Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολεμικό αεροσκάφος στον Ταξιάρχη της Μανταμάδου

Τιμή στον προστάτη της αεροπορίας

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν όσοι επισκέπτονται το προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου και τούτο γιατί ο αύλειος χώρος του μοναστηριού φιλοξενεί μόνιμα πια ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου F-5.
Το αεροσκάφος εδώ και δυο χρόνια έχει παροπλιστεί και μεταφέρθηκε στο νησί μετά από σχετικό αίτημα της νομαρχίας. Έχει τοποθετηθεί ως έκθεμα στο προαύλιο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Λέσβου προς τιμήν του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ και εικονίζει στην ουρά του ιδιαίτερα ευδιάκριτα τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με την επιγραφή "Αλέξανδρος ο Μακεδών".

Είναι αλήθεια ότι το αεροπλάνο εντυπωσιάζει όχι μόνο για το μέγεθός του όσο και για την αρτιότητα της κατασκευής τους.
Για να στηθεί πάνω στον ιστό και να ισορροπήσει χρειάστηκε προηγουμένως να αφαιρεθεί ο κινητήρας, οι πύραυλοι και γενικά όλο το εσωτερικό του, ώστε να μείνει μόνο ο σκελετός του σκάφους.
Το συγκεκριμένο σκάφος F5Α της Πολεμικής Αεροπορίας απεσύρθη πριν από δύο χρόνια και αποτελεί ένα από τα πρώτα αναχαιτιστικά που ανήκαν στη δύναμή της και χρησιμοποιήθηκαν για προφανείς σκοπούς, ακόμη και πάνω από τον εναέριο χώρο της Λέσβου.
Η δωρεά και τοποθέτησή του είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τον Αρχάγγελο Μιχάλη για την προστασία που παρέχει στα πληρώματα των πολεμικών μας αεροσκαφών. Ταυτόχρονα, είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς Ανατολάς, για την αποφασιστικότητα αλλά και την δύναμη κρούσης της χώρας μας, εάν και όποτε χρειαστεί.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]