Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πήραν φωτιά" τα καύσιμα

  • Τιμές «φωτιά» στα καύσιμα γεμίζουν τις τσέπες των εχόντων
  • Καμία κυβερνητική δήλωση για τις αδικαιολόγητες τιμές
  • Καθαρή κλοπή από τις τσέπες των απλών πολιτών που καλούνται να κάνουν πλουσιότερους τους ήδη πάμπλουτους
Τελικά αυτοί οι κερδοσκόποι είναι σαν τη… Λερναία Ύδρα. Εκεί που κόβεις ένα κεφάλι, ξεφυτρώνουν ακόμα περισσότερα και το πρόβλημα αντί να λυθεί γίνεται… δυσβάσταχτο. Αυτός ο παραλληλισμός με την πλούσια ελληνική μυθολογία ταιριάζει γάντι και στους σύγχρονους μαυραγορίτες που «εκτόξευσαν» τις τιμές των καυσίμων σε δυσθεώρητα ύψη σε πολλούς νομούς της χώρας.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυβέρνηση επέβαλε πλαφόν σε 8 νομούς που ήταν ύποπτοι για κερδοσκοπία. Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τα κοράκια να…δράσουν. Συγκεκριμένα, οι ανώτατες τιμές πώλησης της αμόλυβδης σε εννέα νομούς ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου ακόμη και το πλαφόν που επιβλήθηκε.
Κατά συνέπεια, οι δύστυχοι εκδρομείς που επέστρεψαν από τις πασχαλινές τους διακοπές, αναγκάστηκαν να… βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν το βάρος της αμόλυβδης σε… χρυσάφι, δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 1,7 ευρώ το λίτρο την ώρα που το υψηλότερο όριο πώλησης είναι το 1,567 ευρώ. Βεβαίως, το όργιο κερδοσκοπίας δεν περιορίζεται στους 9 νομούς αλλά επεκτείνεται σε πανελλαδική εμβέλεια μιας και το καπέλο στις τιμές φτάνει ακόμα και τα 30 λεπτά το λίτρο, μιας και η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης αγγίζει τα 1,446 ευρώ.
Οι εννέα νομοί στους οποίους οι τιμές εκτοξεύτηκαν πάνω από το πλαφόν που επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι οι εξής: Αχαΐας, Μαγνησίας, Κυκλάδων, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Φθιώτιδος, Κεφαλληνίας, Σάμου, Λέσβου. Πρόκειται δηλαδή για νομούς με μεγάλη τουριστική κίνηση, τους οποίους προτίμησε για την πασχαλινή απόδρασή του ένα σημαντικό ποσοστό των εκδρομέων.
Οι μαυραγορίτες φέτος το Πάσχα αντί να σουβλίσουν αρνί, σούβλισαν τους… εκδρομείς.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]