Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ημέρα εθνικής τραγωδίας και μνήμης

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν

Ημέρα εθνικής μειοδοσίας θα έπρεπε να αποκαλείται η σημερινή. Ημέρα που η Τουρκία έριξε όλη της την στρατιωτική μηχανή στην Κύπρο, δολοφονώντας με κάθε μέσο την ελπίδα της ειρήνης και δείχνοντας ξεδιάντροπα το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό το πρόσωπο του μογγόλου βάρβαρου που δεν διστάζει να παραβιάσει κάθε είδους έννοια δικαίου προκειμένου να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.
Με τις πλάτες, τότε, των ΗΠΑ, η Τουρκία αποτόλμησε ένα στρατιωτικό χτύπημα, ευεργετούμενη από την στρατιωτική ηγεσία της χούντας της Ελλάδας και το πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο. Βομβαρδίζοντας με τις απαγορευμένες βόμβες ναπάλμ και εξευτελίζοντας το διεθνές δίκαιο με κάθε τρόπο, συνέχισε στην πορεία των χρόνων να προκαλεί και να ευτελίζει τον "καθωσπρεπισμό" των «τρίτων δυνάμεων», μη διστάζοντας (σε πολλές περιπτώσεις να τους εμπαίζει και να βυσσοδομεί επάνω σε κάθε ανθρωπιστική κίνηση που αναπτύχθηκε για την επάνοδο αιχμαλώτων ή την εύρεση αγνοουμένων.
Ακόμη και όταν κάποιοι Τούρκοι στρατιωτικοί ομολογούσαν τα αίσχη της εισβολής, το πολιτικό και το στρατιωτικό κατεστημένο (άρρηκτα συνδεδεμένα με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) δεν δίστασε σε καμία των περιπτώσεων να απεμποληθεί των σοβαρότατων ευθυνών και να «εξαφανίσει» τις μαρτυρίες εκείνων που δεν άντεχαν άλλο να ακούνε τις φωνές των αδίκως και αγρίως δολοφονημένων στρατιωτών και πολιτών που εναντιώθηκαν στην παράνομη εισβολή.
Με έναν όχλο εγκληματιών, ναρκωμανών ή φανατικών ισλαμιστών ή και εθνικιστών, αλλά με την βασική στήριξη αμερικανικών στρατιωτικών συστημάτων και συμβούλων των ΗΠΑ, η Τουρκία μέχρι και σήμερα προκαλεί ολοένα και περισσότερο, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει και πάλι προβλήματα στην ανατολική μεσόγειο, στα Βαλκάνια αλλά μέχρι και μέσα στην Κίνα. Αποθρασυμένη τελείως η σημερινή πολιτική ηγεσία του Ταγίπ Ερντογάν, επιζητά επανάληψη της τραγικής ιστορίας της Κύπρου στο Αιγαίο και την Θράκη και δεν διστάζει χωρίς «φερετζέ» να αμφισβητεί την Ελληνικότητα περιοχών της Ελλάδας, για να θέσει έτσι τα θεμέλια μίας επιθετικής (με κάθε τρόπο) πολιτικής, μίας τακτικής υφαρπαγής, για όσο διάστημα τελεί υπό την εύνοια του πλανητάρχη και των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή μας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα των προκλήσεων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου έκανε σήμερα προκλητικότατες δηλώσεις στις οποίες είπε πως «Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν πλήρως ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις προσφέρουν την τελευταία ευκαιρία. Δεν επιθυμούμε το υπάρχον καθεστώς στο νησί να παραταθεί επ’ αόριστον. Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον υπό καθεστώς οικονομικών απομονώσεων. «Εnough is enough» όπως λέει και η αγγλική έκφραση», τόνισε ωμά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Για να γινόμαστε ειλικρινείς, ο κύριος Νταβούτογλου εκφράστηκε όπως θα έπρεπε από τη δική του πλευρά… κι αυτό επειδή «βρήκε και τα κάνει» απέναντι σε μία ανύπαρκτη Ελληνική κυβέρνηση που αναζητά κρεβάτι να ξεκουραστεί, σκιά να ξαποστάσει και θάλασσα για να διακοπασθεί!!! Απέναντι σε μία Μπακογιάννη που δεν τολμά να του απαντήσει πως συνομιλίες με την Τουρκία δεν πρόκειται να γίνουν λόγω της επιθετικής πολιτικής της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα και όχι «λόγω φόρτου εργασίας του προγράμματός της»!!! Έλεος, όπως θα έλεγε ο οποιοσδήποτε σώφρων υπήκοος αυτής της χώρας, της Ελλάδας!!! Δεν έχουν την δύναμη ούτε λεκτικά να αντιπαρατεθούν και να τοποθετήσουν προ των ευθυνών του τον τουρκομογγόλο Νταβούτογλου!!! Δεν έχουν καν τη διάθεση να απαντήσουν στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, η οποία επιθυμεί να επαναλάβει την τραγικότητα της Κύπρου, αυτή τη φορά εις βάρος περιοχής που βρίσκεται στην Ελληνική Επικράτεια, βολιδοσκοπώντας μέσω συνεχών παραβιάσεων και εικονικών βομβαρδισμών κάποιο Ελληνικό νησί ή αμφισβητώντας την Ελληνικότητα των κατοίκων της Θράκης. Απέναντι σε έναν ανύπαρκτο πρωθυπουργό, που έχει μάθει να ακούει (αν κάποιος υπουργός συνεχίζει να τον ενημερώνει…) αλλά δεν έχει μάθει να παίρνει αποφάσεις, ο «κουμπάρος» Ταγίπ, ανεβάζει τις απαιτήσεις του, δεν διστάζει να τον προσβάλλει και απειλεί εν μέσω καλοκαιριού (παραβιάζοντας άτυπη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών) με θερμό επεισόδιο άγνωστης χρονικής διάρκειας, προκειμένου να αποκτήσει έστω και ένα κατοικημένο Ελληνικό νησί!
Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται, παρατηρώντας τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών να προχωράει ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας επίσης ότι «οι άδικες απομονώσεις της «ΤΔΒΚ» -όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος- δεν μπορούν να συνεχιστούν. Είτε αλλάζει το στάτους κβο στο τέλος των διαπραγματεύσεων και οικοδομούμε ειρήνη και μια ζώνη ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο ή όλοι θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις», ανέφερε, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το είδος των «εναλλακτικών λύσεων»!!!
Σαφέστατα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η κατοχή της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό, κατοχή που κάποιος θα πρέπει επιτέλους να θυμίσει στον ικανότατο τουρκο-μογγόλο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πως έχει καταδικασθεί από το σύνολο σχεδόν των κρατών του πλανήτη και πως υπάρχουν πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων του ΟΗΕ τόσο για την εισβολή όσο και για την δράση των τουρκικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της εισβολής το 1974 όσο και μετά από αυτήν… Κάποιος επιτέλους θα πρέπει να πει στον απαιτητικό αλαζόνα Ταγίπ πως θα πρέπει να ακούσει τις φωνές των θυμάτων που έχουν δημιουργήσει τα εγκλήματα και ο φασισμός της Τουρκίας, ειδάλλως θα υποχρεωθεί δια της βίας (και όπως ποτέ πριν στο παρελθόν) να γευτεί την αγανάκτηση που προκαλεί στους Έλληνες πολίτες η στάση των τουρκικών κυβερνήσεων αλλά και του ιδίου. Κάποιος πρέπει να πει επιτέλους στον «Κίσινγκερ» της Τουρκίας Νταβούτογλου αλλά και στον «αμερικανοθρεμμένο» Ερντογάν πως έχουν ξεπεράσει τα όρια και πως «πατάνε» σε περιοχή άκρως επικίνδυνη.
Τουρκικές σημαίες τοποθέτησαν άγνωστοι σε δύο σημεία στην Πάφο
Τρεις τουρκικές σημαίες τοποθέτησαν σήμερα άγνωστοι στην Πάφο. Οι δύο σημαίες τοποθετήθηκαν στην υπέργεια γέφυρα των Κονιών και η μια στο χώρο όπου συνετρίβη ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τον Ιούλιο του 2006.
Η θέα των σημαιών το πρωί προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία σε διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Οι σημαίες αφαιρέθηκαν και η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των δραστών, που είναι βέβαιο πως δεν θα βρεθούν ποτέ, για να μην νιώσει άβολα ο Ταλάτ ή ο Ερντογάν. Κάποιοι στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, έχουν ξεχάσει πολλά, μα περισσότερο από όλα έχουν ξεχάσει το χρέος προς τους νεκρούς και προς την πατρίδα…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν Ξεχνώ την ακροδεξιά Χούντα που έβαψε την Κύπρο στο αίμα...
    Δεν Ξεχνώ τη Δεξιά που ξεπούλησε το Κυπριακό...
    Δεν Ξεχνώ τον "Μεγάλο Ελληνα" που έθαψε το Φάκελο της Κύπρου...
    Δεν Ξεχνώ οτι οι ομογάλακτοι Φασίστες της Χούντας βρίσκονται σήμερα στη Βουλή...
    Δεν Ξεχνώ καμιά από της Μεγάλες Προδοσίες της Δεξιάς "Πολυκατοικίας" που μας κυβερνάει...
    Δεν Ξεχνώ οτι οι Ναζιστές δημιουργούν και πάλι Τάγματα Θανάτου...
    Δεν Ξεχνώ οτι είναι οι ΙΔΙΟΙ που σήμερα κόπτονται για τη "Μακεδονία"...




