Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φυσικό αέριο ανατολικά του Καστελλόριζου «μυρίζεται» Τούρκος καθηγητής ενέργειας


Ο καθηγητής Γκιουρκάν Κουμπάρογλου, υποστήριξε ότι στα ανατολικά του Καστελόριζου υπάρχουν ηφαίστεια λάσπης που εκπέμπουν μεθάνιο στον πυθμένα της θάλασσας

Ενδείξεις για φυσικό αέριο ανατολικά του Καστελόριζου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν Τούρκος καθηγητής ενέργειας. Μιλώντας στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ενέργειας, καθηγητής Γκιουρκάν Κουμπάρογλου, υποστήριξε ότι στα ανατολικά του Καστελόριζου υπάρχουν ηφαίστεια λάσπης που εκπέμπουν μεθάνιο στον πυθμένα της θάλασσας, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για πιθανές ποσότητες φυσικού αερίου.

«Το μεθάνιο είναι μια σημαντική συνιστώσα και πηγή ενέργειας που βρίσκεται σε ποσοστό 70 και 90% εντός του φυσικού αερίου», αναφέρει ο Κουμπάρογλου, βασιζόμενος σε έρευνες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, προκειμένου να εντοπίζουν ηφαίστεια λάσπης που εκπέμπουν μεθάνιο στη Μεσόγειο.


Όπως αναφέρει ο Τούρκος καθηγητής, ηφαίστεια λάσπης έχουν εντοπιστεί επίσης στα όρια της λεγόμενης «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας καθώς και ανατολικά του Καστελόριζου. Για το λόγο αυτό, η περιοχή ανατολικά του νησιού αποτέλεσε αντικείμενο πολλών γεωλογικών ερευνών.

Ο Κουμπάρογλου διατύπωσε άποψη ακόμη και για το όνομα Μέις (που κανονικά σημαίνει Μεγίστη), που χρησιμοποιείται σήμερα στα τουρκικά για το Καστελόριζο, προτείνοντας ότι θα ήταν καταλληλότερο να χρησιμοποιείται αντί για το Μέις, το όνομα Κιζιλχισάρ στα τουρκικά.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]