Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες απειλητικές "κορώνες" Ερντογάν



"Τα πλοία μας έτοιμα να πλεύσουν στην Κύπρο αν χρειαστεί"


Ποιες διερευνητικές, ποια προσπάθεια προσέγγισης με τη Δύση, ποιες απειλές για κυρώσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τη μία και μοναδική του προσπάθεια, να προσεγγίσει υποψήφιους ψηφοφόρους στην μάχη που επίκειται το 2023.

Αγνοώντας κάθε έκκληση και εντολή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται στους ψηφοφόρους του και στον τουρκικό λαό προβάλλοντας μία τουρκία αντάξια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, εμπνέοντας έτσι την άνοδο πιστών στο νέο δόγμα του ιδίου και του συν αυτώ στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Έτσι και χθες, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε νέους είπε: "Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς".

Όμως δεν έμεινε στα οπαδικά σχόλια που κάνουν λόγο για ζήλεια της Ελλάδας, πέρασε και στην Κύπρο η οποία... τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της: "στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία".






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]