Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ έδωσαν την "άδεια" επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν

Μπροστά σε έναν ακόμη πόλεμο;

Αλλάζει το τοπίο γύρω από την πολυσυζητημένη, ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ φαίνεται να απομακρύνονται από τη σταθερή άρνησή τους, ενώ οι Ισραηλινοί φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει τη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας ως προς τη χρήση του εναέριου χώρου της.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φάνηκε να ανάβει χθες το πράσινο φως σε μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να υπαγορεύσουν σε άλλο κυρίαρχο έθνος τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί». «Το Ισραήλ μπορεί να καθορίσει μόνο του -είναι κυρίαρχο κράτος- τι είναι προς το συμφέρον του και τι θα αποφασίσει να κάνει σχετικά με το Ιράν και οποιονδήποτε άλλον», δήλωσε ο Μπάιντεν στην εκπομπή «This Week» του ABC.
«Είτε συμφωνούμε είτε όχι, είναι δική τους απόφαση το τι θα κάνουν. Κάθε κυρίαρχο κράτος δικαιούται να το κάνει αυτό. Αλλά δεν υπάρχει καμία πίεση από οποιοδήποτε έθνος που θα αλλάξει τη συμπεριφορά μας ως προς το πώς θα προχωρήσει», δήλωσε ο Μπάιντεν και κατέληξε: «Αν η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφασίσει να πάρει πορεία δράσης διαφορετική από αυτή που ακολουθεί τώρα, είναι κυριαρχικό της δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι δική μας επιλογή».
Ο αρχηγός του Κοινού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικ Μάλεν, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μπάιντεν και απάντησε ότι η αμερικανική στάση έναντι ενδεχόμενου χτυπήματος στο Ιράν είναι «πολιτική απόφαση».
Στο Ισραήλ, ο αρχηγός της Μοσάντ, της υπηρεσίας κατασκοπίας, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι η Σαουδική Αραβία θα «έκανε τα στραβά μάτια» στο ενδεχόμενο να πετάξουν ισραηλινά μαχητικά στον εναέριο χώρο της, στο πλαίσιο επιδρομής σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειναι δυνατον οι Ισραηλινοι να σχεδιαζουν στρατιωτικη επιθεση και να μην υπαρχει στρατιωτικη βοηθεια απο τους Αμερικανους???
    Το Ιραν δεν ειναι ουτε Ιρακ, ουτε Συρια ουτε Αφγανισταν!!!!!
    Οι Ισραηλινοι παιζουν με την φωτια.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]