Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τραμπ αμφισβητεί για δεύτερη φορά το εκλογικό αποτέλεσμα




«Πολύ περίεργη» χαρακτηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ τη στροφή του εκλογικού αποτελέσματος σε βάρος του, αμφισβητώντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Τραμπ είχε σημαντική διαφορά αρχικά στο λεγόμενο "μπλε τείχος" των εξαιρετικά κρίσιμων πολιτειών της Πενσυλβάνια, του Ουισκόνσιν και του Μίσιγκαν, όμως ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος.

Όπως έγραψε στο Twitter o Nτ. Τραμπ: «Χθες το βράδυ είχα σταθερά το προβάδισμα σε κρίσιμες πολιτείες, οι οποίες σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ελέγχονται από Δημοκρατικούς. Στη συνέχεια, άρχισαν να χάνονται μια προς μια, μαγικά καθώς μετρήθηκαν τα εκπληκτικά ψηφοδέλτια. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, και οι "δημοσκόποι" έκαναν μεγάλο και ιστορικό λάθος».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε και με δεύτερο tweet γράφοντας: «Πώς γίνεται κάθε φορά που προσμετράνε τις επιστολικές ψήφους από τα σκουπίδια να είναι τόσο απογοητευτικοί στα ποσοστά τους και στην καταστροφική τους δύναμη;».

Απαντώντας στον Τραμπ και τους ισχυρισμούς του για διακοπή της καταμέτρησης, ο Τζο Μπάιντεν με tweet απάντησε:

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Συντονιστείτε καθώς ο υπεύθυνος της καμπάνιας μου Jen O'Malley Dillon και ο σύμβουλός μου Bob Bauer παρέχουν ενημέρωση για τα δεδομένα των εκλογών».

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προανήγγειλε ο Τραμπ

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε λόγο περί «μιας θλιβερής ομάδας ανθρώπων» που επιχείρησαν να «ακυρώσουν τα εκατομμύρια ανθρώπων που μας ψήφισαν» καθώς και για «απάτη εις βάρος του αμερικανικού λαού».

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να δηλώσει απόψε νικητής των εκλογών, ακόμα και αν από την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων τις επόμενες ημέρες προκύψει νίκη Μπάιντεν, και να διακηρύξει ότι επιχειρείται νοθεία.

Συγκεκριμένα, ο Ντ. Τραμπ δήλωσε πως «ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή. Κερδίζαμε τα πάντα. Και ξαφνικά.... αναβλήθηκε», για να κλιμακώσει λέγοντας ότι «πρόκειται για απάτη σε βάρος του αμερικανικού κοινού. Αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας», τόνισε.

«Νικήσαμε πολιτείες που δεν περιμέναμε και με μεγάλη διαφορά, κερδίσαμε προφανώς την Τζόρτζια, όπως και την Βόρεια Καρολίνα», είπε προσθέτοντας ότι «αν δείτε επίσης έχουμε "πολύ ζωή ακόμα" στην Αριζόνα, αν κοιτάξετε θα δείτε ότι μπορούμε να τους πιάσουμε, αλλά δεν χρειαζόμαστε καν την πολιτεία αυτή».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε την Πενσυλβάνια με πολύ μεγάλη διαφορά, σχεδόν 600 χιλιάδες ψήφους που βάσει του ποσοστού καταμέτρησης δεν μπορούν μας πιάσουν. Επίσης κερδίζουμε το το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν με μεγάλα ποσοστά», πρόσθεσε ο Ντ. Τραμπ..

«Ουσιαστικά αν λάβεις υπόψη αυτές τις πολιτείες, κερδίσαμε τόσες πολιτείες και ξαφνικά.... Δεν το είχα προβλέψει; δεν το είχα πει;», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ και αξίζει σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό το δίκτυο CBS χαμήλωσε τον ήχο από την ομιλία Τραμπ, με τους παρουσιαστές να σχολιάζουν ότι ακούγονται αβάσιμες τοποθετήσεις.

Συνεχίζοντας πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ είπε «πιστεύω ότι τις έχουμε κερδίσει αυτές τις εκλογές. Θέλουμε το νόμο να εφαρμόζεται για αυτό θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Θέλουμε να σταματήσουμε κάθε ψηφοφορίας», ξεκαθάρισε.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε εκφράσει και νωρίτερα τη θέση του περί νοθείας των εκλογών, με ανάρτηση που έκανε την ώρα των δηλώσεων του αντιπάλου του Τζ. Μπάιντεν, ο οποίος προειδοποιούσε ότι η καταμέτρηση θα είναι χρονοβόρα. Σημειώνεται ότι το twitter έβαλε σήμανση περιεχομένου στην ανάρτησή του Τραμπ.

«Είμαστε πάνω ΠΟΛΥ αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν είναι δυνατή η ψήφος μετά το κλείσιμο των καλπών!», είχε γράψει ο Ντόναλντ Τραμπ, με την πλατφόρμα να επισημαίνει για την ανάρτηση ότι «ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία».

Επιτελείο Τζ. Μπάιντεν: «Σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» οι δηλώσεις Τραμπ

Το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Σημειώνεται πως το 2000 ο Τζορτς Μπους στην εκλογική αναμέτρηση με τον Αλ Γκορ αναδείχθηκε νικητής με διαφορά μόλις 537 ψήφων, μετά την παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]