    Δεν Ξεχνώ οτι ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία και οτι μας κυβερνά το Γαλάζιο Παρακράτος και τα Βλαστάρια της ΙΔΙΑΣ Δεξιάς που μας κυβερνούσε και τότε...

    Δεν Ξεχνώ οτι έχουμε Χούντα!

    35 Χρόνια Μετά...

    Είναι οι ίδιοι, δεν είναι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τουρκοι μας προκαλουν ,διοτι τους εχουμε δωσει εμεις το δικαιωμα να μας προκαλουν.
    Οσο για την Μπακογιαννη, ειναι η πιο ανικανη και αχρηστη υπουργος Εξ. της μεταπολιτευτικης Ελλαδας.
    Και θελει να γινει και πρωθυπουργος!!!
    (τρομαρα της)

    Στην εκπομπη των αδελφων Γεωργιαδη στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ειπωθηκε οτι η Κυπρος ασκησε Βετο σε ενα σημαντικο κεφαλαιο των ενταξιακων διαπραγματευσεων κατα της Τουρκιας μετα τις δηλωσεις περι "πετρελαϊκων ερευνων"!!
    Απο αυτο και μονο καταλαβαινει κανεις ποσο ανυπαρκτο ειναι το ελληνικο Υπ.Εξωτερικων!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]