Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ώρα του λαού

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Ο ελληνικός λαός θα κρίνει αν και ποίοι είναι υπεύθυνοι, για τη μη ολοκλήρωση της εντολής του προς τη Νέα Δημοκρατία, να κυβερνήσει επί μία 4ετία, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Χώρας μας. Όπως θα κρίνει και αν τα δύο κόμματα εξουσίας ανταποκρίθηκαν ή όχι και σε ποιο βαθμό, προς τις επαγγελίες τους και τις προσδοκίες του, κατά τις περιόδους που είχαν την διακυβέρνηση της πατρίδος.
Είναι περίεργο το γεγονός, ότι και οι δύο αρχηγοί των άνω κομμάτων εξαντλούνται στο αν πρέπει και γιατί να γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά κανένας δεν εκφράζει τη λύπη του, διότι με την επίσπευσή τους παραβιάσθηκε η λαϊκή εντολή του 2007 και επομένως η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, που αποτελεί κατά το Σύνταγμα (άρθρο 1 παρ. 2), θεμέλιο του πολιτεύματος.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι ας σκεφθούν ποιες κυβερνητικές πράξεις δυσαρέστησαν ισχυρούς φίλους μας, πώς αυτοί αντέδρασαν έκτοτε, για να πέσει η Κυβέρνηση, αν συνέβαλαν στη δημιουργία κλίματος προώρων εκλογών και ποιες οι επιδιώξεις τους δια των αποτελεσμάτων τους. Ενδεχομένως να επιδιώκεται η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ώστε να καταστεί εύκολη ή εφικτή η προώθηση των σχεδίων τους στα Βαλκάνια και την Ευρώπη γενικότερα.
Ο λαός θέλει να πληροφορηθεί την αλήθεια. Αλλά περί αυτής συνήθως δεν γίνεται λόγος. Οι πολιτικοί διαξιφισμοί αναπτύσσονται σε όλα τα άλλα θέματα πλην των εθνικών. Όμως τα τελευταία πρέπει να απασχολούν ιδιαιτέρως τους σκεπτόμενους πολίτες. Διότι δι΄ όλους τους άλλους τα θέματα αυτά θεωρούνται εκτός ελέγχου και κριτικής.
Είναι φυσικό οι Έλληνες, στην πλειονότητά τους να επηρεάζονται από την εξέλιξη της οικονομίας, την ανεργία, την ακρίβεια, τη δυνατότητα βελτιώσεως των σπουδών των τέκνων τους και την πιθανότητα της επαγγελματικής αποκαταστάσεώς τους. Αλλά στο βάθος της σκέψεώς τους δεν παύουν να ενδιαφέρονται και για τα εθνικά θέματα της πατρίδος μας.
Οι λέξεις «διαρθρωτικές αλλαγές, οικονομική ανάπτυξη, περιορισμός του δημοσίου χρέους κλπ.» δύσκολα κατανοούνται από το λαό, όταν παρατηρεί να συνεχίζεται η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δια της διατηρήσεως υπερβολικού αριθμού αργοσχόλων και αργομίσθων «ειδικών συμβούλων». Έχουν νόημα οι πομπώδεις διακηρύξεις όταν στην πράξη παραβιάζονται χωρίς συνέπειες; Πώς είναι νοητό να διατηρούνται ως «ειδικοί σύμβουλοι» ΔΕΚΟ, χρηματοδοτούμενες από το Δημόσιο πρόσωπα που έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουν λάβει παχυλότατες αποζημιώσεις χωρίς να προσφέρουν στην ουσία καμμιά υπηρεσία;
Ο Ελληνικός λαός, όσο και αν η τηλεοπτική προπαγάνδα προσπαθεί να τον μεταβάλει σε πειθήνια αγέλη, ίσως να μη απώλεσε την ευθυκρισία και τη μνήμη του. Δεν είναι δυνατόν να ζητούν την ψήφο του πολιτικά στελέχη που δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία ή επέδειξαν σπουδή πλουτισμού ή ολιγωρία, αδιαφορία και απερισκεψία κατά την εκτέλεση δημοσίων καθηκόντων τους.
Όσοι διαχειρίσθηκαν την εξουσία που τους έδωσεν ο λαός με ιδιοτέλεια ή περιφρόνηση της λαϊκής εντολής, ας λάβουν τα επίχειρα των πράξεων και παραλείψεών τους. Ομοίως και εκείνοι που κλείνουν τις πόρτες τους στους ψηφοφόρους τους, μετά την εκλογή τους. Κάποτε πρέπει να τιμωρούνται όσοι υποτιμούν ή παραπλανούν το λαό.
Το πρώτο και μέγα πρόβλημα της Χώρας είναι το δημογραφικό. Αν και δεν προτάσσεται ή σπανίως θίγεται από τους πολιτικούς. Οι νέοι άνθρωποι αρνούνται να δημιουργήσουν οικογένειες και να αποκτήσουν τέκνα, ελλείψει καταλλήλων οικονομικών προϋποθέσεων ανατροφής και εκπαιδεύσεώς τους. Τα προβαλλόμενα τηλεοπτικώς πρότυπα δεν είναι οι πολυμελείς οικογένειες που ζουν σε δύο δωμάτια και μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο. Είναι συνήθως οι ανέσεις, η χλιδή, τα κότερα και κάθε είδος ευζωΐας.
Τα πολιτικά κόμματα, διεκδικούντα την ψήφο του λαού, οφείλουν να αντιμετωπίσουν την καρδιά του σοβαροτάτου αυτού εθνικού προβλήματος. Και η λύση είναι μία και μόνη. Να μιμηθούμε επιτυχημένους θεσμούς άλλων κρατών. Τα δημόσια δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια, να στελεχωθούν με επαρκέστατο αριθμό αξίων εκπαιδευτικών, επιλεγομένων με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και όχι πολιτικά.
