Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ετοιμάζει και το γεωτρύπανο “Κανουνί”



Πλώρη για το λιμάνι Χαϊντάρπασα στην Κωνσταντινούπολη για τελικές τεχνικές εργασίες πριν ξεκινήσει γεωτρήσεις στέλνει η Τουρκία το τρίτο της γεωτρύπανο, το «Κανουνί».

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο (Πέτρος Θεοχαρίδης) το «Κανουνί» αναχώρησε από λιμάνι της Σελεύκειας όπου βρισκόταν τους τελευταίους μήνες τα μεσάνυκτα με προορισμό το λιμάνι όπου υπάρχουν υποδομές για να γίνει εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού αλλά και για τα «πανηγύρια» πριν την αποστολή του για γεωτρήσεις.

Το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το Yavuz, βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Σελεύκειας.

Την ίδια ώρα, από χθες, το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» ξεκίνησε παράνομες σεισμογραφικές έρευνες στα βορειότερα τμήματα των τεμαχίων 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι επικεντρώνεται σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο τελευταίων παράνομων γεωτρήσεων που πραγματοποίησε το Yavuz, όπου υπήρχαν ενδείξεις για κοίτασμα, χωρίς όμως οι γεωτρήσεις να δώσουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζονται και οι παράνομες δραστηριότητες του «Oruc Reis» δυτικά της Κύπρου, μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου.

Στο μεταξύ, η Τουρκία, συνεχίζοντας τις προκλήσεις στην περιοχή, εξέδωσε νέα παράνομη Navtex, αντιγράφοντας αντίστοιχη Κυπριακή, για τις εργασίες του Γαλλικού ειδικού πλοίου «ILE D’OUESSANT», το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες εκτελεί εργασίες σε υποθαλάσσιο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο σε περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Τουρκία εξέδωσε την παράτυπη Navtex περίπου 10 ώρες μετά την σχετική Navtex που εξέδωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι το ίδιο το Γαλλικό πλοίο, δηλώνει μέσω της εκπομπής των χαρακτηριστικών του, ότι βρίσκεται σε Κυπριακή περιοχή (Cyprus Operation Area).



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]