η ψήφος. Για να του δείξουμε ότι "δεν μας κάνει".

    Δεν αμφισβητώ ότι μέσα στην πληθώρα των ανεξάρτητων και των εξωκοινοβουλευτικών, υπάρχουν άτομα με καλές προθέσεις και σωστές τοποθετήσεις σε πολλά ζητήματα. Όμως το σύστημα στηρίζεται στην πολυδιάσπαση και το διασκορπισμό της ψήφου. Η πολυφωνία, αλλά ουσιαστικά αφωνία, είναι το ισχυρό χαρτί που διαθέτει. Όποιος θέλει μπορεί να θέτει υποψηφιότητα. Αλλά αυτή είναι και η παγίδα. Τις εκλογές πάντα τις κέρδιζαν τα μεγάλα κόμματα - πολυσυλλεκτικά γαρ - και ουδέποτε όποιος βρισκόταν στην ουρά τους.

    Είναι να φρίττει κανείς, όταν βλέπει πόσα κόμματα συνωστίζονται κάθε φορά για να μπουν στο Κοινοβούλιο, χωρίς ποτέ κανείς από αυτούς να σκέφθεί ότι αυτή η δημοκρατία της απάτης εκεί ακριβώς στηρίζεται.

    Όποιος δεν έμαθε ότι το σύστημα δουλεύει παρέχοντας τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να είναι υποψήφιος, γιατί πάντα υπάρχουν οι ιδεολόγοι, δεν έμαθε ποτέ ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται ο καλύτερος "γρασσαδόρος" του.

    Πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε ότι η αναμέτρηση δεν είναι μεταξύ των πολλών, δεν έχει πολλές οπτικές γωνίες η κατάσταση αυτή, όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται σήμερα.

    (Παρενθετικά σημειώνω το άκρον άωτο της φαυλότητας, όπου το ΚΚΕ επιδοτείται από κρατικά κεφάλαια θέτοντας τον πολιτικό στόχο της ανατροπής του συστήματος το οποίο και το ενισχύει. Πλήρης παράνοια.)

    Σήμερα, αύριο, θα αναμετρηθεί η επιδοκιμασία του φαύλου συστήματος της δημοκρατικής απάτης, με τη έκδηλη και έμπρακτη αποδοκιμασία του. Όποιος θέλει να τροφοδοτήσει και να ενισχύσει το κατεστημένο, ας μπει στο χορό, ενδεχομένως ανεμίζοντας σημαία, τραγουδώντας πατριωτικά ή κρατώντας κι ένα Σταυρό. Μπορεί και κάτι άλλο.

    Όποιος όμως θέλει τη ριζική ανατροπή αυτής της απάτης, καλά θα κάνει να μείνει στο σπίτι και αν το προτιμά, ας κάνει μια προσευχή, ένα κερί να ανάψει σε μια εκκλησιά : Να μας φωτίσει ο άγιος Θεός, ώστε όταν ανοίξουν τις κάλπες, να ψάχνουν για ψήφους και να μη τις βρίσκουν.

    Και τότε ας έρθουν να κουβεντιάσουμε ή αν το προτιμούν, ας πάνε να τα βρούν με κάποιους μουφτήδες της Θράκης, κάποιος ελληνοποιηθέντες ή όσους σιτίζουν τα γνωστά πρυτανεία και οι "γνωστές άγνωστες" ΜΚΟ. Αν έχουν τα "κότσια", ας φτιάξουν κυβέρνηση με το 10%, έστω και με το 20% των ψηφοφόρων. Τόσοι είναι οι Εφιάλτες και αυτό θα κριθεί σε λίγο. Ή αυτοί ή Εμείς. Όποιος θέλει κάθεται και ψηφίζει, όποιος θέλει φεύγει. Η Καρχηδών δεν έπεσε δια ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    Στο ατομικό μου γραμματοκιβώτιο (ημέηλ) παραλήφθηκε απαντητικό σχόλιο του κ.ΓΜ το οποίο και δεν βλέπω εδώ.

    Θα παρακαλούσα τον κ.ΓΜ να διαβάσει προσεκτικά αυτά που γράφω, να αποφύγει τα σοφίσματα και τις σοφιολογίες και να καταθέσει τις παρατηρήσεις ή ενστάσεις του, επί της ουσίας των γραφομένων μου. Μην με προκαλεί να εξηγήσω τα ευκόλως εννοούμενα ... αυτονόητα.

