Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διακόπουλος για Oruc Reis: «Να είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική απάντηση»



Αν η ΕΕ εξακολουθήσει την ίδια στάση απέναντι στην Τουρκία, να είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική απάντηση

Με πιο πατριωτικές θέσεις από τους υπολοίπους εμφανίζεται τελικά ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια, ότι δηλαδή το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με άρθρο του στην «Καθημερινή» επανέρχεται και καλεί σε ετοιμότητα στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία, αν η Ε.Ε. εξακολουθήσει να τηρεί την ίδια στάση έναντι της Άγκυρας.

Σε αντίθεση με άλλους… φωστήρες του Μεγάρου Μαξίμου που δείχνουν έτοιμοι να προσφέρουν γη και ύδωρ στους Τούρκους με την τακτική που ακολουθούν, ο κ. Διακόπουλος τονίζει την ανάγκη «να αναζητήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διεθνή στήριξη και να χρησιμοποιήσουμε την έξυπνη ισχύ που είναι ο συνδυασμός διπλωματικών κινήσεων, δημόσιας διπλωματίας και στρατιωτικής ισχύος. Αν το Oruc Reis συνεχίσει την πρόκληση, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις και αν η Ε.Ε. δεν στηρίξει, να είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική απάντηση. Θα πρέπει να θέσουμε σαφώς και δημοσίως τις κόκκινες γραμμές μας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια η τουρκική πολιτική λειτουργεί με το δόγμα και στο πεδίο των επιχειρήσεων και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη λογική του μετασχηματισμού των όποιων επιτυχιών της σκληρής ισχύος σε διαπραγματευτική ισχύ στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Αυτό προσπάθησε να εφαρμόσει με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία στη Συρία και στη Λιβύη, αυτό προσπαθεί να κάνει και στην ανατολική Μεσόγειο έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ο Ερντογάν, σημειώνει ο ναύαρχος, «αυτή τη στιγμή προκαλεί την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη λέγοντας ‘Αν καταρρεύσω εγώ, θα σας πάρω μαζί μου. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα πρέπει να κάνει λεπτούς χειρισμούς και ψύχραιμη διαχείριση. Ιδανικά θα θέλαμε να κερδίσουμε χρόνο, αλλά αν δεν ανακοπεί τώρα η τουρκική προκλητικότητα, η επόμενη NAVTEX θα είναι δυτικά του 28ου μεσημβρινού».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]