Οι μαθητές να απασχολούνται στα σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια από το πρωΐ μέχρι των τελευταίων απογευματινών ωρών. Κατά το διάστημα αυτό να διδάσκονται τα μαθήματα, να γίνεται η μελέτη της διδαχθείσης ύλης, ο έλεγχος της επαρκείας της, και η πλήρης διατροφή των μαθητών, ώστε όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους, να περιορίζονται σε ελάχιστη ψυχαγωγία πρό του ύπνου. Η σχετική δαπάνη μπορεί να αντιμετωπισθεί και με χορηγίες πλουσίων ιδιωτών, που ενδιαφέρονται για την διατήρηση και ανάπτυξη της Ελληνικής Φυλής. Οι εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να γίνονται αποκλειστικώς με βάση την διδαχθείσα ύλη για όλες τις Σχολές.
Οίκοθεν νοείται ότι δεν πρέπει να καθυστερεί η εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων, έως ότου φθάσουν οι αλλοδαποί μαθητές στο επίπεδό τους. Για τους τελευταίους πρέπει να γίνουν χωριστά τμήματα. Διαφορετικά τα δημόσια σχολεία θα συνεχίσουν να υποβαθμίζονται και να φθίνουν.
Εάν εφαρμοσθούν τα ανωτέρω οι οικογένειες θα απαλλαγούν των εφιαλτικών εξόδων της παραπαιδείας (1000 έως 3000 περίπου ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί) της διατροφής των παιδιών τους και της μέριμνας γι΄αυτά τις εργάσιμες ώρες. Όλοι οι νέοι, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητος των γονέων τους, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μορφώσεως, εκπαιδεύσεως και προόδου τους. Θα ξεχωρίζουν οι νοητικώς προικισμένοι και οι επιμελείς. Οι άλλοι ας κατευθύνονται στην Τεχνική Εκπαίδευση. Μια τέτοια ρύθμιση θα απαλλάξει τις οικογένειες από πολλά δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα και θα έδιδε την δυνατότητα στους νέους να μη φοβούνται την τεκνοποιία.
Το κόμμα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο του ελληνικού λαού θα πρέπει να δεσμευθεί, ότι θα εξαλείψει την εκφυλιστική επιρροή των ΜΜΕ, δια της εφαρμογής των Νόμων του Κράτους και της συμπληρώσεώς τους, ώστε οι νέοι να έχουν κατάλληλη αγωγή και να αποκτούν ελληνικόν φρόνημα, με συναίσθηση των καθηκόντων τους έναντι της Πατρίδος.
Είναι άκρως λυπηρό οι νέοι της Ελλάδος να επιδιώκουν και να επιτυγχάνουν την μείωση της στρατιωτικής θητείας τους στους 9 μήνες, να υπηρετούν δε πέριξ της πρωτευούσης ή της γενετείρας τους, ενώ όλοι οι άλλοι νέοι των γειτονικών χωρών να υπηρετούν περισσότερο και με προθυμία. Οι νέοι της Τουρκίας για παράδειγμα υπηρετούν επί 15 μήνες. Όταν δε καλούνται προς κατάταξη, εορτάζουν αυτοί, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους, διότι θεωρούν χαρμόσυνο και ευτυχές γεγονός τη στράτευσή τους, για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεών τους.
Η απερχομένη Κυβέρνηση στα εθνικά θέματα και ιδιαιτέρως σ΄αυτό των Σκοπίων τήρησε μία σταθερά εθνική και ελληνοπρεπή στάση. Έπεισε δε τα μετέχοντα στο ΝΑΤΟ κράτη να αρνηθούν την πρόσκληση του ψευτομακεδονικού κράτους των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρά το ότι είχαν προαναγγείλει αυτή τόσο ο κ. Μπούς, όσο και η κ. Ράϊς.
Τα κόμματα εξουσίας οφείλουν να δεσμευθούν προεκλογικώς ότι θα συνεχίσουν την άνω εθνική γραμμή και δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικανών, όποιες και αν είναι αυτές. Τα εθνικά θέματα ενδιαφέρουν όλους τους Έλληνες, έστω και αν αποσιωπώνται ή υποβαθμίζονται από τα ΜΜΕ, μερικά των οποίων, όχι σπάνια, συντονίζονται (με το αζημίωτο άραγε;) προς την προπαγάνδα ξένων κέντρων.
Οι Έλληνες δεν ανέχονται και δεν θα συγχωρήσουν ποτέ καμιά εθνική μειοδοσία στο Σκοπιανό ή στη διαχείριση των άλλων εθνικών θεμάτων και μάλιστα των διαφορών μας με την Τουρκία, λόγω των υπερφιάλων και επεκτατικών διεκδικήσεων της, εναντίον των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και προς ευόδωση των σχεδίων της για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όσοι αθετήσουν τη δέσμευσή τους προς το λαό θα καταγραφούν στις συνειδήσεις των πολιτών και στην ιστορία ως επίορκοι, και προδότες.
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. νομιζω ,απο τις φωτογραφιες ,οτι και οι δυο χρειαζονται ορθοοδοντικο 'η μασελακι .τι προκαλεσε αυτες τις οδοντικες τους ατελειες δεν ξερω ισως τα πολλα γλυκα οταν ηταν μικροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα κόμματα εξουσίας είναι κατάπτυστα.