    Δεν μπορεί, λόγου χάριν, να γράφει ότι το σύστημα στηρίζεται στο γεγονός ότι ο νεοέλληνας ψηφίζει με βάση το ατομικό και όχι το συλλογικό συμφέρον, και από την άλλη να εγκωμιάζει τη Δημοκρατία των πολιτικών - και πολυσυλλεκτικών - κομμάτων, αλλά τη στρούγκα, την ατομική και ιδιοτελή "στρούγκα" της ποικιλόχρωμης ψήφου να μη τη βλέπει.

    Η ψήφος, η σημερινή ψήφος, είναι ή δεν είναι η στάνη, που εκεί μέσα μαζεύει τα λευκά, τα μαύρα και τα ασπρόμαυρα προβατάκια ο νεοεποχίτης χασάπης; Και όποτε θέλει, φοράει την άσπρη του προβιά και μας το παίζει "καλός ποιμένας". Χασάπης είναι και όχι βοσκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον Κυπριανό Χριστοδουλίδη,

    δυστυχως και σε δυο ακομα αρθρα υπηρξαν σχολια μου τα οποια ειχαν ηδη αναρτηθει,αλλα παραδοξως σβηστηκαν!!
    Να εισαι σιγουρος οτι διαβαζω πολυ προσεκτικα αυτα που γραφεις,αλλα το γεγονος οτι διαφωνω μαζι σου δεν με κανει "σοφιστη"!!
    Διαστρεβλωνεις σκοπιμως αυτα που γραφω και θα στο αποδειξω!!
    Στο προηγουμενο σχολιο μου αναφερω οτι
    "Το συστημα στηριζεται στο χαμηλο επιπεδο του νεοελληνα και στο γεγονος οτι ο νεοελληνας ψηφιζει με γνωμονα το ατομικο και οχι το συλλογικο συμφερον!!
    Μονοκομματισμος και Δημοκρατια δεν μπορουν να συνυπαρξουν!!
    Ακομα και αν υπηρχαν πολυ λιγοτερα κομματα,παντα θα υπηρχαν διαφωνιες και εν τελει θα βλεπαμε πολιτικες διασπασεις!!
    Δεν γινεται να υπαρχει μονολιθικοτητα αποψεων!!
    Γι'αυτο ζουμε και σε ενα ατυπο καθεστως χουντας!!
    Διοτι εξαφανιζεται η ατομικη συνειδηση και αναδυεται το κομματικο συμφερον και μονο!!"

    Εσυ απαιτεις να υπαρχει μονοχρωμη "στρουγκα"???
    Εσυ θες να υπαρχουν 3 κομματα και αυτο ηταν????
    Εγω καταγγελλω οτι κοινοβουλευτικη Δημοκρατια δεν υπαρχει,διοτι ολοι οι βουλευτες θα κατσουν σουζα σ'οτι πει ο αρχηγος του κομματος!!
    Δικαιωμα μου να πιστευω οτι υπαρχουν κομματα που μπορουν να επιφερουν την αλλαγη!!Δεν αναφερομαι σε ολα τα εξωκοινοβουλευτικα κομματα αλλα σε 3 με 4!!
    Αυτο ομως δεν σημαινει οτι επειδη υπαρχουν αμυαλοι που θα συνεχιζουν να ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ εγω θα κατσω με σταυρωμενα τα χερια!!
    Ανεξαρτητως ποσοστου αποχης οι ιδιοι θα βγουν και θα οι ιδιοι θα συνεχισουν να βγαινουν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από προσωπικό μου λάθος σβήστηκαν κάποια σχόλια. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αλλά έγινε λόγω πίεσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΜ : "Να εισαι σιγουρος οτι διαβαζω πολυ προσεκτικα αυτα που γραφεις,αλλα το γεγονος οτι διαφωνω μαζι σου δεν με κανει "σοφιστη"!!
    Διαστρεβλωνεις σκοπιμως αυτα που γραφω και θα στο αποδειξω!!"

