Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Δεν χρειαζόμαστε άλλους για να μιλήσουμε με την Ελλάδα


"Είμαι έτοιμος να συζητήσω τις διαφωνίες"

Με τα συνήθη "βέλη" προς την Ελλάδα για υποτιθέμενες αδικίες προς την τουρκική πλευρά και ταυτόχρονα με μία ελπιδοφόρα ρητορική για το μέλλον των συνομιλιών με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραχώρησε συνέντευξή στο τουρκικό δίκτυο NTV.

Με αφορμή την άφιξη του Έλληνα ΥΠΕΞ σήμερα στην Άγκυρα και στον απόηχο της έκτακτης πρόσκλησης από πλευράς Ερντογάν για συνάντηση, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: "Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε τους μηχανισμούς που υπήρχαν με την Ελλάδα για 5 χρόνια. Δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε πολιτικές διαβουλεύσεις. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό λόγω της αρνητικής στάσης της Ελλάδας. Οι διερευνητικές συνομιλίες διακόπηκαν. Στη συνέχεια, οι σχέσεις μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο επιδεινώθηκε. Η ΕΕ και διάφορες χώρες συμμετείχαν στο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι με την Ελλάδα".

"Οι συνομιλίες μας με την Ελλάδα ξανάρχισαν πρόσφατα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ήρθε στην Τουρκία. Θα ερχόταν χτες, αλλά υπήρχαν συνομιλίες στο ΝΑΤΟ. Του ζήτησα να βρεθούμε σήμερα και δέχτηκε. Θα τον φιλοξενήσουμε σήμερα στην Άγκυρα. Σκοπεύουμε να συναντηθούμε μαζί του σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Ο διάλογος με την Ελλάδα και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου είναι πολύ σημαντικές και ικανοποιητικές. Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συναντηθούμε με την Ελλάδα. Υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα. Πρέπει να μιλήσουμε για αυτά ανοιχτά".

Μιλώντας για τις επαφές με την Αίγυπτο που ξεκίνησαν μετά από 8 χρόνια ο Τσαβούσογλου είπε: "Συγχαρήκαμε ο ένας στον άλλο για τον μήνα του Ραμαζανιού. Η αιγυπτιακή πλευρά προσκάλεσε μία αντιπροσωπεία από την Τουρκία, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Οι συνθήκες μεταξύ μας είναι ώριμες, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να συνεχιστούν. Η Αίγυπτος είναι μια σημαντική χώρα για τον ισλαμικό κόσμο, την Αφρική και την Παλαιστίνη για όλους. Η σταθερότητα και η ευημερία της Αιγύπτου είναι σημαντικές για όλους", είπε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]