Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορέλ: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις Ερντογάν για Μακρόν


Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπορέλ ανέφερε ότι «τα λόγια του πρόεδρου Ερντογάν σε ό,τι αφορά τον Εμανουέλ Μακρόν είναι απαράδεκτα. Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη ρότα αντιπαράθεσης».

Σε δεύτερη ανάρτηση, ο Μπορέλ προσθέτει ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη». 

Ποιες ήταν οι δηλώσεις Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται «ψυχοθεραπεία» για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που ονομάζεται Μακρόν με τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχικό επίπεδο», σημείωσε ο Ερντογάν.

Νέα «πυρά» εξαπέλυσε και εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου,στις οποίες καταλόγισε «κακομαθημένες συμπεριφορές».

Κάνοντας αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αντί να παραδοθούμε στις κακομαθημένες συμπεριφορές της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]