    ΚΧ : Δεν σας διαστρεβλώνω και αν "σας κάνω" σοφιστή, πείτε μου αυτό εδώ που γράψατε τι είναι;

    ΓΜ : Γράψατε, "με κάποιον που συμφωνούμε, δεν χρειάζεται να τον ψηφίσουμε κι από πάνω! Ποιος ο λόγος; Με εκείνον όμως που ριζικά διαφωνούμε, τότε χρειάζεται η ψήφος. Για να του δείξουμε ότι "δεν μας κάνει".

    Και απαντάτε : Αφου το ΠΑΣΟΚ υποτιθεται "δεν μας κανει" και διαφωνουμε ριζικα,τοτε δεν χρειαζεται η ψηφος;;;

    Δεν αναφέρομαι σε ό,τι γίνεται τώρα, αυτό δεν το καταλάβατε;

    Και ως προς τη "διαστρέβλωση", σημασία δεν έχει ποιον και τι θα ψηφίσουμε, οπωσδήποτε, δε, υπάρχουν αξιόλογα άτομα, αλλά η ψήφος αυτή και μόνη σημαίνει επιδοκιμασία και όχι αποδοκιμασία του απατηλού δημοκρατικού < μας > συστήματος.

    Αυτό είναι το ζητούμενο για την επερχόμενη καλλικράτεια διαμερισματοποίηση της Ελλάδος. Η πλήρης και μαζική αποχή θα τους είναι γερή γροθιά στο στομάχι. Καταλάβετέ το. Όποιος με "νουν και γνώση" συλλογάται (όχι σκέτα με νούν και όχι μόνο με γνώση, μας χρειάζονται ΚΑΙ τα δύο) δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει.

    Αρχηγοί δεν μας χρειάζονται. Τι πάει να πει αρχηγός; Μήπως δεν βλέπουμε την οικογενειακή αρχηγία που μας κατατυραννεί εδώ και ένα σχεδόν αιώνα; Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τα πράγματα τρια ονόματα έπαιζαν πάντα στο ταμπλώ : Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης.

    Τα νέα που προστέθηκαν, ήταν α λα προσθήκη Καραμανλή μετά το θάνατο του Παπάγου. Άντε, μην ανοίξουμε παλιές δυσώδεις ιστορίες. Αλλά εν πάση περιπτώσει, διαφορετικές ήταν οι τότε συγκυρίες, άλλες είναι οι σημερινές.

    ΥΓ. Για να μην χάνετε τα μηνύματα, πριν κάνετε "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ", αντιγράψτε το πρώτα (κλικ να γίνει όλο μπλέ και μετά copy).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυπριανε Χριστοδουλιδη,

    Ειτε λιγο ειτε πολυ δεν θα ψηφιζες ποτε!!!!
    Υποστηριζεις μονο την αποχη!!!
    Και αυτο για να δωσεις ενα ισχυρο κτυπημα στο πολιτικο συστημα!!
    Τωρα η αφορμη ειναι ο Καλλικρατης ,αυριο και μεθαυριο θα ειναι κατι αλλο και χωρις να το συνειδητοποιεις η οικογενειοκρατια θα κυβερναει συνεχως!!
    Καθε φορα που απεχεις,αισθανεσαι οτι τους νικας??
    Στις ευρωεκλογες που δεν ψηφισε το 50% πως νικηθηκε το πολιτικο συστημα??
    Στις βουλευτικες εκλογες πως η ΝΔ με πραγματικο ποσοστο 22% εφτασε το 33%???
    Και βγαζεις μια παγκοσμια πρωτοτυπια!!
    Δεν θες αρχηγο!!Σε ποια χωρα το ειδες αυτο??
    Τιθεται θεμα αρχηγιας ή ηθους ,ανδρειας και ευφυιας του εκαστοτε αρχηγου???
    Πως ειναι δυνατον την εξουσια να την διαχειριζονται 10 εκατ. Ελληνες??
    Ο λαος μπορει να ελεγχει τους κυβερνωντες,δεν μπορει ομως να κυβερνα!!
    Το λαθος ειναι να κρεμομαστε απο την εκαστοτε αρχηγικη προσωπικοτητα και το αντιστοιχο κυβερνητικο κομμα και να θεοποιουμε προσωπικοτητες και να μην δεχομαστε μυγα στο σπαθι μας σχετικα με το ηθος και τις ικανοτητες του καθε ηγετη!!
    Αυτο ομως εχει να κανει με την παιδεια μας και το επιπεδο μας ως λαος!!Γι'αυτο και θεωρω οτι ψηφιζοντας με γνωμονα το συλλογικο συμφερον θα ξεφυγουμε απο τετοιες νοοτροπιες ,αφου θα βαζουμε πανω απ'ολα την πατριδα μας και οχι κομματα και "αρχηγους"!!
    Το κυβερνητικο σχημα ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι πυραμιδοειδες!!
    Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα ειναι και ανεξελεγκτο!!
    Ο λαος πρεπει να συμμετεχει μεσω ειρηνικων διεργασιων και μεταρρυθμισεων οπως λ.χ δημοψηφισματα (ειδικα σε θεματα εξ πολιτικης), αλλα πρεπει να εκπροσωπειται και απο καποιον!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Γι'αυτο και θεωρω οτι ψηφιζοντας με γνωμονα το συλλογικο συμφερον θα ξεφυγουμε", όταν ψηφίζουμε συλλογικά και όχι το κόμμα του Γιωργάκη, του Κωστάκη, του οποιουδήποτε άλλου -ακη, -μακη κλπ., κλπ. (Τα εκτός εισαγωγικών δικά μου.)

