Μήνυμα των τουρκόφρονων της Θράκης: "Η ψήφος του Τούρκου σε Τούρκο και όχι στον γκιαούρ"
- Επίδειξη δύναμης σε μουδιασμένο κοινό από τους ανεξάρτητους υποψηφίους της μειονότητας Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Χουσεΐν Αχμέτογλου χθες στην Ξάνθη
- Σύζυγο και γραμματέα επιστρατεύει στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη στηρίζοντάς τον με όλες του τις δυνάμεις
- Αποστάσεις και προσχήματα κρατούν από τον συνδυασμό στην Κομοτηνή οι βουλευτές του νομού Ροδόπης
- Κλίμα ανθελληνισμού από την προστατευόμενη του Γιώργου Παπανδρέου
Με κοινό αποτελούμενο από τους ίδιους ανθρώπους που θέλουν με το ζόρι να αναδειχτούν ηγέτες της μειονότητας αντιμετωπίζοντας τους ψηφοφόρους ως άβουλα όντα και όχι ενσυνείδητους πολίτες, έγινε η κοινή συνάντηση μελών των δύο ανεξάρτητων μειονοτικών συνδυασμών δήμων Κομοτηνής και Ξάνθης στο ξενοδοχείο «Έλενα» της Ξάνθης.
Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου επανέκαμψε μετά τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα της και μπήκε ξανά στο προεκλογικό παιχνίδι. Πρώτη της κίνηση ήταν να ανοίξει το προεκλογικό της κέντρο επί της οδού Ιωαννίνων και μάλιστα απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της «τουρκικής νεολαίας». Τυχαία η επιλογή του χώρου, ίσως, αλλά το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον οικείο και φιλικό για την ίδια και τους ανθρώπους της.
Επόμενη κίνηση η συνάντηση με το έτερο ανεξάρτητο της Ξάνθης, τον άγνωστο πολιτικά Χουσεΐν Αχμέτογλου, που αναδείχθηκε στην ηγεσία του συνδυασμού, όταν αποχώρησαν παλαιότεροι και εμπειρότεροι. Ο πρώην υποψήφιος με τους 86 ψήφους στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές καλείται σήμερα να συγκεντρώσει ως επικεφαλής την ψήφο της μειονότητας. Στον αντίποδα η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τακτοποιημένη χρόνια σε θέσεις που φρόντισε να της εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά έγινε ανεξάρτητη και θυμήθηκε ότι η μειονότητα αδικείται. Οι ομιλίες των δύο επικεφαλείς των συνδυασμών περιστράφηκαν γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση των ανεξάρτητων καταλόγων, ενώ σημείωσαν ότι είναι καιρός να σταματήσει η αδικία γι’ αυτό και περιμένουν μεγάλη υποστήριξη από όλους.
Η σύμπλευση στο πλευρό των συνδυασμών θα είναι προς όφελος της μειονότητας, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ φρόντισαν να επαναφέρουν το σύνθημα «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο κι όχι στον Γκιαούρ». Κλίμα της συνάντησης μετέφερε και ο εκδότης της εφημερίδας Θράκη στην Ξάνθη Τένης Καμαρίδης που μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 και στον Δήμο Μπακιρτζάκη λέγοντας: «Υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός, φαινόταν από τις εκφράσεις των προσώπων των ανθρώπων ότι δεν είναι τόσο άνετα τα πράγματα, δεν έχουν τόσο αέρα όπως λέει και η έκφραση. Στην Ξάνθη φαίνεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα τοπικά συμβούλια καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από επίδοξους υποψήφιους. Κάτω υπό άλλες συνθήκες θα περίμενε κάποιος ότι η συνάντηση αυτή να τύχαινε κοσμοσυρροής, θα υπήρχαν πολλοί που θα στριμώχνονταν για να μπουν μέσα, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Άρα εκτός από προβληματισμός στα στελέχη, υπάρχει προβληματισμός και στον κόσμο και ιδιαίτερα στους μειονοτικούς ψηφοφόρους».
Στο κοινό που παρακολουθήσαν τη συνάντηση ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδυασμού Κομοτηνής και πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος του κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο βοηθός ψευτομουφτή Αχμέτ Χράλογλου, οι πρώην πρόεδροι του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού Ξάνθης Χασάν Μαλκότς και Χουσείν Μπαντάκ, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, ο αντινομάρχης Ξάνθης Τουρκές Χατζημεμίς, οι κατά καιρούς υποψήφιοι Μπουρχάν Μπαράν, Ιρφάν Χατζηγενές, Τζελαετίν Δουλγέρ, γενική διευθύντριας της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγά, ο υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καπζά, ο δήμαρχος Σελέρου Ξάνθης Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ, εκπαιδευτικοί, ιμάμηδες. Προτάσεις για την στελέχωση του συνδυασμού έγιναν και σε γνωστά άτομα του δημοσιογραφικού χώρου που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τον Τύπο με δηλώσεις τους σε μια προσπάθεια να φανεί πόσα καρπούζια κρατά η μασχάλη τους.
Οι φωτογραφίες είναι από την εφημερίδα "Θράκη"
Αυτό το «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο κι όχι στον Γκιαούρ» έχει κυκλοφορήσει και σε βίντεο παλιότερα που σόκαρε όσους από μας το είδαν. Εξακολουθούν να το λένε ακόμα και σήμερα; Δεν φταίει κανείς εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα που τόσα χρόνια όχι μόνο τους ανέχονται αλλά και τους προωθούν. Πάντως, πρέπει να παραδεχτεί κανείς ότι κινούνται με μεθοδικότητα και σύμπνοια (τουλάχιστο αυτό δείχνουν προς τα έξω).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ.
Ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη φράση "Γκιαούρ" η Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Μάλιστα, έστειλε επιστολή στη συγκεκριμένη εφημερίδα και ζητάει την αποκατάσταση της αλήθειας αλλιώς θα προχωρήσει σε μήνυση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην πέφτεις στην παγίδα (αναδημοσιεύοντας το κείμενο) διάφορων ΜΜΕ που για να πουλήσουν μερικά φύλλα παραπάνω κατασκευάζουν "ψευδείς" ειδήσεις. Τέτοια δημοσιεύματα που οξύνουν τα πνεύματα, δημιουργούν αντιπάθειες και πολώνουν καταστάσεις χωρίς κανένα λόγο είναι άκρως επικίνδυνα.
Η προεκλογική περίοδος μέχρι τώρα κυλάει σε ήπιο κλίμα και καλό θα είναι να παραμείνει ως έχει.
Αγαπητέ αναγνώστη, ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς έγινε στο συγκεκριμένο θέμα. Και έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά, δημοσιεύω τον εξευτελισμό κάποιων, για τους οποίους συλλέγω στοιχεία που αφορούν τον "επαγγελματισμό" τους. Και αυτά τα στοιχεία ΠΡΕΠΕΙ να δημοσιευτούν για να μην χαθούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά πάντως