Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων


 

Για «προκλητική ενέργεια της Ελλάδας με στόχο να σαμποτάρει τον επικείμενο ελληνοτουρκικό διάλογο» κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση Navtex, από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, σε θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας της ανοιχτά της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Το παιχνίδι της Ελλάδας - «NAVTEX»: Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» αναφέρει πως η Ελλάδα με τις ενέργειές της τορπιλίζει την προσπάθεια διαλόγου, σημειώνοντας πως «η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό, δεν θα λύσει τα προβλήματα αλλά θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή».

Παράλληλα, ο εφημερίδα κατηγορεί την Ελλάδα πως χρησιμοποιεί το θέμα έκδοσης Navtex, που αφορά την ασφάλεια της πλοήγησης, για να σαμποτάρει τις προσπάθειες για διμερή διάλογο με στόχο να γίνει αυτός ακόμη πιο περίπλοκος.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα: «Η Τουρκία έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου έκανε πολλά βήματα σε αυτό το θέμα και ότι αξιολόγησε να μειώσει το πεδίο εφαρμογής ορισμένων στρατιωτικών ασκήσεων και ακόμη και να καθυστερήσει ορισμένες από αυτές προκειμένου να συμβάλει στη λύση. Απέναντι σε όλα αυτά τα καλοπροαίρετα βήματα της Τουρκίας, η Ελλάδα προσπαθεί να ανατρέψει το τραπέζι του διαλόγου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ιστοσελίδα TRT, η οποία φιλοξενεί δημοσίευμα με τίτλο: «Νέα πρόκληση με «NAVTEX» από την Ελλάδα», όπου επιχειρεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως τη πλευρά που αδικείται από τις ενέργειες της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]