Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Οι ΗΠΑ αντιφάσκουν




Στη δήλωση της εκπροσώπου του State Department, η οποία κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις, απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στη δήλωσή του, ο Hami Aksoy αναφέρει τα εξής:

"Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δηλώσει ότι ο χάρτης της Σεβίλλης, που αντιπροσωπεύει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς περί θαλάσσιας δικαιοδοσίας του ελληνοκυπριακού δίδυμου, δεν έχει καμία νομική σημασία. Αποτελεί, επομένως, σοβαρή αντίφαση για τις ΗΠΑ να επικρίνουν τις σεισμικές έρευνες του Ορούτς Ρέις, που πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αυτή η ασυνέπεια παρατηρείται επίσης στις δηλώσεις ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ.

Η πλευρά που αυξάνει τις εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση και η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, τα βήματα κλιμάκωσης της Ελλάδας από τις 12 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο".



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]