Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παίζοντας με τα σπίρτα εντός πυριτιδαποθήκης


Κτηνώδης βία από αγέλη χούλιγκαν σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την αριστερά των μνημονίων και της συμφωνίας των Πρεσπών - οι οποίες υπογράφηκαν προς όφελος του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ - που προσπαθεί τώρα με κάθε ευκαιρία να ξεπλυθεί από τον ρόλο που έπαιξε σαν κατοχική κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια.

Αφορμή στάθηκε προχθεσινό περιστατικό αναίτιας αστυνομικής βίας, για την οποία ο αστυνομικός δίκαια έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και η κοινωνία περιμένει την τιμωρία του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι, για πρώτη φορά, λέσχες φιλάθλων καλούσαν από το διαδίκτυο τον κόσμο να συμμετέχει σε πολιτική συγκέντρωση.

Αλλά ούτε αυτό προβλημάτισε τους διοργανωτές.

Για τους πιο υποψιασμένους, τα κλιμακούμενα περιστατικά βίας που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, θυμίζουν την εκμετάλλευση των γεγονότων της δολοφονίας Γρηγορόπουλου το 2008 προς όφελος του ξένου παράγοντα (( με φόντο το βέτο στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια και την συμφωνία του Ρωσικού αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης)) που βλέπει κάθε ανώμαλη κατάσταση σαν ευκαιρία να εδραιώσει και να επεκτείνει την κυριαρχία του, διαθέτοντας πάντα χρυσές εφεδρείες, ακόμα πιο ενδοτικές από τις κάθε φορά υφιστάμενες.

Στην κορυφή της πολιτικής εκπροσώπησης, οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας καλλιεργούν, όχι τυχαία, ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, χωρίς να υπολογίζουν ότι βρίσκονται εντός μίας πυριτιδαποθήκης και παίζουν με τα σπίρτα. Γιατί αυτό είναι σήμερα η ελληνική κοινωνία μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και ένα χρόνο εγκλεισμού που συνεχίζεται.

Όπως φαίνεται έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι αυτός είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να ξανά συσπειρώσουν τους απογοητευμένους οπαδούς τους, ενώ η αγωνία τους επιτείνεται από το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, οπότε δεν θα αρκεί ούτε το 40% για να μπορεί κάποιο κόμμα να κυβερνήσει. Έτσι, η προσπάθεια επανασυσπείρωσης και η αλίευση οπαδών από όμορους χώρους φαίνεται μονόδρομος για τους δύο μονομάχους. Για να το καταφέρει αυτό, η Ν.Δ. πρέπει να πείσει τους οπαδούς των κ. Βελόπουλου, Τζίμερου και Καρατζαφέρη ότι είναι σκληρή δεξιά και μπορεί να επιβάλλει αστυνομικό κράτος , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ , για να καλύψει στοιχειωδώς την διαφορά που έχει με τη ΝΔ, είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί στην εκλογική βάση των Βαρουφάκη - Κωσταντοπούλου , αλλά και στο πολιτικό περιθώριο. Για τον λόγο αυτό , και στο όνομα του δικαιωματισμού περιθωριακών μειοψηφιών , προσεταιρίζεται απροκάλυπτα τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες .

Σε ακόμα δυσκολότερη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ, που έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του στο πολιτικό σκηνικό, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα μέρος τον λίγων οπαδών του να κοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα άλλο προς την ΝΔ . Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια οπαδών του Ανδρέα Παπανδρέου (και όχι μόνο) να συγκροτηθεί δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα, βασισμένο στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη του 1974, μιας και οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν εκπροσωπούνται από τους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς.

Ειδικά σε μία εποχή έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, κατά την οποία η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα

εν μέσω τεράστιων αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων σε Αιγαίο και Κύπρο, με την οικονομία και την υγεία στην εντατική, τα μόνα που δεν χρειαζόμαστε είναι ο Κουφοντίνας, το πανεπιστημιακό άσυλο (( της ανομίας )), και η αστυνομική βία σε βάρος του ταλαίπωρου λαού μας.

Πέτρος Κονταρίνης 






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]