Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καρλ Μπιλντ βγάζει τη μάσκα του και απειλεί την Κύπρο

Θα μείνετε διχοτομημένοι...

Σε νέες απειλές κατά της Κύπρου προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ. Μιλώντας στη διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε., ο Σουηδός υπουργός υποστήριξε ότι η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί εντός της Ε.Ε. ενώ χωρίς την ένταξη της Τουρκίας, η Κύπρος κινδυνεύει να παραμείνει διαιρεμένη.
Αυτό, πρόσθεσε, δεν θα έχει μόνο επιπτώσεις για την Κύπρο, αλλά και στις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε., στις σχέσεις ΝΑΤΟ και Ε.Ε. όπως και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Καρλ Μπιλντ απαντούσε σε αιχμηρή παρατήρηση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τόνισε ότι δεδομένης της στήριξης που ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παρέχουν άνευ όρων προς την Τουρκία και την ενταξιακή της πορεία, η Κύπρος να μην κληθεί να πληρώσει το τίμημα αυτής της πολιτικής. Ο κ. Αβέρωφ υπονοούσε τη στάση που τηρεί η Σουηδία και αμέσως ο Μπιλντ συνέλαβε τον υπαινιγμό και απάντησε με όσα προαναφέραμε.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αβέρωφ μετέχει στη διάσκεψη ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής, ο Καρλ Μπιλντ έκανε αναφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, και στη δυνατότητα επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Χαρακτήρισε την επίλυση του Κυπριακού ως το πιο σημαντικό γεγονός που μπορεί να συμβεί εντός της Ε.Ε. μέχρι το τέλος του χρόνου, τόσο σε σχέση με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην Ε.Ε. όσο και με την αξιοπιστία της Ένωσης, ως παράγοντα ικανού να συμβάλει στγην επίλυση συγκρούσεων ανά τον κόσμο.
Στην παρέμβασή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι το κυπριακό πρόβλημα πρέπει όντως να επιλυθεί, αλλά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές. Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δηλώσεις του Καρλ Μπιλντ, σε συνδυασμό με την τελευταία φιλοτουρκική έκθεση των Ευρωπαίων πρώην αξιωματούχων, καταδεικνύουν ότι βρίσκονται σε έξαρση οι προσπάθειες της Τουρκίας και των φιλοτουρκικών κύκλων της Ευρώπης, ενόψει της αξιολόγησης της ενταξιακής της πορείας, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Άλλωστε το σύνθημα της γενικής εκστρατείας έδωσε πρόσφατα ο Τούρκος διαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος κάλεσε τις τουρκικές πρεσβείες στην Ευρώπη να κινητοποιηθούν για τη δημιουργία του ανάλογου θετικού κλίματος.
ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. εχει απολυτο δίκαιο ο Bildt. δεν λέει κάτι παράλογο. έτσι ακριβώς όπως τα λέει είναι τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνα με τη "λογικη" του φιλοτουρκου Μπιλντ , να δεχτουμε οποιο

      σχεδιο-εκτρωμα μας "προσφερουν" για το "καλο" μας!

      Πες μας ,μεχρι σημερα, ποια "σχεδια" τους θα βοηθουσαν στην

      επιλυση του Κυπριακου, αρχης γενομενης απο τις συνθηκες

      Ζυριχης-Λονδινου;


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]