Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστρία: “Κυρώσεις τώρα στην Τουρκία”!



Η Αυστρία το ζητά “με πλήρη σαφήνεια”

Με επιβολή κυρώσεων προειδοποιεί με κάθε σαφήνεια την Τουρκία, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος σε αποψινές δηλώσεις του καταδικάζει τόσο την εκ νέου αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους „Oruc Reis” στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και το άνοιγμα από την Τουρκία της παραλίας στα Βαρώσια της Κύπρου.

Με “πλήρη σαφήνεια”, όπως ο ίδιος σημειώνει, ο Αυστριακός καγκελάριος καταδικάζει την ανανεωμένη αποστολή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου “Oruc Reis” στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ότι “εάν συνεχίσει να παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο, θα υπάρξουν κυρώσεις”.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο, η αποστολή του ερευνητικού σκάφους δείχνει “για μία ακόμη φορά, ότι η Τουρκία υπό τον πρόεδρο Ερντογάν αντιδρά μόνον σε πίεση από την πλευρά της ΕΕ και αξιολογεί οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά ως δείγμα αδυναμίας”.

“Επίσης και το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια στην Κύπρο αποτελεί σαφή παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με μεσολάβηση του ΟΗΕ, προκαλεί μόνον περαιτέρω δυσπιστία και υπονομεύει τις προσπάθειες για μία ειρηνική λύση για την Κύπρο”, επισημαίνει ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Για μία ακόμη φορά, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας ζητά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία και τονίζει ότι “η Τουρκία απομακρύνεται εδώ και χρόνια ολοένα και περισσότερο από τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως σαφώς διαπιστώνει και η πρόσφατη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε καταγγείλει ως “απολύτως ανεπίτρεπτα” την χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και την παραβίαση, από μέρους της, του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος καλούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, “να αποκτήσει επιτέλους το θάρρος να αντισταθεί στον Ερντογάν και να μην επιτρέψει στο εξής ούτε την εκμετάλλευση των προσφύγων ως όπλο, ούτε τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, από τον Τούρκο πρόεδρο”.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιούσε ότι, “εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει, και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο”.

Στις συνεντεύξεις του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε επισημάνει ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη μία ενιαία στάση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, και είχε ζητήσει περισσότερη ενότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά : “θα ήθελα μία ενωμένη ΕΕ που θα ενεργήσει αποφασιστικά, και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό”.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]