Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν επιδιώκει άρση ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου


Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση μια νέα σύνοψη των διαδικασιών που επιδιώκουν την άρση της νομοθετικής ασυλίας των δέκα βουλευτών της αντιπολίτευσης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η Κοινή Επιτροπή Συντάγματος και Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου θα εξετάσει την περίληψη των διαδικασιών που εκπόνησαν οι εισαγγελείς.

Μεταξύ των βουλευτών του CHP που βρέθηκαν στο στόχαστρο, εκτός από τον Κιλιτσντάρογλου, είναι οι Ογούζ Κάαν Σαλιτζί, Μουχαρέμ Ερκέκ, Γιουνούς Εμρέ, Φετί Ατσικέλ, Φαΐκ Οζτράκ και Αχμέτ Τουντζάι Οζκάν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει επίσης να άρει την ασυλία δύο βουλευτών του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP): Αϊσέ Ατζάρ Μπασαράν και Κεμάλ Μπουλμπούλ.

Εάν το κοινοβούλιο ψηφίσει για να άρει την ασυλία από τους βουλευτές, θα δικαστούν από τουρκικά δικαστήρια.

Η περίληψη των διαδικασιών εναντίον των βουλευτών του CHP αφορά το φυλλάδιο του κόμματος με τίτλο "Το πολιτικό σκέλος της FETÖ σε 21 ερωτήσεις".

Οι τουρκικές αρχές αναφέρονται στο δίκτυο Γκιουλέν ως τρομοκρατική οργάνωση Φετουλαχιστών (FETÖ).

Ο Ισλαμιστής κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν με έδρα τις ΗΠΑ ήταν κάποτε σύμμαχος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), καθώς και οι δύο ξεκίνησαν ώς πολιτικά τέκνα του Νετζμετίν Ερμπακάν.

Το δίκτυο Γκιουλέν διέθετε σχολεία, τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία, έως ότου οι δύο άνδρες "τα έσπασαν" δημοσίως το 2013.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]