Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιγαίο ώρα μηδέν: Αρκετά με τον τρελό Σουλτάνο



Το δάχτυλο στη σκανδάλη και όλα... ανοιχτά!

«Μπαρούτι μυρίζει» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με το θερμόμετρο ανάμεσα στις δύο χώρες να είναι για μια ακόμη φορά στα ύψη.

Στρατιωτικές πηγές χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως κρίσιμη την κατάσταση, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις κινήσεις της Άγκυρας τις επόμενες ώρες αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που παρακολουθούν κάθε στιγμή τις κινήσεις του Oruc Reis και των συνοδευτικών πολεμικών σκαφών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου, με την ηγεσία να κατευθύνει μεθοδικά, με ψυχραιμία, υπομονή και αποφασιστικότητα τα ελληνικά πλοία.

Όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο, περιμένοντας εντολές από την στρατιωτική και φυσικά την πολιτική ηγεσία, ώστε να θέσουν σε εφαρμογή επιπλέον στάδια των αποτρεπτικών σχεδίων τους.

Το Oruc Reis και τα πλοία συνοδείας του έχουν εισέλθει σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βρίσκονται νότια του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με τη τουρκική NAVTEX, οι έρευνες που θα κάνουν οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα 6,5 μίλια από το Καστελόριζο.

Το Oruc Reis έχει μειώσει την ταχύτητά του, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να ρίξει καλώδια για να κάνει έρευνες.

Το ερευνητικό πλοίο εισήλθε σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το απόγευμα της Δευτέρας έχοντας αποπλεύσει από το λιμάνι της Αττάλειας.

Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται στην περιοχή νότια του Καστελόριζου, την οποία η Τουρκία έχει δεσμεύσει για έρευνες μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Το συνοδεύουν 6 πολεμικά πλοία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]