Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν βρήκε τη λύση για την επιδημία κορωναϊού!



Παίρνει μέτρα κατά των επικριτών γιατρών! 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέτρεψε το κοινοβούλιο της Τουρκίας την Τετάρτη να νομοθετήσει για τον περιορισμό της επιρροής των ιατρικών ενώσεων και άλλων ιδρυμάτων που έχουν επικρίνει την ανταπόκριση της κυβέρνησής του στην πανδημία κορονοϊού.

Η κίνησή του εναντίον της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης (TTB) ήρθε μετά από μήνες προειδοποιήσεων από την Ένωση ότι επίσημα στοιχεία υποτιμούν την πραγματική κλίμακα της πανδημίας, ειδικά την απόφαση της Άγκυρας να αναφέρει μόνο κρούσματα που εκδήλωσαν συμπτώματα COVID-19.

Η TTB ζήτησε περισσότερη διαφάνεια και συντονισμό από την κυβέρνηση, καθώς και πιο επιθετικά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας και την προστασία των ιατρών.

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την πρακτική της και σε απάντησή της, μέσω του υπουργού Υγείας είπε ότι το κοινό βλέπει τα βασικά στοιχεία.

Σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ερντογάν είπε ότι η TTB και άλλες επαγγελματικές ενώσεις "ενεργούν σαφώς με τρόπο που είναι αντίθετος με το Σύνταγμα" και το θέμα "έχει φτάσει στο μη περαιτέρω".

Με απροκάλυπτη σημαία του το "διαίρει και βασίλευε", πρότεινε μια κανονιστική αλλαγή παρόμοια με εκείνη του Ιουλίου, η οποία επέτρεψε τη δημιουργία πολλαπλών δικηγορικών συλλόγων σε μια πόλη. Οι δικηγόροι επέκριναν την κίνηση ως ένα πρώτο βήμα για τη διάβρωση της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η κανονιστική αλλαγή θα επιτρέψει την καλύτερη εκπροσώπηση των ιατρών, αντίθετα από την ύπαρξη μόνο της TTB και θα πρέπει να θεσπιστεί γρήγορα ως κορυφαία προτεραιότητα για το κοινοβούλιο.

Περιττό να τονιστεί ότι η κίνηση του Ερντογάν, έρχεται αφότου προ μηνός, ο ηγέτης των Γκρίζω Λύκων, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) και κυβερνητικός σύντροφος του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μαπχτσελί, κατηγόρησε την TTB για προδοσία και ζήτησε να κλείσει.

Ομάδες δικαιωμάτων και οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν επικρίνει τις κινήσεις αυτές, λέγοντας ότι αυξάνουν τον αυταρχισμό και τις απειλές κατά του κράτους δικαίου υπό τον Ερντογάν, ειδικά μετά από μια απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 που προκάλεσε σαρωτικές καταστολές στους αντιφρονούντες σε δημόσιες υπηρεσίες, στον στρατό και αλλού.

Οι τουρκικές αρχές απέρριψαν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι τα μέτρα ήταν απαραίτητα για την εθνική ασφάλεια.

Πέτρος Κράνιας
Capital




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]