Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα αφήνει την Τουρκία να κάνει «παιχνίδι»


Ελεύθερο πεδίο στην Άγκυρα να παίξει τα πονηρά παιχνίδια της αφήνει η Ελλάδα, παραδεχόμενη επί της ουσίας ότι δεν θα κάνει τίποτε εάν η Τουρκία αποφασίσει να στείλει στην Αθήνα για τις διερευνητικές επαφές, τον σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «δημοκρατίας», κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι η σύνθεση της τουρκικής πλευράς είναι αποκλειστικό θέμα της Τουρκίας και ότι η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπίας θα είναι η ίδια που συμμετείχε και στον 61ο γύρο στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε κάθε περίπτωση, όταν υπάρξει η σύνθεση της τουρκικής αντιπροσωπίας, θα κοινοποιηθεί στην ελληνική πλευρά διά της διπλωματικής οδού», συμπλήρωσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιχείρησε ταυτόχρονα να υποβαθμίσει τη σημασία της επανέναρξης του πολιτικού διαλόγου που σηματοδοτεί η συνάντηση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη στις 17 Μαρτίου για «πολιτικές διαβουλεύσεις».

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια. «Μόνο πέρυσι υπήρξε τέτοια συνάντηση μόνο για μία φορά» είπε, χωρίς όμως να αναφερθεί στους λόγους που δεν πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα, την οποία φαίνεται να ξεχνά πολύ εύκολα η χώρα μας.

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συνέχισε να αναπαράγει τα περί «διαλόγου» με την Τουρκία λέγοντας ότι «η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να παραμείνει στο τραπέζι του διαλόγου και να απέχει από προκλητικές ενέργειες, οι οποίες διαταράσσουν την ευρύτερη ασφάλεια της περιοχής».

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετούν τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ως μέγιστη προκλητική ενέργεια και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόσο ξεκάθαρα τοποθετείται επ’ αυτού και στο ανώτατο επίπεδο».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]