Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζ. Σόρος: «Η Γερμανία βλάπτει την Ευρώπη»

  • Ο Σόρος "βλέπει" ευθύνη της Γερμανίας σε περίπτωση παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη
Με τον τίτλο "Η Γερμανία βλάπτει την Ευρώπη", η γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT φιλοξενεί άρθρο του George Soros (βασισμένο σε σχετική διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου).
Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι:
"Μια μακρά οικονομική ύφεση στην Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάθλιψη και σε κοινωνική αναταραχή. Αν τα πράγματα όντως εξελιχθούν έτσι, τότε η Γερμανία θα φέρει μεγάλη ευθύνη.
Ασφαλώς δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς επειδή έχει ισχυρό νόμισμα και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Όμως βάζει στην κλίνη του Προκρούστη, που στην παρούσα περίπτωση είναι ο αντιπληθωρισμός της Ευρωζώνης, όλους τους άλλους εταίρους. Δεν έχει δυστυχώς επίγνωση του τί πράττει, με το να την ενδιαφέρει μόνο η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας , καθώς και το να μην είναι αυτή που πληρώνει για όλη την Ευρώπη. Αν και τα άλλα κράτη-μέλη επιχειρούσαν το ίδιο, τότε η ευρωζώνη θα περιέπιπτε αναγκαστικά σε αποπληθωρισμό.
Η λύση είναι να μπορέσουν οι χώρες που διέρχονται κρίση να την ξεπεράσουν με ανάπτυξη. Όμως αυτό δεν μπορούν να το κατορθώσουν μόνες τους. Πρέπει να πάψει η Γερμανία να μειώνει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και να κρατά χαμηλούς τους μισθούς, πράγμα που δυσχεραίνει την ανταγωνιστικότητα των άλλων χωρών.
Η σημερινή κρίση είναι περισσότερο κρίση Τραπεζών. Αν το πρόβλημα αυτό αντιμετωπιστεί, τότε θα μπορέσει να καταρτιστεί και μια αναπτυξιακή πολιτική για την Ευρώπη. Όταν δε πλέον θα έχει αποκατασταθεί η ισορροπία της ευρωπαϊκής οικονομίας, τότε θα μπορέσει να έρθει και η στιγμή να διορθωθούν και οι διαρθρωτικές ελλείψεις του ευρώ".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν έχω καμια εμπιστοσύνη στα λόγια αυτού του Ουγγροεβραίου, πάντα κάτι πονηρό κρύβεται πίσω από όσα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]