Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακήρυκτο μνημόνιο σε χώρα ρημαγμένη



Η προπαγάνδα μπορεί να συσκοτίσει την πραγματική εικόνα, αλλά για λίγο. Στην Ελλάδα η «μαγική εικόνα» που δημιουργούν τα μπουκωμένα από την κρατική διαφήμιση ΜΜΕ και οι παπαγάλοι της κυβερνητικής γραμμής σβήνει απότομα μόλις παραληφθεί ο πρώτος λογαριασμός ΔΕΚΟ και φτάσει η στιγμή για πληρωμή δόσης ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, ενοικίου, παγίων και έκτακτων υποχρεώσεων.

Τώρα όχι μόνο δεν υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζονται για την καθημερινότητα, αλλά το έλλειμμα βαίνει αυξανόμενο ταχύτατα. Τα αποτελέσματα της κατάρρευσης της πραγματικής οικονομίας ξεπερνούν ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Οι Έλληνες φτωχοποιούνται, οι εργάτες εξαθλιώνονται, η αγορά στενάζει. Στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την Εθνική Οικονομία, που δημοσιοποιήθηκε χθες, τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά.

Παρατίθενται ενδεικτικά μερικά από αυτά: «Κατά το β΄ τρίμηνο του έτους ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά 10%. Οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ αυξήθηκαν από το 1% στο 12%! Παράλληλα, το 73% των εργαζομένων έχει μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες των 1.000 ευρώ. Το 83% όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, ενώ το 31% των απασχολουμένων έχει αποδοχές χαμηλότερες του κατώτατου μισθού!»

Επιπλέον, η παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχει γίνει… θεσμός. Οπως αναφέρει σχετικά η έκθεση της ΓΣΕΕ, «η κατάχρηση της υπερεργασίας και της υπερωρίας σε συνδυασμό με τη ρευστοποίηση της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία που παρατηρούνται και η πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την εξέλιξη αυτή οδηγούν σε μείωση των αποδοχών και λειτουργούν ανασταλτικά ως προς τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους το 55% των εργαζομένων απασχολείται υπερωριακά και το 19% περισσότερο από 48 ώρες την εβδομάδα».

Ο λαός μας, μετά τον μάταιο αγώνα που έδωσε προσπαθώντας να προσαρμόσει τη ζωή του στην προκρούστεια κλίνη των Μνημονίων, τώρα ματώνει ξανά σ’ έναν άσκοπο πόλεμο χωρίς ορατό τέλος.

δημοκρατία






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]