Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν θέλει με θερμό επεισόδιο να μας ωθήσει σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης



«Ο Ερντογάν είναι πoλύ στριμωγμένος και όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, τότε παίζει στα ακραία όρια»εκτιμά ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑϊ, ανέφερε: «Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από εκείνη του περασμένου Αυγούστου. Ο Ερντογάν έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών, προσπαθεί να αλλάξει τη θεματολογία (αποστρατικοποίηση, εναέριοι χώροι, αμφισβήτηση κυριαρχίας σε κάποια νησιά του Αιγαίου).

«Το γεγονός ότι εξέδωσε NAVTEX για δέκα ήμερες, δείχνει ότι θέλει να μετρήσει τις διεθνείς αντιδράσεις γι’ αυτό δεν εξέδωσε NAVTEX 30 ημερών» εξήγησε.

«Η Τουρκία πιστεύει ότι μέσω θερμού επεισοδίου εντοπισμένου στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορέσει να μας ωθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οπού όλοι θα μας λένε ‘’βρείτε τα βρε παιδιά, γιατί μαλώνετε’’; Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η βασική του βούληση» ανέφερε.

«Ο Ερντογάν εξετάζει τις διεθνείς αντιδράσεις. Αν είχε διασφαλίσει ότι δε θα κατηγορηθεί εκείνος ότι κάνει το πρώτο βήμα θα είχε γίνει ήδη θερμό επεισόδιο» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, «βασικό μας χαρτί είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων… Από την ώρα που δεν έχουμε αυξήσει τα χωρικά μας ύδατα, και όσοι μιλούσαμε λοιδορούμασταν, το να ερχόμαστε σήμερα και να λέμε ότι άμα έρθει το Ορούτς Ρέις μεταξύ 6 και 12 μιλίων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα, έπρεπε να το είχαμε σκεφθεί πολλά χρόνια πριν». Casus belli ήταν για την Τουρκία και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Η διπλωματία τα ξεπερνάει αυτά» υπογράμμισε για την τουρκική απειλή πολέμου σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων.

«Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και σθεναροί παντού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στα 15 μίλια από τις ακτές δεν έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα;» διερωτήθηκε.

«Η Τουρκία επιλέγει στρατιωτικοποίηση. Εμείς επιλεγούμε τη διπλωματία. Δε σημαίνει ότι βγάζουμε τη στρατικοποίηση απέξω γιατί υπάρχουν σημεία που δεν μπορούν να ξεπεραστούν» τόνισε ο Άγγελος Συρίγος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]