Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δημιούργησε δεύτερο τουρκικό «στρατό» από... τζιχαντιστές


Η Άγκυρα σε Συρία - Λιβύη - Αρσάχ έστειλε χιλιάδες Τουρκμένους τζιχαντιστές

Δύο βασικά στοιχεία αποκομίσαμε από την εμπλοκή της Τουρκίας στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, γιατί όποιος νομίζει πως δεν εμπλέκεται άμεσα υπέρ των Αζέρων μάλλον ζει στον «κόσμο του Μάρλμπορο».

Η Τουρκία έχει εμπλακεί άμεσα σε τρία πολεμικά μέτωπα: Στην Συρία, στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τα κοινά σημεία και στα τρία μέτωπα είναι η χρήση των τουρκικών UAV και η μεταφορά και χρήση χιλιάδων Τουρκμένων και άρα εθνικά Τούρκων, τζιχαντιστών μαχητών.

«Γεννήθηκαν» και εκπαιδεύτηκαν στο μέτωπο της Συρίας, σκοτώνοντας χιλιάδες Σύρους στρατιώτες και εν συνεχεία εξήγαγαν τις ικανότητές τους κατά των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ στην Λιβύη και κατά των σκληροτράχηλων Αρμενίων του Αρσάχ αλλά και της ίδιας της Αρμενίας.

Ήδη τα UAV είναι ένα τεράστιο ζήτημα από μόνα τους καθώς οι Τούρκοι τα κατασκευάζουν μόνοι τους τα δοκιμάζουν σε πραγματικές συνθήκες μάχης και τα εξελίσσουν, ενώ αποκτούν τεράστια εμπειρία στην χρήση τους.

Ήδη έχει αποδειχτεί με δεκάδες βίντεο πως έχουν κοστίσει την ζωή σε δεκάδες Αρμένιους στρατιώτες με μηδενικό κόστος για του Τούρκους και Αζέρους Τούρκους χειριστές.

Έχουν «θερίσει» ομάδες στρατιωτών και καταστρέφουν άρματα μάχης που κοστίζουν εκατομμύρια μαζί με τα 4μελή πληρώματά τους.

Αυτά θα τα αντιμετωπίσουν και οι ελληνικές ΕΔ, είτε στον Έβρο είτε στο Αιγαίο. Φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε πόσο υπολειπόμαστε στον τομέα αυτόν.

Αυτός είναι ο ένας παράγοντας ο άλλος είναι οι μισθοφόροι.

Την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι Σύροι και Λίβυοι μαχητές από παράνομες, ένοπλες οργανώσεις στέλνονται στην περιοχή του Ναγκόρνο- Καραμπάχ για να πολεμήσουν στο πλευρό των αζέρικων ενόπλων δυνάμεων.

Η Τουρκία έχει διαψεύσει ότι στέλνει μισθοφόρους να συμμετάσχουν στη σύγκρουση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν, το οποίο στηρίζει ανοικτά, και Αρμενίας, αλλά η Τουρκία θα το διέψευδε ακόμα κι αν υπήρχε βίντεο με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να τους συνοδεύει προσωπικά σε αεροπλάνα και να τους κουνάει το... μαντίλι.

Γιατί στην Ελλάδα να υπάρχει τέτοια «βουβαμάρα» ενώ θα έπρεπε να υποστηρίζει ένα ομόδοξο αδελφό έθνος, αρχαίο έθνος, το οποίου μάλιστα υπάρχει και μεγάλη παροικία εντός του ελληνικού εδάφους (παροικία πλήρως εξελληνισμένη πια αλλά με βαθιές ρίζες στο Γιερεβάν);

Δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά για το θέμα αυτό.

Έχουν σκεφτεί στην Αθήνα ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε και τους μισθοφόρους;

Οι οποίοι είναι εμπειροπόλεμοι και ως παραστρατιωτικοί πολύ επικίνδυνοι διότι δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τακτικές τις οποίες δεν χρησιμοποιεί ένας τακτικός στρατός λόγω των κανόνων του πολέμου;

Από επιθέσεις αυτοκτονίας μέχρι, επιθέσεις δολιοφθοράς στα μετόπισθεν, μέχρι και επιθέσεις κατά άμαχου πληθυσμού και δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε κρίσιμες στιγμές.

Ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Μόσχα δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία έχει στείλει περίπου 4.000 μισθοφόρους από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν και ότι πολεμούν εκεί, κάτι που διέψευσε ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ αλλά είπαμε, οι διαψεύσεις είναι το τυπικό μέρος του «θεάτρου», είναι ένας ρόλος «deny everything» και τίποτε παραπάνω.

Να μην πούμε επίσης πόσο εύκολα μπορούν να έχουν ήδη διαχυθεί εντός ελληνικού εδάφους χιλιάδες Τουρκμένοι τζιχαντιστές με οδηγίες για το τι να κάνουν όταν ξεκινήσουν οι... εχθροπραξίες.

Άλλωστε ως Σύροι στην υπηκοότητα, έχουν συριακά διαβατήρια και καταγράφονται ως πρόσφυγες...

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Pronews





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]