Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Πρόστιμο 1,2 εκ. δολάρια σε κολοσσούς του Internet



Αν δεν συμμορφωθούν θα γίνουν 90% λιγότερο προσβάσιμες οι πλατφόρμες των social media στο σουλτανάτο

Η Τουρκία επέβαλε πρόστιμο σε πέντε κολοσσούς των social media επειδή δεν διόρισαν έναν τοπικό εκπρόσωπο στη χώρα, όπως απαιτούν οι νέοι νόμοι που πέρασε ο Ταγίπ Ερντογάν. Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως οι νέοι αυτοί νόμοι, είναι μια προσπάθεια καταστολής των διαφωνούντων.

Facebook, YouTube, Twitter, Instagram και TikTok δέχθηκαν πρόστιμα 10 εκατομμυρίων λιρών (1,2 εκατομμύρια δολάρια) για μη συμμόρφωση, σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο. Οι εταιρείες έχουν ενημερωθεί, ανέφερε ο αξιωματούχος και μπορεί να αντιμετωπίσουν μελλοντικές κυρώσεις εάν δεν τηρήσουν τους κανονισμούς.

Μόνο η ρωσική έκδοση του Facebook, VKontakte, όρισε τοπικό εκπρόσωπο έως την προθεσμία της 2ης Νοεμβρίου, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η επιμονή να ορίσουν οι εταιρείες έναν τοπικό αντιπρόσωπο δίνει στους αξιωματούχους μεγαλύτερη δύναμη στο περιεχόμενο των πλατφορμών, σύμφωνα με το Freedom House, μια ΜΚΟ που εδρεύει στις ΗΠΑ και επικεντρώνεται στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο «νέος νόμος εξαναγκάζει τις πλατφόρμες social media να συμμορφωθούν με τη λογοκρισία και την επιτήρηση, ουσιαστικά εξαφανίζοντας τα κανάλια της ελεύθερης έκφρασης», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους ενισχυμένους κανονισμούς, οι εταιρείες social media πρέπει επίσης να ανταποκριθούν εντός 48 ωρών σε αιτήματα για κατάργηση περιεχομένου, μια ευρεία δύναμη που επιτρέπει στις αρχές να αποκλείουν την πρόσβαση σε οτιδήποτε θεωρούν παράνομο.

Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται κινδυνεύουν επίσης να μειώσουν το εύρος ζώνης του Διαδικτύου έως και 90%, καθιστώντας τις πλατφόρμες πρακτικά πολύ αργές στη χρήση…





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]