Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για διχαστική δήλωση


Κρίθηκε ένοχος επειδή παρομοίασε τον πρόεδρο μειονοτικού κόμματος με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς, το καλοκαίρι του 2016, στην Κομοτηνή.\

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στο ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια, πριν 5 χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων ενώ κρίθηκε ένοχος για «διέγερση σε διχόνοια» και άσκησε έφεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίδικη δήλωση έγινε στο συνέδριο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ) που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Τον Ιούλιο του 2016, στην Κομοτηνή, ο ψευδομουφτής παρομοίασε τον πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντεκτάς.

« Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντεκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντεκτάς της Θράκης!» ανέφερε ο κ. Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

Μετά τη δημοσίευση της δήλωσης, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στη δίκη τον εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μπάρκας και Αχμέτ Καρά.


 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]