    δεν είχαν εντολή του λαού για μίζες!!!

    για κυβέρνηση την είχαν...

    Απλά είναι τα πράγματα, ας μην μπλεκόμαστε με θεωρίες. Οι θεωρίες ποιός είναι ποιός και τι έκανε επι της θητείας του είναι γι' αυτούς που δεν κλέβουν.

    Εδώ δεν μπορούμε να περάσουμε το πρώτο εμπόδιο θα κοιτάξουμε τι έκαναν όταν είχαν την κυβέρνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα ολα αυτα που εγραψες αλλα για τα δοντακια τους εχεις τιποτε να πεις .εμενα μου θυμιζουν την μασελα του παππου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη εχει σημασια οταν γραφεται κατι να υπαρχει μια απλη και λογικη επιχειρηματολογια,ας ξανασκεφτει ο αρθρογραφος δυο "περιεργες" διατυπωσεις:

    1η Διατυπωση:
    "Η απερχομένη Κυβέρνηση στα εθνικά θέματα και ιδιαιτέρως σ΄αυτό των Σκοπίων τήρησε μία σταθερά εθνική και ελληνοπρεπή στάση. Έπεισε δε τα μετέχοντα στο ΝΑΤΟ κράτη να αρνηθούν την πρόσκληση του ψευτομακεδονικού κράτους των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρά το ότι είχαν προαναγγείλει αυτή τόσο ο κ. Μπούς, όσο και η κ. Ράϊς."


    Για ποια "ελληνοπρεπη" και "εθνικη" σταση γραφει ο αρθρογραφος??
    Υπερ του σχεδιου Αναν??
    Υπερ του "νεου" σχεδιου Αναν που προωθειται αυτη τη στιγμη??
    Υπερ της ανυπαρκτης στρατηγικης στο θεμα των παραβιασεων στο Αιγαιο??
    Υπερ της συνθετης ονομασιας??
    Υπερ της "κατ'εξαιρεσιν" πτησεως των Σκοπιανων στην Κερκυρα??
    Υπερ της συντομογραφιας MKD, οπου παραβιαζεται καταφορα η αποφαση του ΟΗΕ περι "FYROM"
    Υπερ της "πολυπολιτισμικης" κοινωνιας??
    Υπερ της ελληνοποιησης των λαθρομεταναστων???
    (διοτι και η λαθρομεταναστευση θεωρειται εθνικο θεμα)

    2η Διατυπωση:
    "Τα κόμματα εξουσίας οφείλουν να δεσμευθούν προεκλογικώς ότι θα συνεχίσουν την άνω εθνική γραμμή και δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικανών, όποιες και αν είναι αυτές."

    Ποια ειναι η ανω "εθνικη γραμμη"????????
    Πως θα δεσμευθουν οτι δεν θα υποκυψουν στις πιεσεις των Αμερικανων,αφου εχουν ηδη υποκυψει??????????
    Οι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ δηλωσεις Λοβερδου δεν το αποδεικνυουν??????????

    Οι 2 αυτες διατυπωσεις του αρθογραφου ειναι τουλαχιστον ΑΦΕΛΕΙΣ.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]