Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

10 πράγματα που δεν γνώριζες για τον Donald Trump



Βρισκόμαστε λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Προεδρικές Εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μάχη είναι αμφίρροπη, οι επιστολικές ψήφοι φαίνεται ότι θα δώσουν τελικά την πρωτιά ενώ το διχαστικό κλίμα έχει πιάσει κόκκινο: Πριν λίγο, ο Donald Trump, νυν Πλανητάρχης, δήλωσε ότι οι αντίπαλοί (οι οποίοι δεν βρίσκονται στην εξουσία) προσπαθούν να τον "κλέψουν". Εκείνος δεν είναι διατεθειμένος να χάσει και σκοπεύει –όπως όλα δείχνουν- να σύρει την εκλογική αναμέτρηση μέχρι τα δικαστήρια αν δεν τον ικανοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που, όχι άδικα, θεωρείται η πιο παράξενη περίπτωση Προέδρου που πέρασε ποτέ από την αμερικανική πολιτική ζωή; Το προφίλ του είναι λίγο πολύ πια γνωστό. Ακολουθούν μερικά info που ίσως δε γνώριζες για αυτόν.
Infobombing

1. Το 2012 προσέλαβε έναν σωσία του τότε Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama μόνο και μόνο για να του πει: "Απολύεσαι". Το βίντεο δεν μεταδόθηκε ποτέ.

2. Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1946 στο προάστιο Queens (σ.σ.: Βασίλισσα) της Νέας Υόρκης. Αν ήταν στο χέρι του θα γεννιόταν σε κάποια περιοχή που ονομάζεται Kings.

3. Ο πατέρας του ήταν ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας με το όνομα Fred Trump, που είχε διαδεχτεί τη γιαγιά του Donald, Elizabeth Christ Trump, η οποία ήταν μία γυναίκα γερμανικής καταγωγής που ανέλαβε τις οικογενειακές επιχειρήσεις από τον σύζυγό της Frederick Trump, τον πατριάρχη της οικογενείας. Ο τελευταίος είχε μεταναστεύσει στις Η.Π.Α από τη Γερμανία σε ηλικία 16 ετών και έκανε περιουσία διαχειριζόμενος ένα εστιατόριο και έναν οίκο ανοχής. Ο Frederick και η Elizabeth γνωρίστηκαν στην Γερμανία. O Donald, όχι, δεν είναι αυτοδημιούργητος.

4. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως τα: Home Alone 2: Lost in New York, Zoolander, Wall Street: Money Never Sleeps, The Prince of Bel-Air, The Simpsons, Top Gear, Wrestlemania… και σε τρία ντοκιμαντέρ παραγωγής Playboy όπου ευτυχώς δεν πρωταγωνιστούσε.

5. Πήρε το βραβείο Χειρότερου Εμφανιζόμενου Ηθοποιού το 1990 για τον ρόλο του στο Ghosts can't… do it και επανέλαβε τον θρίαμβό του το 2019 για τις εμφανίσεις του στα ντοκιμαντέρ Death of a Nation και Farenheit 11/9.

6. Μέχρι το 2015 είχε στα χέρια του τα δικαιώματα των διαγωνισμών ομορφιάς Miss Universe, Miss USA και Miss Teen USA. Τότε, όμως, αναγκάστηκε να τα παραχωρήσει εξαιτίας ρατσιστικών σχολίων που έκανε αλλά και τη συνήθειά του να μπαίνει στα καμαρίνια την ώρα που τα κορίτσια άλλαζαν ρούχα. Ένας πραγματικός τζέντλεμαν, όχι αστεία.

7. Το 2007 απέκτησε το δικό του "αστέρι" στο Walk of Fame του Χόλυγουντ καθώς η πρωτόγνωρη επιτυχία του The Apprentice, ενός reality show όπου διαγωνιζόμενοι entrepreneurs μάθαιναν τα επιχειρηματικά κόλπα και διαγωνίζονταν για 250 χιλ. δολάρια, οφειλόταν σε δικιά του εταιρεία παραγωγής.

8. Το Trump World Tower στο Μανχάταν ήταν κάποτε το πιο ψηλό κτίριο κατοικιών του πλανήτη. Το σπίτι του Donald Trump βρίσκεται στο ρετιρέ ενώ ένας από τους γείτονές του είναι και ο Cristiano Ronaldo που αγόρασε ένα διαμέρισμα εκεί το 2015.

9. Το 1998, το περιοδικό Spy αποφάσισε να στείλει επιταγές των 13 σεντς σε δεκάδες εκατομμυριούχους ανά τον κόσμο. Οι μόνοι δύο που τις εξαργύρωσαν ήταν ένας έμπορος όπλων και ο Donald Trump. Το δίδαγμα της ιστορίας; Δε γίνεσαι δισεκατομμυριούχος αν δεν εκμεταλλευθείς και την παραμικρή ευκαιρία.

10. Το 2016 έγινε ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών: Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που ανέβηκε στο αξίωμα (70 ετών), ο τρίτος πιο ψηλός (191 εκατοστά) και ο μοναδικός με πορτοκαλί απόχρωση δέρματος.

Esquire ES



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]