Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φιλελληνική "ρελάνς" του Γκιουλέν στον Ερντογάν


Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν λόγο να είναι απέναντι

Ηχηρό μήνυμα για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας έστειλε ο αυτοεξόριστος Τούρκος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, πάλαι ποτέ σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν και νυν άσπονδος εχθρός του, δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ότι οι δύο χώρες δεν έχουν λόγους να βρίσκονται η μία απέναντι στην άλλη.

Από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, o Γκιουλέν, τόνισε ότι Ελλάδα είναι πολύ σημαντική και ότι Τουρκία και Ελλάδα θεωρούνταν για μία περίοδο "αδέλφια".


"Η Ελλάδα για μας είναι πολύ σημαντική. Τα δύο έθνη για μία περίοδο θεωρούνταν αδέλφια. Κάποιοι λοιπόν, ακολουθώντας λάθος τακτικές και στρατηγικές μάς χώρισαν από φίλους, από συνοδοιπόρους. Ίσως μία μέρα αυτοί οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν πάλι όλοι μαζί. Αν όμως αυτή η σύμπραξη μπορέσει να γίνει έστω και με τέτοιο τρόπο, πρέπει να αντιμετωπιστεί με εκτίμηση", τόνισε ο επικεφαλής του δικτύου Χιζμέτ ("Υπηρεσία"), που από το 1999 ζει αυτοεξόριστος σε αμερικανικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιουλέν είχε βρεθεί στο στόχαστρο τόσο των κοσμικών κεμαλιστών της Τουρκίας, πριν το 2002, ως εχθρός του κοσμικού κράτους, αλλά και του Ερντογάν, με τον οποίο συμπορευόταν μέχρι το 2012-2013, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να τον κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα το 2016. 

 





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]