Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκπρόσωπος της Frontex επιβεβαίωσε τουρκικούς πυροβολισμούς στον Έβρο


Τρία περιστατικά πυροβολισμών από Τούρκους στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα

Τρία περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο κοντά στην περιοχή του Τυχερού καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μάρτυρες των επεισοδίων έγιναν μεικτές περίπολοι Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν στις αναφορές τους, την Παρασκευή, Τούρκοι στρατιώτες που αντελήφθησαν την παρουσία περιπόλου στην ελληνική πλευρά των συνόρων, έστρεψαν τα φώτα προς το μέρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FRONTEX έστειλε μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημερώνοντας για το περιστατικό. Και ζήτησε από τους συνοριοφύλακες να διασφαλίσουν πως φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να λάβουν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ώστε να το αντιμετωπίσουν.

Τα περιστατικά επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της FRONTEX Κρις Μπορόβσκι μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας ότι τα επεισόδια ήταν τρία και όχι δυο.

"Ήταν τρία περιστατικά, δυο την Παρασκευή και ένα την Κυριακή, στα δυο εμπλέκονταν άνθρωποι που φαίνεται πως ήταν κοντά σε ένα στρατιωτικό όχημα, στο άλλο, ήταν κοντά σε κάποια μορφής κτίριο. Οι συνοριοφύλακες πιστεύουν ότι είδαν ανθρώπους που φορούσαν στολές, αλλά είναι δύσκολο να πούμε κάτι παραπάνω από αυτό", είπε ο Μπορόβσκι ενώ προσέθεσε πως: "Αρκετά περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες είχαν καταγραφεί την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020, στον απόηχο της περσινής κρίσης στον Έβρο. Πρόκειται για 27 περιστατικά σε 11 μήνες".

Ύλβα Γιόχανσον: Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω πληροφορίες για πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ύλβα Γιόχανσον δήλωσε νωρίτερα: "Έλαβα επιστολή από τη FRONTEX σχετικά με αναφορές για πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά, κοντά στα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω τέτοιους είδους πληροφορίες και φυσικά πάντα ανησυχώ" σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος και προσέθεσε ότι "εάν έχεις αναφορές για πυροβολισμούς ακόμη κι αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πυροβολισμοί σε άνθρωπο, αλλά βεβαίως πάντα ανησυχώ όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Για το συγκεκριμένο περιστατικό εναπόκειται στη FRONTEX να το αναφέρει με τον τρόπο που πρέπει να αναφέρουν περιστατικά".






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]