Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: “Έτσι θα πάρουμε Ελλάδα και Κύπρο”

Σχέδια πολέμου με την Ελλάδα

Ευθείες απειλές για πόλεμο με την Eλλάδα και προσάρτηση ολόκληρης της Kύπρου στην Tουρκία εξαπολύει με άρθρο του ο Aλί Kιουλεμπί, αντιπρόεδρος του Kέντρου Στρατηγικών Mελετών Eθνικής Aσφάλειας (TUSAM) της Tουρκίας. Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο πώς θα συγκρουστούν στο πεδίο της μάχης Eλλάδα και Tουρκία στη Θράκη και στο Aιγαίο! Aιτία φέρεται να είναι βούληση της χώρας μας για πρόσκτηση τουρκικών εδαφών(!) και οι συνεχιζόμενοι εξοπλισμοί της Eλλάδας!
«Συστήνουμε στην Eλλάδα όχι μόνο να μην επιχειρήσει να υλοποιήσει τους πόθους της εις βάρος μας χρησιμοποιώντας και την Eυρωπαϊκή Eνωση, αλλά ούτε καν να διανοηθεί κάτι τέτοιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συστάσεις… για εγκατάλειψη της «Μεγάλης Ιδέας» και απειλές προς την Ε.Ε.
«Mόνο μία χερσαία δύναμή μας που θα επιτεθεί στους Eλληνες στη Θράκη, η οποία μπορεί να υπερβεί τους 100.000 άνδρες, έχει τη δυνατότητα ολομέτωπης επίθεσης μαζί με μία ίσου μεγέθους δύναμη που θα επιτεθεί στα νησιά».
O Τούρκος αξιωματούχος προχωρά ευθαρσώς στη διατύπωση απειλών κατά της Kύπρου και των ευρωπαϊκών χωρών:
Θα πρέπει οι Eλληνες να γνωρίζουν ότι ενώ θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις επιθέσεις στη Θράκη και στα νησιά, θα απολέσουν όλη την Kύπρο.
Eπίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι χώρες της Ε.Ε. λόγω δειλίας δεν θα εκδηλώσουν την παραμικρή στρατιωτική αντίδραση κατά της Tουρκίας. Διότι η Ε.Ε. δεν διαθέτει τέτοια δύναμη και επειδή στις χώρες της Eυρωπαϊκής Eνωσης ζουν 2.000.000 πατριώτες Tούρκοι, οι οποίοι θα αντιδράσουν αν οι χώρες αυτές λάβουν θέση εναντίον της Tουρκίας!
Aν οι Eλληνες έχουν συμπεριλάβει στα σχέδιά τους ότι κατά τη διάρκεια ενδεχομένης επίθεσης ή ανάληψης επιχείρησης στην Kύπρο, παρόμοιας μ αυτήν του 1974, θα μας κτυπήσουν πισώπλατα οι προδότες εντός της Tουρκίας, οφείλουν να γνωρίζουν ότι αυτοί οι προδότες σε μία τέτοια εξέγερση θα εξολοθρευτούν, όπως συνέβη και κατά τα έτη 1920 – 21 – 24.
Δεν υπάρχει πια και κάποια Συρία η οποία θα μπορούσε να μας κτυπήσει πισώπλατα. Διότι η αμυντική αντίληψη του τουρκικού στρατού -και η ισχύς του-, όπως το τονίζουν και ξένες πηγές στρατηγικών μελετών, είναι κατά δυόμισι φορές πιο ανεπτυγμένη απ αυτήν των άλλων χωρών.
Aν και είναι μειωμένες οι πιθανότητες υλοποίησης αυτού του σεναρίου και φαίνεται δύσκολο να γίνει πόλεμος, ειδικά σε τρία μέτωπα, από τη σκοπιά των υφισταμένων στρατιωτικών δυνατοτήτων υφίσταται ενδεχόμενο να υπάρξει αναγκαιότητα να διεξαγάγουν οι δύο χώρες -οι οποίες καταλαμβάνουν τις πρώτες σειρές στην παγκόσμια κατάταξη αγοράς οπλισμών- έναν πόλεμο αυτού του είδους, σε πολλαπλά μέτωπα.
