Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναστέλλεται η αποστολή στα Σκόπια για τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

Σοβαροί οι φόβοι για δολοφονία του Βάσκο

Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη 21 Ιουλίου αποστολή του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου στα Σκόπια, με στόχο την επίσκεψη στις φυλακές του Τέτοβο των Σκοπίων, του Φιλέλληνα αρχαιολόγου ιστορικού Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.
Η αναστολή της αποστολής αποφασίσθηκε, δεδομένου ότι, ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, θεωρείται πια «αγνοούμενος», καθώς ο ίδιος ο διευθυντής των φυλακών του Τέτοβο, ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπο Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη ότι, «δεν υπάρχει κανείς Γκλιγκορίεβιτς στις φυλακές του». Αυτή η εξέλιξη, επέβαλε και την αναβολή της αποστολής και παράλληλα τον επανασχεδιασμό της.
Σχετικά με τις φήμες οι οποίες κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες - τις οποίες μάλιστα συζητούν ως πιθανότητα σκοπιανοί δημοσιογράφοι ότι ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς δολοφονήθηκε, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη ή ανεπίσημη πλευρά. Αυτό που παραμένει ως γεγονός είναι ότι, από το Σάββατο 4 Ιουλίου έως σήμερα, ο Φιλέλληνας αγωνιστής της Δημοκρατίας, είναι άφαντος και η τελευταία δήλωσή του είναι αυτή που έστειλε ο ίδιος στους φίλους του μέσω του διαδικτύου, όπου και εξέφραζε τους φόβους του για νέα σύλληψή του.
Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, καλεί όλους τους φίλους του Βάσκο Γκλιγορίεβιτς να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο Τύπου του, έτσι ώστε να προγραμματισθούν οι επόμενες κινήσεις για την ανεύρεση του Φιλέλληνα αρχαιολόγου ιστορικού, πριν να είναι πολύ αργά για την ζωή του.
Πέρα από τις διαθέσεις του Παμμακεδονικού Μετώπου και τους προσωπικούς αγώνες του κυρίου Βιτάλη για την ανεύρεση και επελευθέρωση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, θα πρέπει από το ιστολόγιο να σημειωθούν κάποιες πολύ σοβαρές πληροφορίες οι οποίες ενδυναμώνουν την πιθανότητα "ακύρωσης" του φιλέλληνα αγωνιστή.
Όπως σε προηγούμενο -προ ημερών- κείμενο ενημερώναμε για την σοβαρή πιθανότητα εκτέλεσης του Βάσκο εντός της φυλακής, σήμερα και μετά από πληροφόρηση από Βουλγαρόφιλο αστυνομικό, μαθαίνουμε πως ο Βάσκο μεταφέρθηκε και κρατείται σε αστυνομικά κρατητήρια, ενώ την ίδια στιγμή μία αντίθετη πληροφορία αναφέρεται σε ουσιαστική απομόνωση του Βάσκο και την επ' αορίστω πλήρη εξαφάνισή του!!!
Πρόσωπα σε υψηλά κλιμάκια της διοίκησης των Σκοπίων ανησυχούν σοβαρά για την εικόνα της χώρας τους στο εξωτερικό και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώνουν πως η "παράνοια" που υπάρχει στα Σκόπια είναι δυνατόν να γκρεμίσει όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ένας πολ΄πιτης (σημαντικός) των Σκοπίων έχει εξαφανιστεί και όλες οι υποψίες (δικαίως) πέφτουν στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι που επιζητούσε να "κλείσει το στόμα" του ανθρώπου που κατακεραύνωνε τον "Σκοπιανό Μακεδονισμό", καταρρίπτοντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα των παπαγάλων (ιστορικών, αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων τσαρλατάνων) που επιστράτευσε το VMRO και ο κύριος Γκρούεφσκι προσωπικά.
Δεδομένο θεωρούν άπαντες οι Σκοπιανοί πως η εξαφάνιση του Βάσκο έχει πραγματοποιηθεί με εντολές που προήλθαν από "πολύ ψηλά", ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεσηκωθεί θύελλα φημών για ιδιωτικές επενδύσεις του Γκρούεφσκι στην Τσεχοσλοβακία!!! Πολιτικοί αντίπαλοι του Σκοπιανού πρωθυπουργού μιλάνε για "παραπλάνηση" και για απόπειρα ουσιαστικής απόκρυψης των "δράσεων" του Νίκολα Γκρούεφσκι μέσω τη εξαφάνισης του φιλέλληνα ακτιβιτή Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.
Γεγονός είναι πως ενώ η είδηση έχει αποσιωποιηθεί από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, σε δημοσιογραφικούς κύκλους στα Σκόπια γίνεται σαφέστατη αναφορά για "οριστική εξαφάνιση" και εκτέλεση του Βάσκο, την ίδια στιγμή που έλληνες ακτιβιστές αρνούνται να συμμετάσχουν σε μία πορεία πίεσης προς τον Γκρούεφσκι και απελευθέρωσης του Βάσκο! Τα παχιά λόγια κάποιων και η "επιλογή της παραλίας" φαίνεται να γίνονται ισχυρότερα από μία σοβαρή, σθεναρή και συνεχή προσπάθεια ανεύρεσης και απελευθέρωσης του Βάσκο.
Όταν δεν έχουμε τη διάθεση να υποστηρίξουμε τους φιλέλληνες, πώς είναι δυνατόν να ζητάμε να βρίσκουμε αλλοδαπούς φίλους που θα θέλουν να υποστηρίξουν τα δίκαιά μας ως λαού; Η ερώτηση απευθύνεται προς όλους μας που προτιμάμε τον παραλιακό φραπέ από την δυναμική κινητοποίηση και υποστήριξη του Βάσκο (που ίσως και να μη βρίσκεται πλέον στη ζωή, επειδή έχουμε επιλέξει να τον αφήσουμε στα χέρια του Γκρούεφσκι, ό,τι και αν σημαίνει αυτό)...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μα αν ρωτησαν τον προιστ. φυλακων του Τετοβου αν υπαρχει ατομο με επιθετο Γκλιγκοριεβιτς εκαναν βλακεια! Το κανονικο ονομα του Βασκο ειναι Βασιλιε Γκλιγκορωφ απ οτι ξερω απλα χρησιμοποιει το Γκλιγκοριεβιτς λογω της σερβικηςτου καταγωγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]