Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διαταγή δόθηκε: Πανικοβάλλετε τους έλληνες πολίτες για να δεχτούν το Δ.Ν.Τ.

  • Όλα πλέον δείχνουν πως η "σανίδα σωτηρίας" της κυβέρνησης είναι ο δανεισμός -και ό,τι αυτός συνεπάγεται- από το Δ.Ν.Τ.
  • Μόνο υπό το κράτος πανικού μπορεί να γίνει αποδεκτή η "έλευση" (και επίσημα) του Δ.Ν.Τ.
  • Οι επόμενες ημέρες θα είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στην προπαγάνδα της επερχόμενης καταστροφής, εάν δεν δεχτούμε την "βοήθεια" του Δ.Ν.Τ.
Ξεκινάει σήμερα η δεκαήμερη επίσκεψη στην Αθήνα δύο κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θα υποβάλλουν σε «κράς τεστ» τον προϋπολογισμό, ενώ αύριο θα έχουν κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Τα κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν κληθεί από την ελληνική κυβέρνηση για να παράσχουν βοήθεια σε θέματα τεχνογνωσίας. Επίκεντρο είναι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, αλλά και η αναμόρφωση του συστήματος δαπανών.
Ωστόσο, θα εξετάσουν ενδελεχώς την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και σε αυτό των δαπανών για να δουν αν όντως οι στόχοι που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης υλοποιούνται και αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκούν. Ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός, αλλά έχουν σημασία οι συστάσεις τους, καθώς πλέον συνεργάζονται με τα κοινοτικά όργανα στην επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.
Τις ίδιες ημέρες στην Ελλάδα θα έρθουν και οι εκπρόσωποι της Eurostat για να παράσχουν και αυτοί με τη σειρά τους τεχνογνωσία στην ΕΛ. ΣΤΑΤ (τον αντικαταστάτη της ΕΣΥΕ).
Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι θα εστιαστούν στην ολοκλήρωση της «καταγραφής» του ελληνικού ελλείμματος, καθώς πρέπει να αποφανθεί το όργανο τον Απρίλιο αν θα απαλείψει ή όχι τους "αστερίσκους" αμφισβήτησης των στοιχείων.
Το... βαρύ πυροβολικό θα έρθει αργότερα
Σιγά σιγά θα καταφθάνουν τα κλιμάκια της ΕΕ που θα εξετάσουν την εφαρμογή του ΠΣΑ με κορύφωμα την σύνταξη της έκθεση του Μαίου για την επάρκεια των μέτρων την οποία περιμένουν διακαώς κυβέρνηση αλλά και οι αγορές.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]