Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με «πραγματικό» σενάριο η τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

Απόβαση σε νησί ο στόχος της άσκησης!

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση πραγματοποιείται σήμερα στα τουρκικά παράλια με τη συμμετοχή συνολικά 6.605 ανδρών από τα τρία Σώματα του Στρατού, Αεροπορία, Πεζικό και Ναυτικό.
Πρόκειται για την άσκηση «Efes 2009» που διεξάγεται στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, ανοιχτά του κόλπου της Σμύρνης και το σενάριό της παραπέμπει άμεσα σε μια πιθανή ελληνο-τουρκική πολεμική διένεξη.
Η υπόθεση του σεναρίου της άσκησης μπορεί να χαρακτηριστεί ως «προκλητική» προς την Ελλάδα, αφού αφορά σε δύο γειτονικές χώρες, τη χώρα «Ατσάλι» και τη χώρα «Σίδερο», οι οποίες δεν μπορούν να λύσουν τις διαφωνίες τους με ειρηνικό τρόπο, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση στα μεταξύ τους σύνορα.
Το φωτογραφικό υλικό δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως ο τουρκικός Στρατός πραγματοποιεί, βάσει σεναρίου, «απόβαση» σε νησί, πράξη που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μέρος του πραγματικού «σεναρίου» σε πολεμική σύρραξη με την Ελλάδα.
Ο τουρκικός Στρατός «οργανώνει» συντονισμένη επίθεση στα παράλια της «αντίπαλης» χώρας από ξηράς, θάλασσας και αέρος.
Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα αμφίβιας απόβασης, ενώ σύμφωνα με το σενάριο, οι ειδικές δυνάμεις που καταφθάνουν στα «εχθρικά» παράλια έχουν την υποστήριξη δυνάμεων της Αεροπορίας με πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-16 και F-4.
Επίσης, διεξάγεται ηλεκτρονικός πόλεμος κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα χημικά, βιολογικά και ραδιενεργά όπλα.
Ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποίησε στη συγκεκριμένη άσκηση και όπλα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το GBU-10, το οποίο με τη χρήση λέιζερ χτύπησε κινητούς στόχους και τεθωρακισμένα στην ξηρά.
Την ίδια στιγμή, η φρεγάτα «Barbaros» υποστήριξε την απόβαση στην εχθρική χώρα, χτυπώντας στόχους από απόσταση 10 χιλιομέτρων, ενώ βολές πυροβολικού πραγματοποιήθηκαν από ξηρά.
Η σημασία της συγκεκριμένης άσκησης για την ηγεσία του τουρκικού Στρατού διαφαίνεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινά πυρά.
Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, İlker Başbuğ, δήλωσε με νόημα ότι οι «φίλοι» της Τουρκίας που παρακολουθούν την άσκηση, αισθάνονται ευτυχείς και οι «εχθροί» της ανησυχούν, βλέποντας τη δύναμη πυρός του Στρατού και τις μεγάλες ικανότητες που επέδειξε στη διεξαγωγή νυχτερινής επιχείρησης.
Την άσκηση «Efes 2009» παρακολουθούν εκτός του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan, 35 στρατιωτικοί ακόλουθοι από 31 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στην Τουρκία.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι δικοί μας να τα βλέπουν αυτά.....
    Υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις .... αυτό που τραγουδούσαμε στην πρωινή μας γυμναστική ήταν ...

    Π#&*@n@ κόκα κόλα, εσύ τα κάνεις όλα γι'αυτό και η Ελλάδα πίνει πορτόκαλάδα... ΛΕ-ΜΟ-ΝΑ-ΔΑ...

    έτσι για να ανεβαίνει το ηθικό μας... τα άλλα μας τα είχαν απαγορεύσει γιατί θα προσβάλαμε τους εχθρούς μας... μέσα σε 12 "ολόκληρους" μήνες θητείας... ενώ θα έπρεπε να είναι 18...
    και με λόχο δύναμης 4 ατόμων....
    ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]