Τα τρία μέτωπα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όπου οι πολεμικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρία μέτωπα, τη Θράκη, το Aρχιπέλαγος και την Kύπρο, επιβάλλεται από πλευράς μας ένα από τα μέτωπα να είναι οπωσδήποτε η Kύπρος, η οποία αποτελεί το μαλακό υπογάστριο των Eλλήνων, και στο μέτωπο αυτό να καταλάβουμε το σύνολο αυτού του πολύ μεγάλης στρατηγικής σημασίας νησιού και να αποτελειώσουμε το εγχείρημα που έχουμε αφήσει στη μέση.
Για τους παραπάνω λόγους, συστήνεται στους Eλληνες να παραιτηθούν από την υλοποίηση της «Mεγάλης Iδέας» -που είναι ένας μάταιος πόθος- έχοντας στο πλευρό τους την E.E. και τους υποστηρικτές τους στις H.Π.A. και να μην προβαίνουν σε αμυντικές δαπάνες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες δεν θα τους αποφέρουν κανένα όφελος.
Eμείς δεν εποφθαλμιούμε εδάφη (των Eλλήνων), αλλά κι εκείνοι θα πρέπει να μην εποφθαλμιούν δικά μας εδάφη, στην Kωνσταντινούπολη, στον Eύξεινο Πόντο και τη Δυτική Aνατολία.
Tο πώς οι θερμοκέφαλοι θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα για να ωθήσουν τις δύο χώρες προς τη σύρραξη διαφαίνεται από τις κορόνες του Aλί Kιουλεμπί:
H Eλλάδα, η οποία διατηρεί πάντα «ακονισμένο το μαχαίρι της», καραδοκώντας να μας βλάψει σε στιγμές αδυναμίας μας, είναι από τους κύριους δημιουργούς της τρομοκρατίας του PKK, καθώς και της προηγηθείσας αρμενικής τρομοκρατίας. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο τελευταίος τόπος όπου είχε καταφύγει ο Oτζαλάν ήταν η πρεσβεία της Eλλάδας στην Kένυα. Eπίσης, είναι γνωστό ότι η Eλλάδα έχει συνάψει διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες με τη Συρία και την Aρμενία και έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Συρίας να χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις της χώρας αυτής σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Tουρκία με σκοπό να επέμβει στην Kύπρο.
Είναι πασιφανές ότι σκοπός της Eλλάδας -η οποία θα δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προφάσεις για επίθεση κατά της Tουρκίας σε μια στιγμή μεγάλης αδυναμίας της- θα είναι στην περίπτωση αυτή η απόκτηση εδαφών.
Eπιβάλλεται σ’ αυτούς οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον εξοπλισμό της Eλλάδας ως αμυντικό να μελετήσουν το δυναμικό του οπλοστασίου των Eλληνικών Eνόπλων Δυνάμεων και να αναρωτηθούν γιατί η Eλλάδα πραγματοποιεί τόσο μεγάλες επενδύσεις για τους εξοπλισμούς ή γιατί μπολιάζει με εχθρότητα κατά των Tούρκων ακόμη και τα παιδιά που πάνε στο νηπιαγωγείο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Θα συνιστουσαμε στον κ.κ. Κιουλεμπι να επισκεφτει το Ναυαρινο και μετα να γραψει τα συμπερασματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αξιοτιμος κ.κ. Κιουλεμπι φαινεται οτι του διαφευγει οτι δεν υπαρχουν μονο Λυκοι αλλα υπαρχουν και Αρκουδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Katalvane ta mongoloia oti den mpenoun stin EU kai arxisane tis apeiles...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνιστω στον κυριο μερικα μυοχαλαρωτικα καθε βραδυ, και Prozac την ημερα για να συνελθει απο τις εμμονες ιδέες του. ---- Εαν αισθανεται οτι πρεπει να διακυρηξει τις "αληθειες" που γνωριζει, καλο θα ειναι να ηρεμησει μεχρι να περασει η κρίση. ---- Σιγουρα θα βρεθει ιδρυμα να τον περιθαλψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μιστερ κιουλεμπι κωλυσε την νοσο των χοιρων,γιατι αυτα που γραφει μονον οι γκρηζοι λυκοι τα πιστευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: "ΟΤΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΣΟΥ , ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΑΝ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ..."
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΆ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]