Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τούρκος Αγάς και οι ντόπιοι συλλέκτες ψηφοφόρων


Γράφει ο Δ. Παξινός

Ο Τούρκος αγάς ρωτούσε καθημερινά τους σπιούνους του, πώς βλέπουν τους ραγιάδες έξω. Συνοφρυωμένοι απαντούσαν και τότε ο Αγάς ηρεμούσε. Άφεριμ. Όταν πληροφορήθηκε όμως ότι οι ραγιάδες χαμογελούσαν, τότε ανησύχησε ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Κάπως έτσι μοιάζει η κατάσταση σήμερα με όλα αυτά που συμβαίνουν με την γειτονική Τουρκία και την απραξία τη δική μας ή την προσπάθεια «ανεπιτυχή» να αποδείξουμε ότι το άσπρο είναι μαύρο.

Λίγο πολύ ότι οι Τούρκοι παραθερίζουν περιπολώντας στο Αιγαίο. Στην αρχή επικρατούσε στο λαό μια δυσφορία, ανησυχία. Οι πληροφορίες που είχαμε για το τι συμβαίνει ήταν από την πλευρά της Τουρκίας. Σήμερα κατευθυνόμαστε προς Καστελόριζο, αύριο επιστρέφουμε προς την άλλη πλευρά και ξαναμπαίνουμε αύριο εκεί από όπου βγήκαμε χθες και ήμασταν προχθές. Έχει γίνει το Αιγαίο δικό τους και τα δικά μας σκάφη τους παρακολουθούν…

Γιατί άραγε; Μήπως λοξοδρομήσουν για τους επαναφέρουν στην δική μας αιγιαλίτιδα ζώνη; Και κάθε τόσο βγαίνουν για να διαψεύσουν απλώς, τα μη διαψευδόμενα και συνεχώς επαληθευόμενα. Φαύλος κύκλος και εμείς αρκούμαστε στις εικασίες και τις ικεσίες για τη συνδρομή των φίλων μας, ιδιαίτερα της Γερμανίας της Μέρκελ, που σαν γνήσια ανατολική εξόντωσε με γλυκό τρόπο όλους τους μέντορές της όπως τον Χέλμουτ Κολ, συμπεριφέρεται και προς εμάς ανάλογα τάζοντας και το ίδιο πράττει και προς την άλλη πλευρά. Σκοπός της να μας σύρει σε ένα τραπέζι απ’ το οποίο θα δώσουμε και δεν θα πάρουμε.

Κι έτσι πορευόμαστε και έτσι κοροϊδευόμαστε ότι με τις ευλογίες των προστατών μας ΗΠΑ, Γερμανίας, πετύχαμε μία σπουδαία νίκη, που δεν την καταλαβαίνουν οι εν Ελλάδι άσχετοι, διότι το άρθρο τάδε της Συνθήκης εννοεί αυτό ή το άλλο, που εμείς δεν καταλαβαίνουμε.

Δηλαδή εφαρμόζουν τα 2 νομικίστικα και παραπληροφορούν.


Και πώς άραγε να καταλάβουμε ότι όλο αυτό τον καιρό και δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά, η συνεχής ανεκτικότητα και υποχωρητικότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, μιας πολιτικής ανερμάτιστης, όπως πάντα. Μιας πολιτικής που αποβλέπει στο πώς να πείσει τους ψηφοφόρους ότι όλα πήγαν καλά, όπως το επιθυμούσαμε, δηλαδή όπως μας βολεύει αποβλέποντας στην ψήφο του λαού. Μαζί με τη μεγάλη αγωνία για τον κορωναϊό που κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το επικίνδυνο της εξάπλωσής του και τον κατ’ ανάγκη περιορισμό των απαιτήσεων των πολιτών…

«Εδώ δεν έχεις να φας, θέλεις και πόλεμο;» μας λένε και υπόσχονται σωστή κατανομή των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να εξαγοράσει τη σιωπή της κοινωνίας με αυτό τον τρόπο. Ναι, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλώς μία ένωση συμφερόντων οικονομικών, με παχυλούς μισθούς, συντάξεις και καλοπληρωμένους μεσάζοντες κάθε είδους. Κι αυτή την οικονομική βοήθεια την εισπράττουμε ευχαριστώντας τους και αναλαμβάνει την διαχείρισή τους επιτελική ομάδα για τον τρόπο διάθεσής τους, που είναι βέβαιο ότι θα δοθεί στους ήδη προνομιούχους, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες με τα ανάλογα λογικά επιχειρήματα. Οι Τούρκοι βέβαια αλωνίζουν με τα σκάφη τους στις γειτονικές των ελληνικών νησιών και απαιτούν, απαιτούν. Ο κόσμος πλέον έχει περάσει στη φάση του χαμόγελου και όταν ανησυχεί ο Τούρκος αγάς θα πρέπει να ανησυχούν και οι ντόπιοι αγάδες.

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]