    Χρειάζεται ένα κόμμα να κατεβαίνει με 10, 20, 30 ονόματα, να ψηφίζονται όλα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και όχι Ο ΕΝΑΣ -ακης, -μακης κλπ. Αυτό είναι το συλλογικό συμφέρον και όχι η περίφημη πολυσυλλεκτικότητα της φαυλότητας.

    Οπότε, "θα ξεφυγουμε απο τετοιες νοοτροπιες ,αφου θα βαζουμε πανω απ'ολα την πατριδα μας". Αν αυτά τα ονόματα μας κάνουν, κάθε τέσσερα χρόνια θα μας καλούν για ψήφο. Και αν κάποιος ή κάποιοι από αυτούς είναι "λωβός", θα βάζουμε το όνομά του και θα μας αφήνει "γειά", για να συμπληρώνει το κενό το όνομα ή τα ονόματα των υποψηφίων που "μας κάνουν".

    Αν η ομάδα που μας κυβερνά συνολικά δεν μας αρέσει, τότε η αθρόα παροχή ψήφου θα σημάνει και το τέλος της.

    Αυτά σε ακατέργαστη και ανεπεξέργαστη μορφή. Δεν μπορώ να είμαι εγώ Ο ΕΝΑΣ για μια συλλογική υπόθεση. Απλά, ιδέα και ιδέες προτείνω, γιατί η κοπριά που τόσα χρόνια μας τυραννεί είναι καιρός να πάει στα χωράφια. Κάνει για λίπασμα και οπωσδήποτε κάτι καλό θα προκύψει.

    "Εχθρός άνθρωπος τούτο εποίησεν" το φαύλο σύστημα και ήλθε ο καιρός του θερισμού του. Καμία ψήφος σε κανένα, ούτε και σ΄αυτή την ίδια τη κάλπη.

    Γράψατε : "Ο λαος πρεπει να συμμετεχει μεσω ειρηνικων διεργασιων και μεταρρυθμισεων", και απαντώ :

    Ειρηνικότερη διεργασία για μεταρρύθμιση, δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί καλύτερη από την αθρόα και μαζική αποχή από την παγίδα της δολιοφθόρου ψήφου, όπως τη βιώσαμε στο κορμί μας εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ούτε όπλα, ούτε κανόνια, ούτε αιματοχυσία αδελφοκτόνος.

