Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δόθηκαν βίζες σε Τούρκους στρατιωτικούς για είσοδο στην Ελλάδα, γνωρίζοντας πως δεν έρχονται για τουρισμό!!!

Καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ

Ελλήνων διπλωματών στην Τουρκία


Πρέσβης και Πρόξενος στα μαχαίρια!


Αυτό φυσικά μόνο ως κατάντια μπορεί να χαρακτηρισθεί (εάν αληθεύει έστω και το 10% αυτών που μας μετέφεραν)… Γιατί δεν είναι δυνατόν να καυγαδίζουν μεταξύ τους δύο ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι, που υπηρετούν σε σοβαρότατες διπλωματικές θέσεις μέσα στην Τουρκία και η μεταξύ τους διαφωνία, καβγάς ή οτιδήποτε άλλο να γνωστοποιείται ακόμη και στα τελευταία χαμαιτυπεία!
Ο ξεπεσμός της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής, με κύρια υπεύθυνη την κυρία Κούβελου – Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, έχει πιάσει άραγε πάτο; Πληροφορίες που καταφθάνουν, συνεχώς, μας αναφέρουν πως υπάρχει διάθεση όχι μόνο να πιάσουν πάτο οι προσωπικές επιλογές της κυρίας υπουργού, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σκάψουν ακόμη βαθύτερα το πηγάδι στο οποίο έχουν ρίξει την αξιοπρέπεια της Ελληνικής Διπλωματίας…
Αυτές τις ημέρες διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Αξία» και «Free Sunday», (κλικ στις εικόνες) γράφουνε για κόντρα του Προξένου στην Κωνσταντινούπολη Βασίλη Μπορνόβα και του Πρέσβη μας στην Άγκυρα Φώτη Ξυδά. Η κόντρα έχει να κάνει με την χορήγηση βίζας εκ μέρους του Βασίλη Μπορνόβα σε Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι μόνο για τουρισμό δεν έρχονται στην Ελλάδα. Ο Πρόξενος της Κωνσταντινούπολης όμως, σκίζει τα ιμάτια του καθώς διαμηνύει ότι οι παραπάνω πράξεις γίνονται έπειτα από πίεση που δέχεται από τον πρέσβη της Άγκυρας!
Η διαφωνία έφτασε στα αρμόδια γραφεία του Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά εκεί μαθαίνουμε ότι η υπουργός πήρε το μέρος του Φώτη Ξυδά! Καλά ποιον δουλεύουν;;; Από πότε η Ντόρα Μπακογιάννη και οι «σύμμαχοι» Αμερικάνοι αφήνουν «ξεκρέμαστο» τον προστατευόμενο τους Βασίλη Μπορνόβα;;;
Και αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, ο Βασίλης Μπορνόβας σαν καλός και γνήσιος πατριώτης γιατί δεν τα κατήγγειλε επίσημα και αυτά παραμένουν στα παραπολιτικά σχόλια των εφημερίδων;;;
Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, εάν αληθεύουν οι καταγγελίες για χορήγηση βίζας σε πρόσωπα – στρατιωτικούς για τα οποία υπάρχει η βεβαιότητα πως επιθυμούν την είσοδο στην Ελλάδα (ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο για τα Ελληνοτουρκικά) με σκοπούς κάθε άλλο παρά ταξιδιωτικούς, ίσως θα πρέπει να επέμβουν άλλες υπηρεσίες και να γίνουν από ανακλήσεις και ανακρίσεις έως και παραπομπές στην δικαιοσύνη… Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, για να το χειρίζονται άνθρωποι που λειτουργούν (κατά τα φαινόμενα) κάτω από το πρίσμα της ιδιοτέλειας και των προσωπικών συμφερόντων.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο οι καταγγελίες αυτές αληθεύουν, αλλά είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον συγκεκριμένο διπλωμάτη, ο οποίος αν και τελούσε υπό την προστασία της κυρίας Κούβελου – Μητσοτάκη – Μπακογιάννη (η οποία και τον προώθησε στην σημερινή του θέση), έχει εγκαταλειφθεί σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
Ο ίδιος άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά και πως σκοπεύει να βγάλει τη χώρα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται λόγω της συνεχιζόμενης παρουσίας του στο Προξενείο της Κωνσταντινούπολης;
Κωνσταντίνος

Σχετικά δημοσιεύματα:
Συνεργασία ΥΠΕΞ - Ντεντέ;
Ο διαμεσολαβητής της ΝΔ στη Θράκη…
Βασίλης Μπορνόβας: Ίσως να έχω πικράνει κάποιους
Κουβέντες καφενείου (2009-07-16)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ειναι απολυτως λογικο στην πολιτικη να υπαρχουν "πιεσεις".
    Αν καποιος αντεχει στις πιεσεις,καλως
    αν καποιος δεν αντεχει στις πιεσεις, οφειλει, σαν δειγμα ελαχιστου ανδρισμου και αυτοσεβασμου, να παραιτηθει για να μην υπονομευεται το μελλον της χωρας μας.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN SYMBAINOYN TETOIA ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΚΙΝΟ;ΠΗΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ,ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ. ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!
    ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΧΑΜΙΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]