Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν το παίζει προστάτης των μουσουλμάνων!


Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας ISRAEL HAYOM αναφέρεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς προσπαθεί, εδώ και έξι εβδομάδες, να γίνει κεντρικός παίχτης στον αγώνα γύρω από την Ιερουσαλήμ και το τέμενος του Ελ Άκτσα, με χιλιάδες υποστηρικτές της να προσπαθούν να κατακτήσουν το Όρος του Ναού.

Ο αρθρογράφος NADAV SERGEY σημειώνει σχετικά:

Μπορεί ο νέος Πρωθυπουργός Μπένετ να πέτυχε χθες στο πρώτο τεστ στη νέα του θέση, όμως, οι παράγοντες ασφαλείας της χώρας σίγουρα θα του καταστήσουν σαφές ότι η παρουσία της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ υφίσταται και ότι το θέμα δεν έχει ακόμη λήξει.

Τίτλος του κειμένου: «Ο αγώνας για την αποδυνάμωση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ διεξάγεται από την Άγκυρα και τη Γάζα ταυτόχρονα»
Υπότιτλος: «Ανεπίσημος συνασπισμός της Χαμάς και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δρα σχεδόν φανερά στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, υπό την αιγίδα του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν – Η ελευθερία μετακίνησης των Εβραίων σε όλα τα σημεία της Ιερουσαλήμ θα πρέπει να αποτελέσει κόκκινη γραμμή για τη νέα κυβέρνηση, η οποία δεν πρέπει να μετατραπεί σε αιχμάλωτο εχθρικών παραγόντων

Σημειώνεται ότι η παρουσία της Χαμάς καλύπτεται από της ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και από τις δύο φατρίες – τη βόρεια και τη νότια – του ισλαμικού κινήματος, υπό την αιγίδα της Τουρκίας του Ερντογάν που θεωρεί τον εαυτό του προστάτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε όλον τον κόσμο και ιδιαιτέρως στην Ιερουσαλήμ.

Εάν το Ισραήλ θέλει να επαναφέρει τη σχέση Χαμάς-Ιερουσαλήμ στις κανονικές της διαστάσεις και να την απομακρύνει από το παιχνίδι το Όρους του Ναού, θα πρέπει να εστιάσει στη νομική, αστυνομική και διοικητική δράση εναντίον της στην πόλη, στη Γαλιλαία, στο Τρίγωνο και στη Νεγκέβ [νότιο Ισραήλ].

Τώρα όμως αυτό έχει καταστεί ακόμα πιο περίπλοκο, καθώς τα μέλη του κόμματος RAAM, καλύπτουν έμμεσα και εν μέρει τις δραστηριότητες των ανθρώπων της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ.

Ιστοσελίδα ISRAEL HAYOM
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]