Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Αγνοεί τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


Κατηγορεί την Αρμενία για στοχοποίηση Αζέρων αμάχων

Η Τουρκία καταδίκασε τις αρμενικές επιθέσεις όπως τις χαρακτήρισε εναντίον της αζερικής πόλης Γκάντζα και επανέλαβε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν στην αυτοάμυνα εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων του.

«Οι επιθέσεις της Αρμενίας με στόχο τους αμάχους στην Γκάντζα είναι μια νέα εκδήλωση της παράνομης στάσης της Αρμενίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα υποστηρίζει το Μπακού και έχει απορρίψει εκκλήσεις άλλων χωρών για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αρμενικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του, την Γκάντζα, κι ένας άμαχος σκοτώθηκε, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά αρμενικών ρουκετών. Η Αρμενία ωστόσο αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στη γειτονική της χώρα, όμως ο ηγέτης του Ναγκάρνο Καραμπάχ, ενός θυλάκου μέσα στο Αζερμπαϊτζάν η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, δήλωσε ότι στοχοποιήθηκε η Γκάντζα. Αργότερα είπε πως σταμάτησαν τα πυρά στην πόλη ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Να σημειωθεί ότι το Αζερμπαϊτζάν θα καταστρέψει στρατιωτικούς στόχους στην Αρμενία από τους οποίους η Αρμενία εκτοξεύει πυρά εναντίον αζερικών πόλεων, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]