Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και άλλη οικονομική κρίση έρχεται

Διαφορετική από την τρέχουσα,

αλλά ο κόσμος θα την αντιμετωπίσει...


Αντιμέτωπος με μια νέα χρηματοοικονομική κρίση θα βρεθεί ο κόσμος, η οποία όμως θα είναι διαφορετική από την τρέχουσα, ανέφερε σε συνέντευξή του στο BBC ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν. Προβλέπει δε ότι αυτή θα έρθει ως αντίδραση σε μια μακρά περίοδο ευημερίας.
Η πιθανή αυτή κρίση θα είναι δύσκολη και θα κρατήσει αρκετό καιρό, αλλά η παγκόσμια οικονομία θα καταφέρει να βγει από αυτήν, τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Fed.
«Οι οικονομικές κρίσεις είναι όλες διαφορετικές, αλλά όλες έχουν την ίδια βασική αιτία… την ακόρεστη δυνατότητα των ανθρώπων όταν αντιμετωπίζουν μακρές περιόδους ευημερίας να πιστεύουν ότι θα συνεχιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίνσπαν.
Για την τρέχουσα κρίση, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι προκλήθηκε από τα υπεράριθμα στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν σε άτομα που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν. Αλλά και αυτό να μην υπήρχε, εάν το πρόβλημα δεν ήταν τα τοξικά ενεργητικά, «αργά ή γρήγορα θα εμφανιζόταν κάποια άλλη αιτία», είπε ο κ. Γκρίνσπαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης που όταν ήταν στη Fed θεωρούταν ως ο άνθρωπος που μπορούσε να κατευθύνει τις αγορές, ανέφερε ότι τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα και οι τραπεζίτες γνώριζαν «που είχαν μπλέξει» και θα έπρεπε να είχαν δει την κρίση να έρχεται.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ειχα διαβασει ενα βιβλιο του Νοαμ Τσομσκι,εβραιου οπως και ο Γκρισπαν στο οποιο αναφεροταν στα δανεια υψηλου ρισκου και συγκεκριμενα στα στεγαστικα .Το βιβλιο ειχε εκδοθει το 1998.Αυτο αυτοματα μας οδηγει στο συμπερασμα οτι η κριση δεν δημιουργηθηκε το 2008 αλλα δικαιολογηθηκε με αφορμη ενος προβληματος που ηταν τοις πασι γωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]