Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ηγέτες της Ευρώπης αποδείχτηκαν (ξανά) κατώτεροι των περιστάσεων


Ας μη παίζουμε με τις λέξεις κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν αποφασίστηκαν. Με το τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών οι Ευρωπαίοι μάλλον χαϊδεύουν για άλλη μια φορά τον Ερντογάν (γενίτσαρος από κούνια) και την Τουρκία.

Όπως πολύ εύστοχα γράφει το Πρώτο Θέμα, χρειάστηκαν τρία προσχέδια για να καταλήξουμε στο τελικό κείμενο! Ευτυχώς δεν μας επέβαλαν κυρώσεις οι Ευρωπαίοι. Και εμείς μιλάμε για επιτυχία….

Διαβάζοντας το τελικό κείμενο των αποφάσεων των ηγετών της Ε.Ε. διαπιστώνει κανείς πως Ενωμένη Ευρώπη δεν υπάρχει παρά μόνο ως έννοια χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ηγέτες της αποδείχτηκαν για πολλοστή φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Άβουλοι και αδύναμοι δεν προχώρησαν σε άμεσες, ξεκάθαρες και σαφείς κυρώσεις προς την Τουρκία.

Τη χώρα τρομοκράτη. Τη χώρα εισβολέα και καταπατητή του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κύπρος, Συρία, Λιβύη και τώρα Αρμενία! 
Η Ευρώπη ελέω Γερμανίας αφήνει την Τουρκία να αλωνίζει σε ξένα εδάφη και ξένες θάλασσες. Η Ευρώπη κλείνει τα μάτια σε ένα κατακτητή ευρωπαϊκού εδάφους!

Η Τουρκία βλέπετε δεν είναι Ουκρανία. Η Τουρκία δεν είναι ούτε Λευκορωσία. Μια απλή σύγκριση των αναφορών της Ευρώπης για την Τουρκία με τις αναφορές της για τη Λευκορωσία αρκεί για βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Κακά τα ψέματα: Πέρασε δυστυχώς και πάλι της Γερμανίας.

Κι όσο υπάρχει Γερμανία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν θα υπάρξει. Είναι πολλά τα λεφτά καθώς φαίνεται και είναι κι εκείνο το ογδοντάχρονο ανεξόφλητο χρέος του Βερολίνου προς την Άγκυρα, όταν η Άγκυρα συμμαχούσε ουσιαστικά με τον Αδόλφο Χίτλερ που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα!
«Η τουρκική προκλητικότητα, είτε αυτή εκδηλώνεται μέσα από μονομερείς ενέργειες, είτε εκδηλώνεται μέσα από μία ακραία ρητορική, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή» 
τόνισε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στην ειδική Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες….
«Κι αυτό όχι μόνο γιατί η τουρκική συμπεριφορά παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών-μελών της Ε.Ε., της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά και γιατί αυτή η τουρκική συμπεριφορά θίγει σημαντικά γεωπολιτικά συμφέροντα ολόκληρης της Ευρώπης στη Μεσόγειο». 
Στα λόγια παίρνετε άριστα κύριε Μητσοτάκη! 
Διότι καθώς φαίνεται στην πράξη μάλλον είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Κύπριο Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη
«… Η δεδηλωμένη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η αποφυγή επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, στην οποία ο Ν. Αναστασιάδης συναίνεσε λίγο πριν την Σύνοδο (“οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός”), επιβεβαιώνοντας την τάση του να υποκύπτει, χαροποιώντας διάφορους εκτός Κύπρου (Μέρκελ κ.ά.) και εντός Κύπρου τον στενό κομματικό του περίγυρο και κάποιες περιθωριακές πλατφόρμες χωρίς λαϊκό έρεισμα….».
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υστερόγραφο: Καλά κάνουμε να περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας μετά την αποχώρηση του Γιαβούζ από τις κυπριακές θάλασσες. Ας μη βιαστούμε να πανηγυρίσουμε…. Ήδη η Άγκυρα προχωρεί σε νέα ιταμή πρόκληση ανακοινώνοντας εποικισμό και της Αμμοχώστου, της κατεχόμενης πόλης φάντασμα…. Πανηγύρια μόνο μετά την αποχώρηση και του τελευταίου εποίκου, και τους τελευταίου τούρκου στρατιώτη από τη γη των πατέρων μας.

Όσοι ακόμα αιθεροβάμονες πιστεύουν πως υπάρχει ελπίδα από τις φωνές στα κατεχόμενα καλά κάνουν να διαβάσουν προσεκτικά τη τελευταία δήλωση του εγκάθετου της Άγκυρας Μουσταφά Ακιντζί: 
«Όσα γίνονται στην Αμμόχωστο δεν είναι αντίθετα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών…»! 
Μπήκαν ήδη με τις μπουλντόζες στα Βαρώσια οι Τούρκοι κι εμείς ζούμε με ψευδαισθήσεις… Σιγά που θα αφήσουμε τις αναπαυτικές πολυθρόνες μας…

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού

HellasJournal

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]