Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ποιούς ανήκει η Τουρκία;

Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους;
Άρθρο του Μετίν Μουνίρ στην Μιλιέτ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν ανήκει μόνο στους Τούρκους αλλά ανήκει και στους Κούρδους, τους Αλεβίτες, τους Λαζούς, τους Σουνίτες, τους Εβραίους, τους Ρωμιούς , τους Αρμένιους, τους Τσετσένους, τους Βαλκάνιους, τους Συροχαλδαίους , τους Αζέρους, τους Άραβες, τους Αρβανίτες. Η Τουρκία ανήκει στα εγγόνια των κοινοτήτων που κληρονόμησε με τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τα οποία συνεχίζουν να ζουν στη χώρα.
Όλοι είναι ίσοι έναντι των νόμων, όλοι έχουν τις αυτές ευκαιρίες, δεν υπάρχουν διακρίσεις , ο καθένας πιστεύει στον Θεό που επιθυμεί ή είναι άθεος, πιστεύει στον προφήτη που επιθυμεί, ανάβει κεριά.Δεν γίνονται διακρίσεις στην ανέλιξη των στρατιωτικών μέχρι και το βαθμό του στρατηγού. Όλοι μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση του αρχηγού της ΚΥΠ, του Διοικητή της Ασφάλειας. Όλοι μπορούν να είναι προσφοροδότες σε μεγάλα έργα του δημοσίου.
Όλα αυτά είναι σωστά ή λάθος;
Φυσικά, είναι λάθος και εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, οι δηλώσεις περί ανοίγματος στους Κούρδους είναι μόνο λόγια.
Οι Σουνίτες Τούρκοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς ιδιοκτήτες της χώρας. Αυτοί είναι οι φύλακες του καθεστώτος, αυτοί τρώνε τα «φιλέτα» της χώρας. Οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες πρέπει να αρκούνται με τα όσα θα τους δώσουν οι Σουνίτες. Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι υπόλοιποι, Ρωμιοί, Αρμένιοι, Εβραίοι. Εξάλλου πόσους αφήσαμε να ζουν στη χώρα;
Οι Οθωμανοί έβλεπαν τους εαυτούς τους εξουσία και τις εθνότητες αυτές ως πολίτες Β΄ κατηγορίας όπως ακριβώς σήμερα, εμείς.
Και το πρόβλημα και η λύση είναι στα μυαλά μας. Θέλω να πιστεύω ότι τίποτα δεν θα προκύψει από τα ανοίγματα της κυβέρνησης προς τους Κούρδους επειδή η εξουσία μας μιμείται την Οθωμανική πολιτική: Είμαι ανώτερός σου. Είσαι υποχρεωμένος να αρκεστείς με αυτά που σου αναγνωρίζω.
Στα λόγια όλοι είναι ίσοι. Κάποτε η κυβέρνηση επιχείρησε ανοίγματα στους Αλεβίτες αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.
Πώς λοιπόν τώρα θα πετύχει σε ανοίγματα προς τους Κούρδους; Είναι δυνατόν να γίνουν ανοίγματα από μια κυβέρνηση που δεν έχει την τόλμη να λειτουργήσει την Θεολογική σχολή;
Είναι δυνατόν να αποφυλακίσει τον Οτσαλάν από την στιγμή που εγκατέλειψε την πρόθεση να ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία μόλις το Αζερμπαϊτζάν μας απείλησε;
Η Τουρκία οικοδομήθηκε πάνω στα κόμπλεξ που κληρονόμησε από τους Οθωμανούς, με τον δογματικό σουνιτισμό και την αδυναμία να ασπαστεί τον εκδημοκρατισμό.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας κανουν μια καταμετρηση για να διαπιστωσουν ποσοι ειναι οι πραγματικοι Τουρκοι!!
    Θα βρουν Ρωμιους ακομα και στους "Τουρκους",που ηταν θυματα του παιδομαζωματος!!!!
    Ειναι ζητημα αν οι γνησιοι Τουρκοι ξεπερνουν το 15% του συνολικου πληθυσμου!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]