Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητεί ο Τραμπ


Για νίκη στις αμερικανικές εκλογές -σε πιο κατηγορηματικό τόνο ο Ντόναλντ Τραμπ, πιο συγκρατημένα ο Τζο Μπάιντεν– μίλησαν και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, στα πρώτα τους μηνύματα μετά το κλείσιμο της κάλπης. Ωστόσο, ο Τραμπ προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επιστολικές ψήφους, κάνοντας λόγο για απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού.

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα των εκλογών και ανέφερε ότι είναι νικητής, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί του «ξέρουν πως δεν μπορούν να νικήσουν».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή και ξαφνικά αναβλήθηκαν οι εορτασμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι σε πολιτείες κλειδιά επικράτησε με διαφορά. «Ειλικρινά, κερδίσαμε», συνέχισε.

Υποστήριξε δε πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Προσπαθούν να κλέψουν»

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» και στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Ποτέ δεν θα τους αφήσουμε. Οι ψήφοι δεν μπορούν να καταμετρηθούν αφού έχουν κλείσει οι κάλπες».

To Twitter έβαλε επισήμανση στην ανάρτηση Τραμπ περί προσπάθειας κλοπής στις εκλογές. «Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία» ανέφερε η πλατφόρμα στην επισήμανσή της για το μήνυμα του κ. Τραμπ.

Τζο Μπάιντεν: Είμαστε σε τροχιά νίκης

Από την πλευρά του, μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «είμαστε σε τροχιά νίκης», τονίζοντας πως θα πάρει χρόνο, αλλά στο τέλος η εκστρατεία του θα κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες.

«Νιώθουμε καλά για τη θέση μας, πιστεύουμε ότι θα πάρουμε την Αριζόνα, τη Μινεσότα και την Τζόρτζια. Νιώθουμε καλά για το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν και, αν και θα πάρει πολύ χρόνο, θα κερδίσουμε την Πενσιλβάνια. Τα αποτελέσματα θα πάρουν λίγο παραπάνω χρόνο» πρόσθεσε.

«Η απόφαση για το ποιος έχει κερδίσει δεν είναι του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε δική μου, αλλά του αμερικανικού λαού. Συνεχίστε να πιστεύετε, θα νικήσουμε τις εκλογές» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν επαφίεται ούτε σε εμένα, ούτε στον Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξει τον νικητή αυτών των εκλογών. Επαφίεται στους ψηφοφόρους», τόνισε επίσης ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Πέντε πολιτείες – «κλειδιά»

Σύμφωνα με το CNN, πέντε πολιτείες θεωρούνται σε αυτό το στάδιο κρίσιμες για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος: Αριζόνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν.

Όπως έχουν τα πράγματα, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να αργήσει αρκετά καθώς πρέπει να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]