    Αυτοί την ετοιμάζουν γιατί καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει το τέλος τους. Καθόλου απίθανο να έχουμε ένα "ατυχές" συμβάν. Κάποιος λαθραίος να χτυπηθεί ή να σκοτωθεί και τότε, τα στίφη που μας έφεραν θα κάνουν αυτά την "επανάσταση". Σενάριο; Σύμφωνοι, αλλά διόλου απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,

    αν και διαφωνω με το αποτελεσμα της σκεψης σου που ειναι η αποχη,οφειλω να διαπιστωσω οτι συμφωνω σε συγκεκριμενες αποψεις!
    Αν ψαξεις λιγο στο διαδικτυο πιστευω οτι θα βρεις κομματα που ειναι αξια εμπιστοσυνης και που συναδουν με τις αποψεις σου.
    Ειναι γεγονος παντως οτι παρολο που το ποσοστο αποχης π.χ. στις ευρωεκλογες εφτασε το 50%,το πολιτικο συστημα οχι μονο δεν νικηθηκε,αλλα επιβραβευτηκε με το να βαλει στο ευρωκοινοβουλιο και εκτο κομμα το οποιο ειναι ακρως ανθελληνικο,εντουτοις αυτο που ηθελε το πολιτικο συστημα!!
    Αν δεν υπηρχαν αυτα τα υψηλα ποσοστα αποχης θα διαπιστωνοταν η γυμνια του πολιτικου συστηματος
    (18% ΠΑΣΟΚ,16% ΝΔ).
    Μονο αν διαπιστωθουν τοσο χαμηλα ποσοστα ,θα πεσει το πολιτικο συστημα!!
    Τα ποσοστα αποχης ξεχνιωνται πολυ ευκολα και γρηγορα!!
    Τα κομματικα ποσοστα μενουν στην μνημη!!
    Διαβασε και αυτο
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_7205.html

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kύριε ΓΜ,

    Να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.

    Διάβασα το άρθρο που με παραπέμψατε, αλλά νομίζω ότι κάνει ένα βασικό λάθος. Ποτέ το ποσοστό του εκλεκτορικού σώματος δεν κατέβηκε στο 20%. Τα ποσοστά του κυμαίνονταν πάντα ύπερθεν του 50%.

    Η πονηρία του συστήματος είναι ακριβώς ότι δημιουργεί ρεύμα γενικής αγανάκτησης η οποία εκδηλώνεται και εκτονώνεται δια ψήφου άλλου, μεταξύ πολλών, κόμματος. Ουδέποτε η αγανάκτηση δεν εκδηλώθηκε δια μαζικής αποχής και άρθρα όπως το παραπάνω, ρίχνουν ακούσια, θέλω να πιστεύω, νερό στο μύλο που μας αλέθει.

    Ήδη, το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις ευροεκλογές μάς έδειξε ότι τους ανησύχησε, αν σκεφθούμε ότι οι επαΐοντες αναλυτές έκαναν τον κόπο να το σχολιάσουν, χωρίς όμως και να αγγίξουν τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος από το ρεύμα μαζικής αποχής-απόρριψης του συστήματος.

    Όλοι διερωτώνται αφελώς "και μετά τι κάνουμε;" ή ψεύδονται λέγοντας ότι και με ένα 20% πάλι το πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση. Ας πάει να κάνει, για να δούμε τι θα πράξουν και τα υπόλοιπα κόμματα - ράκη της αποκαθημένης πολιτικής. Θα δεχτούν να πάνε στο Κοινοβούλιο ή θα αποφασίσουν, επιτέλους, να συνομολογήσουν την αλήθεια : Ποια κυβέρνηση και ποιο λαό εκπροσωπούν, όταν τους ψήφισε μόνο το 20% του λαϊκού εκλεκτορικού σώματος;

    Για το λόγο αυτό, επειδή ακόμη δεν επήλθε η επιθυμητή αλλοίωση του εκλεκτορικού σώματος δια των λαθραίων (σημ. οι σκοτεινοί εγκέφαλοι το μόνο που φοβούνται είναι η μαζική αποχή) η καλλικράτεια αναμέτρηση αποτελεί κρίσιμο πρόκριμα για το αν θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε ως Έλληνες ή ως καταναλωτικός πολτός αμερικανικού φαστφουντάδικου.

    Καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά που θα έρθουν την επομένη των εκλογών, γράφει ο αρθρογράφος του : "Σε μερικές βδομάδες αποφασίζουμε το μέλλον μας". Αλλά αν την ξαναπατήσουμε, η "επομένη" θα είναι "η σήμερον ως αύριον και ως χθές". Εκτός αν οι κάλπες βρεθούν άδειες. Τότε θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

    Και πάλι σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]