Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου πάτησε την σκανδάλη μόνο που το όπλο είναι στραμμένο προς τους έλληνες

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε -από απόσταση ασφαλείας- την υποβάθμιση και την ουσιαστική υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε θύματα ενός ψυχολογικού πολέμου, ζώντας την αγωνία της πιθανής εισόδου της χώρας υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Μετά τα καταγέλαστα περί "πιστολιών", έπειτα από κερδοσκοπικές επιθέσεις που στράφηκαν κατά της οικονομικής ευμάρειας των ελλήνων πολιτών και έπειτα από μία συνεχή πίεση των "αγορών" (έτσι ονομάζονται τα ανθρωποειδή σήμερα), ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πράξη την προ καιρού (από τότε που συναντήθηκε με τον Ομπάμα;) απόφασή του περί διακυβέρνησης της χώρας από το ΔΝΤ.
Και για να μην γελιόμαστε, παρά τους πανηγυρισμούς των γνωστών παπαγάλων και κυβερνητικών προπαγανδιστών, το ΔΝΤ είναι ένας διεθνής τοκογλύφος, που δανείζει φθηνά, αλλά πληρώνεται ακριβά, αφού αναλαμβάνει την απόλυτη επιτήρηση των κρατών που ζητούν την βοήθειά του, εξασφαλίζοντας έτσι τον διαμοιρασμό του εθνικού πλούτου σε "μεγαλοεπενδυτές", αντί πινακίου φακής, απειλώντας και απαιτώντας για εφαρμογή των δικών του κατευθυντηρίων αποφάσεων. Σε αυτούς λοιπόν προσφεύγει από σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας ουσιαστικά την κερκόπορτα εξανδραποδισμού των ελλήνων πολιτών και την "άνευ όρων" παράδοση των "ασημικών" (ορυκτός πλούτος, ΔΕΚΟ κ.α.) που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο...
Ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθετήθηκε με την απόφασή του αυτή απέναντι από τον ελληνικό λαό, τα συμφέροντα του οποίου προφασίζεται πως υπηρετεί, ενώ στην πραγματικότητα εξασφαλίζει την ατιμωρησία όλων εκείνων που διετέλεσαν σε θέσεις κλειδιά και κατασπατάλησαν (ή οικειοποιήθηκαν) τους εθνικούς πόρους. Η συγκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων και η μεταφορά των ευθυνών τους στους πολίτες, αποτελεί βιασμό της κοινής λογικής, την οποία μάλλον ο κύριος Παπανδρέου δεν παρακολουθεί στενά, εξαναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώσουν τα κλεμμένα και τις γενικότερες ατασθαλίες και σφάλματα του πολιτικού συστήματος που αποτελεί τον κύριο (και ίσως μοναδικό) υπεύθυνο της υποδούλωσης της χώρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε να πυροβολήσει τους αθώους, από το να αντιμετωπίσει τους ενόχους...
Οι δηλώσεις από το Καστελόριζο
Ο πρωθυπουργός είπε από το ακριτικό νησί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της «ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί» και μία οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και της κερδοσκοπίας.
«Σηκώσαμε τα μανίκια για να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα» είπε ο πρωθυπουργός, «πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν» και μετά από ένα πραγματικό μαραθώνιο, όπως είπε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε μία ισχυρή απόφαση της ΕΕ για ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό.
«Και εμείς και η ΕΕ ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα συνετίσει τις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα «να υπάρξει η απαραίτητη νηνεμία για να αφοσιωθούμε στο έργο μας».
«Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ είτε γιατί συνέχισαν την κερδοσκοπία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σήμερα η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του λαού και την και ομαλή πορεία της οικονομίας.
Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, υπογράμμισε. «Το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές θα μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε».
«Είναι ανάγκη, εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε από τους εταίρους μας στην ΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών για τις απαραίτητες ενέργειες.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι «οι εταίροι μας θα μας δώσουν το απάνεμο λιμάνι» και θα στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα στις αγορές».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]